The perfect guide to the casino

Stortalent forlod FCK: Jeg fortryder intet

Ali Almosawe blev jagtet af europæiske storklubber som 15-årig, og han endte senere i FC København. Footy.dk har interviewet stortalentet om tiden i FC København, og hvordan det var at være ombejlet. 

Ali Almosawe var blot 15 år, da storklubberne Paris SG, Lyon, Atalanta, Chelsea, Bayern München, Real Madrid, Barcelona og Manchester United var ude efter det daværende FC Nordsjælland-talent.

Han fik endda kaldenavnet ‘Mini-Messi’ grundet sine finurlige driblinger og sit store talent.

Nu er Almosawe blevet 22 år, og han ser nu tilbage på en tid som ombejlet talent i dette interview med footy.dk.

– Jeg spillede ude i Nordsjælland, da jeg var 14-15 år gammel. Det var omkring den alder, hvor det virkelig startede angående interesse.

– Man hører jo så meget, og der var artikler, men hvor meget ved man egentlig i den alder. Jeg tror bare, at jeg nød at spille fodbold. Det var mest det, som jeg tænkte over, siger Ali Almosawe til footy.dk.

Læs også: FCK’s ‘Mini-Messi’ skifter til Portugal: Sådan fik jeg navnet

Fortryder ikke FCK-ophold

Han endte dog i østrigsk fodbold hos AKA LASK Juniors efter tiden i FC Nordsjælland, og i januar 2019 blev han så en del af FC København.

Almosawe nåede kun at spille U19-kampe samt opgør i Reserveligaen for hovedstadsklubben, men han ser alligevel tilbage på tiden i FC København med gode minder.

– Man kan ikke lægge skjul på, at det hold, som jeg var en del af, var U19-holdet, og der var en masse fantastiske spillere, som også spiller på de øverste hylder nu i form af Højlund (Rasmus Højlund, red.) og Hakon (Hakon Haraldsson, red.).

– Vi havde et rigtig stærkt hold, og vi vandt de ting, som kunne vindes, som ligaen og pokalen. FCK’s akademi er et af de bedste i Skandinavien og måske også i Europa efter min mening.

– Det kan man også se på U19-resultaterne, hvor de toppede deres Youth League-gruppe. Jeg synes, at FCK er en rigtig god skole i forhold til at forberede de yngre spillere til at tage næste skridt.

Hvordan har du det med, at det ikke blev til mere i FCK?

– Der er mange ting, der spiller ind. FCK er en super fed klub, og det er specielt at bryde igennem fra U19 til førsteholdet, men der er meget, der spiller ind. Hver spiller har sin egen vej, og jeg kigger ikke tilbage og fortryder noget.

– Jeg er rimelig rolig angående, at hver spiller har sin tid og sin egen vej. Jeg håbede bare at få det bedste ud af det, og jeg er super taknemmelig for min tid i FCK.

– Jeg lærte en masse af en masse gode spillere, og vi havde noget af en sæson, hvor vi både vandt pokalen og ligaen. Jeg kigger tilbage på den tid som super positiv, siger Ali Almosawe til footy.dk.

Kantspilleren forlod FC København i sommeren 2022 for at skifte til B.93. Lige nu tørner han ud for portugisiske CF Estrela da Amadora i den bedste række.

Footy.dk har tidligere interviewet Almosawe om skiftet til klubben, og du kan læse artiklen her.

Foto: CF Estrela da Amadora

FCK’s ‘Mini-Messi’ skifter til Portugal: Sådan fik jeg navnet

OVERSIGT

Scroll to Top