Manchester United-status: Kan Solskjær endelig løfte den tunge arv efter Sir Alex Ferguson?

The perfect guide to the casino

Manchester United-status: Kan Solskjær endelig løfte den tunge arv efter Sir Alex Ferguson?

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Frisør afslører det på Instagram: Brøndby-angriber færdig

Manchester United kom skidt fra start i Premier League, og bl.a. derfor ser det svært ud for klubben, der så gerne vil vinde det første mesterskab siden 2013, som var sidste sæson med Sir Alex Ferguson som manager.

Det var en gang. Sådan begynder alle gode eventyr. Men det er ikke dem alle, der slutter lykkeligt.

Der var en gang, hvor det var det normale, at Manchester United vandt det engelske mesterskab. Fra 1993 til 2013 vandt klubben med Sir Alex Ferguson i spidsen 13 engelske mesterskaber. Men siden da har managerne heddet David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær. Og der er det blevet til NUL mesterskaber og en enkelt pokaltitel.

Læs også: Er dét Brøndby-bomben? KÆMPE fan-favorit på vej tilbage til Vestegnen

Ole Gunnar Solskjær er der endnu, selvom der var dem, der gerne ville have ham udskiftet i første halvdel af sidste sæson, hvor Manchester United kludrede i det gang på gang mod midterholdene og bundholdene i Premier League. Men han blev reddet af fine resultater mod de store hold – bl.a. sejre over Chelsea og Manchester City og uafgjort mod Liverpool. Manchester United var faktisk ene om at tage point fra Liverpool i første halvdel af sidste sæson.

Men pendulet svingede i 2020.

Læs også: Breaking: Tidligere FCK-stjerne vil hjem – Klar til at sluge lønnedgang

Efter et fælt nederlag på 0-2 på eget græs til Burnley spillede Manchester United pludselig helt fantastisk og tabte ikke en eneste ligakamp. Faktisk var klubben Premier Leagues bedste efter corona-nedlukningen. Alt i alt sluttede ‘De Røde Djævle’ på en tredjeplads, der betød comeback til Champions League.

Så meget desto større var skuffelsen også over, at Manchester United tabte sæsonens første kamp på hjemmebane til Crystal Palace, som ikke er en klub, Manchester United sammenligner sig med.

Sandheden er måske den, at skuffelsen havde været undervejs i et stykke tid.

Nederlaget på 1-3 til Chelsea i FA Cup-semifinalen var ikke godt, og Manchester United imponerede heller ikke voldsomt i Europa League mod FC København, som klubben skulle bruge forlænget spilletid til at overvinde.

Derefter blev det til nederlag til Europa League-kongerne fra Sevilla i semifinalen.

Her kom Ole Gunnar Solskjærs tropper ellers hurtigt foran på et straffesparksmål af Bruno Fernandes, men de senere vindere af turneringen endte alligevel med at dreje kampen rundt til en sejr på 2-1.

Og så var der altså Premier League-åbneren mod Crystal Palace, som vandt 3-1 i en kamp, hvor flere hæftede sig ved, at Manchester United lagde en mærkelig uinspireret indsats for dagen. Ingen satte spørgsmålstegn ved, om sejren til Crystal Palace var fortjent, for det var den.

Og sådan et resultat stiller så spørgsmålet, om Manchester United stadig mangler noget for at kunne tale med om Premier League-titlen.

Sidste efterår var der flere, der skrev og sagde, at det ikke nyttede bare at skyde skylden på Ole Gunnar Solsjær. De spillere, han rådede over, var simpelthen ikke gode nok.

Klubben hentede i januar førnævnte Bruno Fernandes, som har været ikke så lidt af et hit. Og her til sommer har Manchester United været sat i forbindelse med temmelig mange spillere.

Men det har været – som tyskerne siger – viel Geschrei und wenig Wolle.

Det er lykkedes at købe Donny van de Beek af Ajax, og så har klubben hentet Dean Henderson hjem fra lejemålet i Sheffield United. Det er tanken, at han skal presse – og om nødvendigt erstatte – målmanden David de Gea, der bestemt ikke havde sin bedste sæson i 2019/20. Spanieren kostede mange point med usikkert spil og deciderede drop.

Derimod lader et køb af fløjspilleren Jadon Sancho vente på sig. Borussia Dortmund forlanger det meste af en milliard for ham, og det vil Manchester United ikke betale. Meget tyder på, at hvis den handel nogensinde bliver til noget, så bliver det tidligst til næste sommer.

Det samme kan siges om et køb af midtbanespilleren Jack Grealish fra Aaton Villa. Her var det ikke så lidt af en streg i regningen, at hans klub klarede frisag i bunden af Premier League og dermed kunne holde på ham.

Men der er andre pladser på holdet, der trænger til forstærkning.

Mens Aaron wan-Bissaka holder høj klasse på højre back, er midterforsvaret af noget mere svingende kvalitet. Hverken anfører Harry Maguire eller hans makker, Victor Lindelöf, er stabile i deres præstationer – svenskeren mindst.

Venstre back er også en problemfyldt plads, og her forsøger Ole Gunnar Solskjær stadig, om han kan købe brasilianeren Alex Telles af FC Porto. Men det går også trægt, og modsat Sporting Lissabon med Bruno Fernandes er FC Porto ikke så økonomisk pressede, at de skal sælge for enhver pris.

Men al snakken om forsvaret skjuler, at angrebet faktisk også har visse udfordringer.

På papiret ser det jo fint ud med Anthony Martial, Marcus Rashford og Mason Greenwood. Bl.a. betyder det, at modstanderne har en del at se til, for målene kan komme fra mange spillere – også Bruno Fernandes og Paul Pogba på midtbanen, hvis franskmanden ellers for alvor kommer i gang i den nye sæson.

Men en decideret goalgetter har Manchester United ikke i truppen.

I sidste sæson scorede Manchester United 66 mål. Liverpools mestre scorede 85, mens naboerne fra Manchester City scorede formidable 102 mål i 38 kampe.

Det fortæller også en historie om, at Manchester United skal bruge flere chancer for at lave deres mål end konkurrenterne. Og en topscorer i Premier League har klubben ikke haft siden Robin van Persie i 2013 – det hidtil sidste år, hvor Manchester United vandt mesterskabet.

Inden da var der også Wayne Rooney, men siden 2013 har topscorerne i Premier League bl.a. heddet Luis Suárez (Liverpool), Sergio Agüero (Manchester City), Mohamed Salah (Liverpool), Jamie Vardy (Leicester) og Harry Kane (Tottenham).

Netop Harry Kane håbede Ole Gunnar Solskjær på at kunne lokke til Old Trafford. Men det er med ham som de øvrige transfermål: Måske til næste år.

Det ligner det samme for Manchester United som klub: Mesterskabet? Måske til næste år.

(Øverst på siden kan du se en video om nyindkøbet Donny van de Beek, som Peter Kjær undrer sig over, at Manchester United har købt).

Læs også: Blev købt som den helt store stjerne: Nu overvejer Brøndby at købe ham ud af aftalen

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top