Ryan Reynolds rykker op med Wrexham

Efter en pause på 15 år fra det engelske ligasystem vender Wrexham Football Club nu tilbage til de professionelle rækker. Klubben har prominente ejere i de to amerikanske skuespillere Ryan Reynolds og Rob McElhenney, og avancerede endeligt lørdag aften med en sejr på 3-1 over Boreham Wood. Wrexham vandt National League, som er den øverste række uden for divisionerne.

Klubben, som er fra det nordøstlige Wales, har fået international anerkendelse gennem tv-serien “Welcome to Wrexham”, som fortæller historien om klubben og dens ejere. Reynolds og McElhenney overværede selv sejren på et fyldt Racecourse Ground og deltog i tilhængernes triumferende slagsange.

Efter at have startet kampen med at komme bagud, scorede Wrexham-mandskabet dog mål på samlebånd og formåede at udligne til 1-1 før pausen. Topscoren Paul Mullin scorede i anden halvleg sæsonmål nummer 37 og 38, hvilket sikrede sejren. Stadionet, som er ældgammelt og blev opført i 1807, har været brugt til fodbold siden 1864.

Wrexham var tidligere helt oppe i den næstbedste række i slutningen af 1970’erne og begyndelsen af 1980’erne, men rykkede derefter op og ned mellem tredje- og fjerdeøverste niveau. I 2008 måtte klubben forlade ligaen efter en sidsteplads i League Two, den fjerdebedste række.