Derby-dom: Han snorksover igen

Footy zoomer ind på det hæsblæsende opgør mellem FC København og Brøndby IF, som endte med en 2-1-sejr til gæsterne.

Søndag krydsede Brøndby IF og FC København klinger i Parken. Opgøret sluttede med en Brøndby-sejr på 2-1 på mål af Mathias Kvistgaarden, Sean Klaiber og Peter Ankersen. Vi kårer banens bedste og dårligste.

Brøndbys bedste:

Sean Klaiber bliver matchvinder i et derby, og så kan man ikke andet end at give ham prisen. Utrolig vigtig scoring fra backen, som til slut i kampen finder energien til at løbe ind i feltet – i ryggen på Jelert, som snorksover.

Det er præcis sådan, man spiller sig ind i fansenes hjerter. Derudover spillede Klaiber en fin kamp. Han havde nogle boldtab og begik et par dumme frispark i anden halvleg, men backen spiller med hjertet, og det er næste det vigtigste i et derby.

Kvistgaarden skal også nævnes.

For mange var det nok uforståeligt, at Mathias Kvistgaarden skulle starte på bænken, og efter dagens opgør er det svært at forestille sig, at den unge angriber igen bliver bænket til næste opgør. Offensivspilleren kom ind med en masse energi, og han kæmpede røven ud af bukserne.

Efter 70 minutter udlignede han for gæsterne, da han flot satte to mand og bankede den op i krogen. Med Kvistgaarden på banen, så Brøndby meget bedre ud. Mere alsidige. Og det ser ud til, at han og Yuito Suzuki har et godt øje for hinanden, og det skal udnyttes noget mere.

FC Københavns bedste:

Det er svært ikke at elske, Peter Ankersen, hvis man er FC København-fan. Den 33-årige forsvarsspiller har fået besked på, at kontrakten med hovedstadsklubben, som udløber til sommer, ikke bliver forlænget. Søndag starter han på bænken i sit sidste derby i Parken. De fleste spillere ville nok sænke hovedet og miste gejsten.

Men da backen blev skiftet ind tidligt i kampen, efter at Birger Mellinger måtte udgå, så vi en spiller med en fremragende mentalitet. Han kæmpede som en sindssyg, og efter 42 minutter tog han flot bolden ned med brystet, og bankede den ind ved fjerneste stolpe. Og man kunne tydeligt se, at målet betød noget for både fans og hovedpersonen selv.

Derudover spillede han en stabil kamp, hvor han både viste fine takter offensivt og defensivt. I slutningen af første halvleg var han også tæt på at notere sig for en assist, da han sendte Mohamed Elyounoussi afsted, men nordmanden udnyttede ikke den fine mulighed og sparkede lige på målmanden.

Brøndbys dårligste:

To spillere kæmpede om titlen som kampens dårligste, men Marko Divkovic løber med prisen denne gang. Han startede kampen med to elendige indlæg, det første på frispark og senere i åbent spil. Kroaten var også involveret i FC Københavns mål, da han på elendig vis clearede bolden ud i fødderne på en Lukas Lerager, som assisterede målscorer Ankersen.

Hele kampen igennem så han forvirret ud, og han spillede ikke med samme selvtillid, som han har gjort i de fleste kampe i denne sæson. Især offensivt så man meget lidt til ham.

Den anden spiller, som Divkovic kæmpede med om prisen som den dårligste, er Ohi Omoijuanfo. Han var alt, alt for usynlig i de 60 minutter, han fik.