Hvor bliver Nike produceret?

The perfect guide to the casino

Hvor bliver Nike produceret?

Hvor bliver Nike produceret?

Nike er en af de største producenter af sportstøj og fritidsudstyr. Deres produkter er kendt for at være af høj kvalitet, men har du nogensinde undret dig over, hvordan de laver disse produkter? Eller hvor deres produkter bliver produceret?

I denne artikel skal vi tage et dybdegående kig på, hvor og hvordan deres produkter bliver produceret, hvad brandet gør for at producere mere bæredygtigt og hvorfor bæredygtighed er vigtigt i modebranchen.

Vi vil undersøge alle aspekter af produktionen og give et detaljeret indblik i produktionsprocessen og de steder, hvor produkterne bliver produceret.

Klar til at se bag kulisserne og lære mere om tøjgigantens fremstillingsmetoder?

Tag med os som vi ser nærmere på dette interessante emne!

Hvilke steder bliver deres produkter produceret?

Nike producerer hundredvis af produkter rundt om i verden. Mange af dem kender du sikkert, og ellers ejer du højst sandsynligt et af deres produkter. Det kan være en t-shirt eller en sneaker – måske har du et par Jordan 4 liggende på skohylden?

Virksomheden har over 700 fabrikker, der producerer deres produkter over hele verden. De største produktionslande er Kina, Cambodja, Vietnam og Indonesien, som samlet står for omkring 70 procent af Nikes produktion.

Indonesien er et af de tre største producentlande for brandets produkter og står alene for over 21 procent af tøjmærkets produktion. Indonesien har de største skofabrikker, som producerer både løbesko, fodboldstøvler, træningssko og meget mere.

Cambodja er også et andet vigtigt produktionsland for tøjmærket. Tekstilfabrikker i Cambodja producerer tøj og sko til brandet, men også til mærker som Puma, Asics og andre.

Nike er i færd med at blive førende inden for bæredygtig produktion. De er begyndt at implementere teknologier og processer, der gør produktionen mere miljøvenlig og effektiv. De har også introduceret en række initiativer, der hjælper medarbejderne, herunder sundheds- og sikkerhedsprogrammer, øget løn og bedre arbejdsforhold.

De er altså ved at løsrive sig fra de gamle måder at drive forretning, hvor man i højere grad udnyttede billig arbejds- og produktionskraft på fabrikker i Fjernøsten, til at gå en mere bæredygtig fremtid i møde.

Hvilket leder os frem til næste punkt, nemlig: hvordan producerer de så deres produkter?

Hvordan produceres Nike?

Den amerikanske tøjgigant leverer design og materialer til flere hundrede produktionssteder verden over. I produktionsprocessen anvendes både traditionelle og innovative teknologier for at fremstille et bredt udvalg af produkter.

De fleste af brandets sko fremstilles gennem en kold cementmontageproces, som kræver meget energi at lave. Denne proces indebærer at skoene limes sammen med en polyuretan-baseret lim og derefter bliver syet sammen. De fremstiller sko med materialer som ægte læder, gummi, polyester og plast.

For at reducere energiforbruget har tøjgiganten udviklet nye og bæredygtige materialer som bruger mindre vand og energi, såsom “flyleather” (eller flyvelæder på dansk), som er 40% lettere og fem gange mere holdbart end almindeligt læder, og med en lavere CO2-udledning.

For at reducere mængden af affald har de også implementeret nye processer som ColorDry og Flyknit. ColorDry-processen reducerer affaldet fra skoene ved at anvende farvestoffer, der ikke kræver vask. Flyknit-teknologien reducerer affaldet ved at skabe et enkelt stykke materiale, der er strikket til skoen.

Endvidere har brandet lanceret deres egen linje af premium genanvendte materialer som anvendes til produktion af sko og tøj. Disse materialer omfatter genanvendt polyester, bomuld og læder, der kommer fra både konsumvarer og industrielle processer.

Der er ikke nogen tvivl om at de forsøger at tage nogle dristige skridt, når det kommer til et mere bæredygtigt image, men det har de vel også brug for, hvis man kigger på den overordnede opfattelse af modeindustrien.

Hvordan ser forbrugerne på modeindustrien?

I en undersøgelse foretaget af Electrolux hvor over 14.000 mennesker deltog, har de haft fokus på de unges syn på modebranchen. Resultaterne viser, at flere unge mener, at ’fast fashion’ ikke er en bæredygtig tilgang til mode, og at det vil være dødt inden for de næste ti år.

Desuden viser resultaterne også, at 67 procent af unge mener, at bæredygtigt tøj er en bedre tilgang til mode. Dette inkluderer køb af brugt tøj og bytte af andres tøj som alternativer til traditionelle ‘fast fashion’-butikker. Hvilket Nike også har set og derfor med deres tilgang til bæredygtighed, i højre grad, gerne vil fokusere på både upcycling- og recycling i deres produktion.

Mens der er et stigende fokus på bæredygtighed blandt forbrugerne, er der stadig mangel på viden om hvordan man kan opbygge mere bæredygtige livsstilsvaner. Mangel på viden om ting som, hvordan man bæredygtigt vasker sit tøj, udgør en stor barriere for bæredygtige tøjvaner. Derfor er det også vigtigt for producenterne at oplyse forbrugerne om den bedste måde at vaske deres produkter på for at reducere miljøpåvirkningen.

Konklusion

Vi har nu set på hvor og hvordan Nike-produkterne fremstilles, samt kigget på arsenalet af bæredygtige initiativer som mærket lancerer. Det er op til os, som forbrugere, at vise vores støtte igennem kompromisløs kvalitet, fornuftig økonomisk adfærd og mere bæredygtig levevis.

Så spørg dig selv: Er du klar til at gøre din del for at skabe en mere bæredygtig modeindustri?

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top