Læge advarer: Snus kan føre til en ’Eriksen’

The perfect guide to the casino

Læge advarer: Snus kan føre til en ’Eriksen’

Parken var i chok, da Christian Eriksen faldt op med hjertestop mod Finland til EM. Danskeren kom sig lykkeligvis og det så meget, at han spiller for Manchester United den dag i dag.

Men det grufulde syn af danskeren, der kollapsede bruger en engelsk speciallæge nu som eksempel på, hvorfor også fodboldspillere skal holde sig fra snus. Det skal understreges, at Eriksens tilfælde intet havde med snus at gøre, men lægen fremhæver, at vi kan se tilsvarende situationer fremover, hvor spillere kollapser og hvor snus – modsat tilfældet Eriksen – spiller en rolle.

Speciallæge ved universitetet i Chester doktor Gareth Nye forklarer til Daily Star, at statistik viser stort pres på fodboldspilleres hjerter.

”For elitefodboldspillere er der allerede stort pres på kroppen. At tilføre nikotin via snus er at blot at øge risikoen markant. Snus indeholder tusindvis af kemikalier, der kan have stor og skadelig effekt på kroppen.”

Og fodboldspillere er ikke fredet for risiko, forklarer lægen.

”Fodboldspillere er generelt sunde og i god form, men de er ikke fritaget for risiko. Fodboldspillere har høje tal indenfor hjerteproblemer og en stor mængde nikotin øger presset på cardio-systemet.”

Den tidligere engelske landsholdsspiller er ifølge avisen spottet med en dåse snus til landsholdssamlinger.

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top