The perfect guide to the casino

Stor Champions League optakt til Galatasaray – FC København!

Onsdag aften åbner FC København efterårets togt i Champions League. Den første opgave er en tur til Istanbul, hvor den tyrkiske storklub Galatasaray tager imod.

Det er første gang i fire sæsoner, at ’Gala’ er tilbage i gruppespillet. Tyrkerne har som FCK været igennem en omgang kvalkampe, men står nu i det fineste selskab, hvor en klub med de traditioner naturligvis hører til.

Følg kampen live hos Bet365 – Få din bonus her 

Begge hold ved, at der ikke er råd til premierenerver. Det bliver nemlig formentlig et af de to hold, der skal gå efter tredjepladsen i en meget svær gruppe. Gruppen tæller desuden giganterne FC Bayern og Manchester United.

Med den tiltagende krise i Manchester United så skal det ikke afvises herfra Footy, at såvel Galatasaray som FCK kan tage point for de røde djævle, men sandsynligheden taler naturligvis imod.

Derfor vil kampene mellem ’Gala’ og FCK head to head være nøglekampe i den direkte duel om at holde håbet om avancement i live til foråret.

Formkurve:

Galatasaray har ingen problemer med CL-modstandere fra Litauen og Slovenien, men var i tovene mod Molde. Nordmændene har store muligheder for at sende tyrkerne ud, men manglede lige det sidste punch.

I ligaen har de spillet fire kampe og taget 10 point og ligger aktuelt nummer to.

 

FCK har åbnet sæsonen i fin stil. Der har været lidt nerveplagede kampe i Europa, men opgaverne er dog blevet løst. I ligaen stormer løverne afsted og topper tabellen med 19 point for 6-1-1.

Det er sjette gang FCK er med i Champions Leagues gruppefase og kampen i Istanbul bliver naturligvis også til et gensyn med Victor Nelsson, der spillede 86 kampe for FCK.

 

Tidligere møder:

De to klubber har tidligere duelleret i Champions Leagues gruppespil. Tilbage i 13/14-sæsonen vandt Galatasaray hjemme over FCK med 3-1. Dengang havde tyrkerne spillere som Wesley Sneijder og Didier Drogba på holdkortet. Det var Claudemir, der scorede et sent trøstemål for FCK.

I returkampen vandt FCK 1-0 på Daniel Braatens mål efter seks minutter. Det viste sig at være den eneste sejr, som FCK fik ved den lejlighed.

 

I 20/21-sæsonen mødte Galatasaray igen dansk modstand nemlig Randers FC og vandt samlet 3-2 over kronjyderne i playoff til Europa League.

 

Hold øje med:

Overtiden kan være farlig. Her scorede tyrkerne i begge opgør mod Molde. Desuden er ’Gala’ stærke hjemme og har blot tabt en kamp på eget græs i europæisk sammenhæng i to år.

Men det skal også med til regnestykket, at de blot har vundet to af deres seneste 13 hjemmekampe i Champions League gruppe-sammenhæng.

 

Konklusion:

Vi kommer ikke udenom, at det bliver en hård opgave for FCK at få noget med hjem fra Istanbul. Værterne har haft en vild transfersommer og har hentet spillere som Icardi, Tete, Zaha, Ziyech og Ndombele blandt flere andre. Det er indkøb og lejemål fra høj hylde.

 

Bud på opstillinger:

Galatasaray: 4231

Muslera – Boey, Nelsson, Bardacki, Angelino – Ndombele, Torreira – Ziyech, Mertens, Zaha – Icardi

 

FC København: 433

Grabara – Jelert, Vavro, Diks, Meling – Lerager, Falk, Claesson – Elyounoussi, Larsson, Goncalves

 

Bonusinfo:

Galatasarays seneste fire kampe er gået over 2,5 mål.

 

OVERSIGT

Scroll to Top