Karakterer: Rønnow greb ikke chancen

Danmark slog tirsdag aften Færøerne med 2-0 på Brøndby Stadion. Footy giver de danske spillere karakterer.

Brøndby Stadion dannede ramme om tirsdagens testkamp mellem Danmark og Færøerne. I forhold til lørdagens kamp mod Schweiz i Parken, havde Kasper Hjulmand kun givet genvalg til tre spillere – Jannik Vestergaard, Pierre-Emile Højbjerg og Victor Kristiansen.

Det var forventet, at Danmark ville sejre sikkert og tanke lidt op på selvtillidskontoen frem mod sommerens EM-slutrunde i Tyskland. Helt nemt blev det dog ikke for danskerne. Hjulmands tropper vandt kampen med 2-0 på scoringer af Pierre-Emile Højbjerg og Mohamed Daramy, men udfordringerne – især offensivt – var tydelige i første halvleg.

Her er karaktererne til de danske spillere:

Frederik Rønnow – 2
Vi så ikke meget til ham i de første 30 minutter, hvorefter han var tæt på koste, da han gav Højbjerg kuglen i en noget presset situation. Heldigvis udnyttede Færøerne ikke Højbjergs boldtab tæt på mål.

Få minutter senere kom Rønnow igen i fokus, da han ikke formåede at gribe bolden efter dårlig kommunikation med Jelert. Men igen slap danskerne med skrækken. Rønnow havde denne aften muligheden for at vise sig frem mod en middelmådig modstander, men Bundesliga-spilleren greb ikke for alvor chancen.

Elias Jelert – 5
FC København-spilleren strøg op og ned ad højre side og slog et par farlige indlæg, som holdkammeraterne ikke udnyttede. Var blandt de danske spillere, som kæmpede for sagen, selvom der ”blot” var tale om en testkamp.

Victor Nelsson – 4
En solid indsats fra forsvarsspilleren, som havde sin bedste aktion efter 30 minutter, hvor han reddede bolden ved stregen efter misforståelsen mellem Rønnow og Jelert.

Jannik Vestergaard – 4
Han er dygtig på bolden og formår at slå nogle lange og præcise bolde diagonalt, men Vestergaards store udfordring kom også til syne i første halvleg, da han blev løbet op af gæsternes angriber, selvom danskeren havde et forspring på et par meter. I anden halvleg sjuskede han lidt på bolden.

Victor Kristiansen – 4
Venstrebacken har en rigtig god indlægsfod, og det viste han prøver på tirsdag aften. Han lukkede ned for sin direkte modstander og bidrog offensivt – især da legekammeraten Daramy kom på banen.

Pierre-Emile Højbjerg – 5
Gik i et højt pres otte minutter, og det udmøntede sig i, at gæsterne begik en stor fejl i defensiven ved at spille bolden i fødderne på Dreyer, som fandt Højbjerg i feltet, og så kunne Tottenham-spilleren sikkert hamre kuglen i nettaget. Tæt på at blive dobbelt målscorer senere i kampen. Han havde lidt for mange boldtab, men alt i alt en god indsats.

Morten Hjulmand – 3
Havde ikke så meget at byde på. Han afsluttede et par gange fra distancen, men skuddene blev blokeret gang på gang. Han spillede sig ikke tættere på startopstillingen. Udskiftet i pausen.

Mathias Jensen – 3
En usynlig indsats fra Premier League-midtbanespilleren, som havde en stille aften. Han lod de andre midtbanespillere stå for de kreative afleveringer. Udskiftet i pausen.

Anders Dreyer – 3
Han noterede sig for en assist, men man savnede nogle afslutninger fra den tidligere FC Midtjylland-spiller. Han kom i gode situationer, men tøvede flere gange med hamre kuglen mod mål. Udskiftet efter 59 min.

Kasper Dolberg – 3
Angriberen brændte en stor chance efter få minutter. Han har det med at falde ud af kampene, og det skete også denne tirsdag aften.

Mikkel Damsgaard – 3
Brentford-spilleren var meget på bolden, men formåede ikke at blive farlig. Det er tydeligt, at han mangler den selvtillid, han havde under EM-slutrunden i 2020, hvor han viste sig frem fra sin bedste side.

Christian Eriksen (ind efter 45.) – 5
Midtbaneprofilen gav danskerne den ekstra energi, som de manglede, og han blev også afgørende, da han efter 54 minutter fandt Daramy ved bagerste stolpe. Eriksen sørgede for, at der kom ro på spillet efter en første halvleg, hvor gæsterne til tider viste tænder.

Mohamed Daramy (ind efter 45.) – 4
Et udmærket indhop fra den driblestærke Ligue 1-spiller. Han nåede at score sit første landsholdsmål, inden han få minutter senere kolliderede med stolpen og måtte lade sig udskifte.