The perfect guide to the casino

Dansker er på eventyr i New Zealand: De drikker lidt mere

Den danske keeper William Tønning er rejst fra Hobro til New Zealand for at spille for Napier City Rovers Football Club. Footy.dk har talt med ham om det utraditionelle klubskifte.

Det er sjældent at se en dansker i newzealandsk fodbold, men nu er det en kendsgerning.

Den danske keeper William Tønning har nemlig pakket tasken og rejst til New Zealand for at tørne ud for Napier City Rovers Football Club i den bedste række.

Læs også: Tidligere stjerne i åbent frieri: Alt med Brøndby har interesse

Læs også: Husker du Michael Krohn-Dehli? Det laver han i dag

Tønning var en del af NordicBet Liga-klubben Hobro i efteråret.

Footy.dk har talt med den danske målmand om klubskiftet, og han har kunnet mærke en stor forskel fra dag ét.

Alkoholkulturen er blandt andet en noget anden end i de danske divisionsrækker, men det sociale liv er i top.

– Det er lidt en sjov historie. Fodboldverdenen er lille. Jeg ville gerne opleve noget nyt et varmere sted. Jeg har spillet i Sverige, Færøerne og Danmark. Min kammerat, som jeg spillede med i Sverige i 2022, har newzealandsk pas.

– Napier skrev så til ham og fik ham dertil. Klubben sagde så, at de manglede en keeper, og så spurgte de, om han kendte én. Han anbefalede mig, så det var igennem en kammerat, at det kom i stand. Det var klasse, siger 24-årige William Tønning til footy.dk.

Hvordan er kulturen og niveauet?

– Det er lidt anderledes. Det er ikke så professionelt,  som det var i Hobro. Folk hygger lidt mere i weekenderne og drikker måske lidt mere. Det er en ny oplevelse. Niveauet er heller ikke som 1. division i Danmark.

– Det er stadig udmærket, og der er nogle fine hold. Jeg skal selvfølgelig spille en masse kampe og indtage en ny rolle som leder i stedet for at være en lille fisk i Hobro. Det bliver godt til mig.

Keeperen fortæller, at cheftræneren måske ikke er så glad for byturene i weekenderne, men sådan er kulturen.

– Jeg ved ikke, om cheftræneren har det fint med, men han kan ikke gøre så meget ved det, siger han med et smil.

Bor på resort

Fodboldtilværelsen er ikke på fuldtid for danskeren, men han får en masser goder af klubben, der er placeret på nordøen mellem Wellington og Auckland.

– Det er ikke fuldtid. Der er en øvre grænse for, hvad spillere må tjene, men så tilbyder klubben nogle andre ting som bil og lejlighed.

– Vi er otte nye gutter, og vi bor på et resort hernede med pool. Jeg arbejder ved siden af på en skole, så det er rigtig fint, siger danskeren og tilføjer, at det hænger fint sammen økonomisk.

Tønnings helt store mål ved opholdet er at skabe sig en karriere, hvor han får mange oplevelser på CV’et.

– Jeg ser fodbold som en måde at se verden på, mens jeg laver det, som jeg elsker. Jeg vil gerne spille i Asien og Sydamerika. Hvis jeg kan få lov til at spille i alle kontinenter, vil det være rigtig lækkert. Det kan godt være, at det ikke er så lukrativt lige nu, men det kan være, at det kommer på den lange bane, siger William Tønning til footy.dk og tilføjer.

– Det er altid sjovt at komme et nyt sted hen og se forskellige fodboldkulturer. Den største forskel er nok træningskulturen i forhold til, hvad jeg har været vant til. Hernede er det, som kampene tæller, og så kan man godt hygge lidt til træning, siger William Tønning til footy.dk.

Lige nu nyder danskeren solen og de 25 grader, inden efteråret kommer i New Zealand.

24-årige Tønning fik en enkelt førsteholdskamp i pokalen for Hobro i efteråret, og han kan også skrive ophold i blandt andet svenske Ytterhogdals IK og IFK Luleå samt færøske AB Argir på CV’et.

Foto: Napier City Rovers Football Club

Læs også – Footy Eksklusivt med egne interviews: 

Tidl. BIF’er overvejede karrierestop: Det var så galt

Røg ud i Brøndby: Nu vælter succesen ned over ham

Færdig i Brøndby: Skifter til en anden Superliga-klub

Fra Brøndby til 3. division: Jeg er ikke overrasket

Forlader Brøndby: Det er et dejligt valg for mig

OVERSIGT

Scroll to Top