CL-straffedrama: Barcelona er videre – Arsenal i vild triumf

Der var drama for alle pengene tirsdag aften. FC Barcelona spillede sig videre i Champions League, mens Arsenal vandt over FC Porto efter straffesparkskonkurrence.

Der var to store Champions League-brag på menuen denne tirsdag aften i form af FC Barcelona mod Napoli og Arsenal mod FC Porto.

Der var kvartfinalepladser på spil.

Her startede FC Barcelona, der havde Andreas Christensen med fra start, som lyn og torden. Godt nok havde Napoli-stjernen Victor Osimhen en kæmpe chance efter fire minutter, men derefter satte FC Barcelona sig i teten.

Efter 15 minutter stod der nemlig 1-0. Et indlæg fra venstre blev tørt sparket ind af Ferman Lopez til 1-0 for FC Barcelona.

To minutter efter var FC Barcelona igen på spil, og det udmøntede sig i en 2-0-scoring. Først sparkede Raphinia på stolpen fra en spids vinkel.

På returen var Joao Cancelo vaks og sparkede bolden fladt i kassen til 2-0 for FC Barcelona.

Første opgør var endt 1-1, så Barcelona havde kurs mod kvartfinalen.

I den anden kamp stod der stadig 0-0 mellem Arsenal og FC Porto. FC Porto vandt første opgør med 1-0.

Napoli var dog ikke færdig. Italienerne fik nemlig reduceret til 1-2 efter et flot angreb. Et indlæg fra højre blev sparket ind af Amir Rrahmani efter en halv time.

Lige inden pausen måtte Barcelona-keeper Marc-Andre ter Stegen levere en kæmpe redning, og han forhindrede dermed en udlignende scoring.

Ved pausen stod der 2-1 til FC Barcelona.

I den anden kamp havde Arsenals Leandro Trossard fået nettet til 1-0 efter 41 minutter for The Gunners på et oplæg af Martin Ødegaard, og dermed var det helt lige mellem de to hold inden anden halvleg.

Stort drama

I anden halvleg forsøgte Napoli at presse på for en udligning, men Barcelona holdt godt stand.

Der var noget mere drama mellem Arsenal og FC Porto, hvor stillingen stadig var helt lige samlet (1-1) med en halv time igen af den ordinære spilletid.

Efter 67 minutter troede FC Barcelona, at mandskabet havde bragt sig på 3-1, men der blev vinket for offside.

Napoli havde mange nærgående forsøg og ramte også træværket, men ind ville bolden ikke. Danske Jesper Lindstrøm kom på banen for Napoli efter 64 minutter, og med ti minutter igen brændte den tidligere Brøndby-profil en kæmpe chance, da han headede forbi mål i Barcelona-feltet.

Der var stadig stillingskrig på Emirates.

FC Barcelona satte sømmet i kisten, da den spanske klub scorede til 3-1 fem minutter før tid ved Robert Lewandowski. Dermed var det FC Barcelona, der løb med kvartfinalepladsen med samlet 4-2.

Arsenal skulle derimod ud i forlænget spilletid mod FC Porto.

Det bølgede meget frem og tilbage, men ingen af de to mandskaber kom på tavlen i den første halvdel af den forlængede spilletid.

Ingen af de to hold fik scoret yderligere i den forlængede spilletid, og så var der tid til straffesparkskonkurrence.

Her endte Portos Wendell og Galeno med at blive de store skurke, da de brændte fra pletten og sendte Arsenal videre til kvartfinalerne i Champions League med samlet 6-3.