The perfect guide to the casino

De største overraskelser i VM’s historie

Dette er sponseret indhold

VM i fodbold er altid fyldt med overraskelser, og VM i Qatar var ingen undtagelse. Hvem kan glemme Saudi-Arabien uforglemmelige sejr over de senere verdensmestre fra Argentina? Eller måske Japan, der slog giganter som Spanien og Tyskland. Og selvfølgelig Marokko, der gik hele vejen til semifinalen. Her vil vi tage et kig på de største overraskelser i VM’s historie, selvfølgelig med bettingbrillerne på. Læs med her. 

Fodbold, eller “det smukke spil” som det kaldes over hele verden, er et spil fyldt med overraskelser. Der findes sjældent et spil, hvor ordet “ufortjent” bliver benyttet mere efter en overraskende sejr til de undertippede. Og netop de undertippede skal vi se nærmere på her, for den største sportsturnering i verden, VM i fodbold, er ingen undtagelse. Her er nemlig masser af overraskelser, og det viser historien også. Er du nysgerrig på betting, så er de største overraskelser i VM-historien lige læsning for dig. 

USA mod England, 1950

Vi skal langt tilbage for at finde den måske største overraskelse i historien. Med oddsene 500-1 slog amerikanerne England 1-0 i en tid, hvor de kun kunne stille med amatører over for profferne fra den anden side af Atlanten. Selvom andre kilder siger 11-1, så er der ingen tvivl om, at englænderne var storfavoritter dengang. 

Det lyder måske ikke som en stor overraskelse i dag, men som forholdene var dengang, så er det en sejr, der vækker så stor genklang, at de endda lavede en film om det. I samme turnering skal det lige sige, at Uruguay vandt over Brasilien i finalen, og det var en næsten lige så stor overraskelse med oddsene 8-1.

Senegal mod Frankrig, 2002

Der var lagt op til fransk sejr i 2002, da de regerende verdensmestre åbnede mod undertippede Senegal ved VM i Japan og Sydkorea. Det skulle dog ikke gå så nemt, da Senegal overraskede alle og snuppede en sejr på 1-0. Det var ikke bare en overraskelse ud fra et sportsligt perspektiv, da mange af de senegalesiske spillere enten spillede i Frankrig eller måske endda var født og opvokset der, var det også en emotionel begivenhed for de senegalesiske spillere. 

Dengang lå oddsene på 8,63 til en senegalesisk sejr, og havde man sat hundrede kroner ind, havde man fået langt over 8 gange pengene igen. Selvom favoritter er nemme at holde med, så er VM netop scenen, hvor debuterende hold som Senegal i 2002 har chancen for at vise sig frem for hele verden. Og netop denne begejstring gjorde forskellen dengang. 

Argentina mod Saudi-Arabien, 2022

Mange påstår allerede, at Saudi-Arabien nylige sejr og Argentina ved VM i Qatar er den største VM-overraskelse nogensinde. Da oddsene også er mere præcise i dag end nogensinde, er den også værd at have med på listen, da tallene fortæller noget om styrkeforholdet. Odds for en sejr til Saudi-Arabien var næsten oppe på 10-1, hvilket er nogle af de højeste odds på en enkelt kamp, man kan finde. 

Og det endte som bekendt med en formidabel 2-1 sejr over Argentina. Måske fordi Argentina med Lionel Messi ved roret endte med at blive verdensmestre på trods af nederlaget, står det stærkere i historien. Det skal selvfølgelig også tages i betragtning, at Saudi-Arabien praktisk taget spillede på hjemmebane, hvilket var med til at styrke deres tro og håb i forhold til turneringen. 

Og det er netop charmen ved VM. Det er måske ikke den stærkeste turnering på det fodboldtekniske plan, men hele verden får lov at vise sig frem med alle de styrker og svagheder, der følger med. Og i sidste ende er det de færreste, der ikke ønsker at se, de små slå de store. Det giver også de bedste odds. 

OVERSIGT

Scroll to Top