Tottenham-status: Mourinho fører Spurs tilbage til Champions League!

The perfect guide to the casino

Tottenham-status: Mourinho fører Spurs tilbage til Champions League!

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Frisør afslører det på Instagram: Brøndby-angriber færdig

Der var ikke meget Mourinho-effekt i sidste sæson i Tottenham – eller var der? Under alle omstændigheder bliver det i denne sæson, effekten slår igennem.

To minutter.

Det var, hvad Mohamed Salah skulle bruge for at bringe Liverpool foran mod Tottenham i Champions League-finalen i 2019 på et strafespark. Og så var den største kamp i Tottenhams historie faktisk forbi.

Læs også: Er dét Brøndby-bomben? KÆMPE fan-favorit på vej tilbage til Vestegnen

Holdet kom sig i hvert fald aldrig over det tidlige åbningsmål, og det leverede en af de blegeste indsatser i en Champions League-finale nogensinde. Nederlaget blev på 0-2, og det var faktisk billigt sluppet, for Tottenham skabte dårligt en målchance den aften i Madrid.

Og skuffelsen satte sig tydeligvis i Tottenham-truppen, der spillede et ganske skrækkeligt efterår, der kulminerede i november af Mauricio Pochettino – argentineren, der ellers havde haft så stor succes i det nordlige London.

Læs også: Breaking: Tidligere FCK-stjerne vil hjem – Klar til at sluge lønnedgang

I stedet kom José Mourinho til.

Det var ikke en lige populær beslutning blandt alle Tottenhams fans, for han havde en fortid i både Chelsea og Manchester United. Men han havde også vist, at han kunne skabe resultater med Champions League-titler til FC Porto og Inter og tre engelske mesterskaber i netop Chelsea.

Portugiseren er kendt som en mand, der først og fremmest fokuserer på forsvaret. Hvis man kan holde nullet, er man sikker på mindst det ene point. Og point havde Tottenham brug for på daværende tidspunkt. Klubben lå nummer 14 i Premier League, og den var slået ud af Carabao Cup’en af Colchester fra den tredjebedste engelske række.

Det blev bedre – men umiddelbart ikke ret meget. Og målene fortsatte med at rasle ind bag holdets målmand, Hugo Lloris. Det var ikke lige, hvad folk havde forventet af et hold med José Mourinho i spidsen.

I det offensive departement blev det ikke ligefrem bedre af, at topscoreren Harry Kane blev skadet i begyndelsen af januar, hvor klubben også måtte sælge Christian Eriksen til langt under markedsprisen.

At klubben røg ud af Champions League til RB Leipzig, ble også nærmest mødt med et skuldertræk. Det virkede faktisk som om, José Mourinho nærmest så det exit som en fordel i forberedelserne til næste sæson.

Men – lidt i skjul af corona-krisen – begyndte resultaterne at komme.

Stille og roligt arbejdede Tottenham sig op i rækken. Ud af de sidste ti kampe i Premier League tabte Tottenham kun en enkelt. Og da sæsonen var forbi, lå klubben nummer seks.

I betragtning af, at José Mourinho overtog Tottenham på en fjortendeplads, må det vel siges at være godkendt.

Og i sommer begyndte han så at sætte sit præg på holdet.

Af forsvarsspillerne var han egentlig kun tilfreds med en enkelt – nemlig belgieren Toby Alderweireld. I stedet har han købt Matt Doherty fra Wolverhampton som ny højre back. Og så har han flyttet Eric Dier fra midtbanen til det centrale forsvar som makker til Toby Alderweireld.

Indtil videre får waliseren Ben Davies – med en fortid som ungdomsspiller i Viborg – også lov til at fortsætte som venstre back. Den tidligere engelske landsholdsspiller, Danny Rose, er definitivt fortid efter et lejeophold i Newcastle i sidste sæson.

Og så er der jo Pierre-Emile Højbjerg.

Den 25-årige dansker har Tottenham købt direkte på krav fra José Mourinho. Pierre-Emile Højbjerg erobrede flest bolde af samtlige spillere i Premier League i sidste sæson, og det er tanken, at han skal skærme forsvaret, så det ikke kommer under det tryk, som det gjorde for ofte i sidste sæson.

Endelig er der kommet lidt verdensstjernedrys i truppen, fordi den fortabte søn, Gareth Bale, er vendt hjem til klubben efter syv år i Real Madrid.

Han spillede meget lidt i sin sidste tid i Madrid, så han skal ganske givet bruge noget tid til at komme i form. Og så skal José Mourinho ellers finde ud af, hvor han skal få plads til Gareth Bale i en offensiv, der også tæller Harry Kane, sydkoreaneren Son Heung-min og den fysisk stærke brasilianer, Lucas Moura.

I sæsonens første kamp mod Everton fik Tottenham ikke den bedste start, for de blå fra Liverpool vandt 1-0.

Efter kampen lød spørgsmålene: Er Mourinho over the hill? Har han mistet sit touch?

Svaret kom ugen efter mod Southampton, hvor Son Heung-min (fire mål) og Harry Kane (et mål) spillede sammen og tryllede, så det var en sand fornøjelse.

Tottenham vandt 5-2 og viste, at de andre tophold i Premier League i den grad skal regne med dem (Du kan se hele målshowet på videoen øverst på siden).

Mesterskabet? Ikke endnu. Men Tottenham vil være med deroppe, når der skal uddeles medaljer og Champions League-pladser i denne sæson.

Læs også: Blev købt som den helt store stjerne: Nu overvejer Brøndby at købe ham ud af aftalen

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top