The perfect guide to the casino

Efter otte år i Brøndby: Scorer god kontrakt i Asien

Filip Solongo fortæller til footy.dk, at han har valgt at skifte til FC Ulaanbaatar i Mongoliet. Han har tidligere været otte år i Brøndby.

Filip Solongo fik hele sin fodboldopdragelse i Brøndby IF og var hele otte år i klubben, men efter exittet fra Vestegnsklubben er der sket ting og sager for ham.

Den dansk-mongolske stopper er nemlig rejst ud i verden, og nu kan han skrive endnu en klub på CV’et.

21-årige Solongo siger nemlig til footy.dk, at han er skiftet til den mongolske klub FC Ulaanbaatar. Han har senest spillet for tjekkiske Karlovy Vary. 

Læs også: Revser Vallys: For gammel og ikke niveau til landsholdet

Læs også: Får tidl. BIF-keeper debut? Hjulmand vil afsløre plan

– Det startede tilbage i september, hvor jeg blev udtaget til mongolske U23-landshold og senere A-landsholdet. Jeg syntes, at det var en stor succes. Jeg stod i en situation i vinter, hvor jeg gerne ville skifte klub, og så ringede manageren fra landsholdet og sagde, at der var en klub i Mongoliet, der var meget interesseret.

– Jeg fik nogle gode snakke med træneren og manageren fra FC Ulaanbaatar, og derfra gik det ret hurtigt med at få lavet en aftale. Jeg er rigtig glad for at være her. Det er mit andet hjem, siger forsvareren til footy.dk.

God økonomi

Det tidligere Brøndby-talent fortæller, at FC Ulaanbaatar har et godt niveau, og han har fået en rigtig god kontrakt.

– Der er ti hold i turneringen, og der er ret stor forskel på bund og top, men jeg er egentlig ret positiv overrasket over professionalismen og niveauet. Der er måske nogle taktiske ting, hvor de ikke er så stærke. Fodboldteknisk er jeg positivt overrasket, og niveauet er ret godt.

Læs også: Rasende: Største skandale at BIF-profil ikke er med

Læs også: Hjulmand skrotter Superligaen: Ikke gode nok

Hvordan er det økonomiske i kontrakten?

– Det passer også fint sammen. Jeg bor hos min mormor i Ulaanbaatar, og leveomkostningen er lave. Det er billigt at leve her, så økonomien går fint. 

Vil være en profil

Forsvareren håber, at han kan bryde igennem, så han kan blive en større del af det mongolske landshold. Han regner med at kunne sætte sit præg på FC Ulaanbaatar.

– Jeg har skrevet en halvårlig kontrakt, så det handler om, at jeg rigtig gerne vil spille og bo i Mongoliet. Det var en virkelig god chance, der dukkede op.

– Så er jeg også tættere på landsholdet. Jeg vil gerne drive fodbold til nogle fede oplevelser og rejse rundt i verden, siger Filip Solongo til footy.dk og tilføjer.

– Jeg er en del af landsholdet, og jeg tror, at de synes, at jeg er ret spændende, da jeg har en god fodbolduddannelse fra Europa.

– De er meget interesserede i, hvad jeg har input. Jeg snakker desværre ikke sproget, men de er overraskende gode til engelsk. Jeg prøver at øve mig på sproget, men det er svært.

FC Ulaanbaatar vandt den bedste række i Mongoliet i 2022/2023-sæsonen. 

Solongo har også været en del af FC Roskilde og nåede kun at få U19-kampe for Brøndby IF.

Foto: Brøndby IF

Læs også – Footy Eksklusivt med egne interviews: 

Superliga-legende udelukker Brøndby-comeback

Blev rygtet til Brøndby: Endte i rekordsalg

Vil tilbage til Superligaen: Vil vise at AGF tog fejl

Superliga-legende sætter ord på rekordsalg

På vej fra Brøndby til Tottenham: Nu er han kongen af Serie 4

OVERSIGT

Scroll to Top