The perfect guide to the casino

Rift om tidligere FCK’er: Fik drømmeskifte

Den tidligere FC København-spiller Niklas Vesterlund er netop skiftet fra norske Tromsø til hollandske FC Utrecht. Footy.dk har interviewet Vesterlund om skiftet, og han havde en del bejlere.

Der venter en ny udfordring for 24-årige Niklas Vesterlund.

Den tidligere FCK’er har nemlig vinket farvel til norske Tromsø og sagt goddag til hollandske FC Utrecht i Æresdivisionen.

Footy.dk har talt med den danske back om skiftet, og han fortæller, at flere klubber bød sig til.

– Jeg føler, at det er et naturligt skridt fra at kunne tage fra Skandinavien til Holland. Det giver god mening i forhold til spillestil og kultur. Jeg håbede lidt, at jeg kunne komme til Holland. Da muligheden bød sig, gav det rigtig god mening, siger 24-årige Niklas Vesterlund til footy.dk.

Var der andre klubber inde i billedet?

– Jeg vil sige, at der var en god portion interesse, og så er der altid lidt fra interesse, til at det bliver rigtig konkret. Der har da været en del interesse fra forskellige klubber i forskellige ligaer og lande. Hvis jeg skal være ærlig, var det det her, som jeg så mest for mig i forhold til at komme til Holland, Belgien eller nogle af de lande. Det gav bedst mening for mig sportsligt.

Havde du mulighed for at komme til Superligaen?

– Nej, det var ikke noget, der var konkret. Det er noget, der muligvis har været meget løst, men der har ikke været noget, der har været så konkret, at der er blevet fulgt op på det.

Vesterlund ser frem til at blive testet af på et højere teknisk niveau i Holland.

– Jeg håber, at det skal fortsætte min udvikling. Jeg synes, at jeg har haft nogle rigtig gode år i Norge, og jeg tror, at den hollandske liga kan give mig nogle ekstra skridt i min udvikling.

– Forhåbentlig er det ikke mit endelige stop, men nu skal jeg bide mig fast på holdet. Det kan jo være, at det tager noget tid. Nu har vi fået en rigtig god start, og derfor bliver det sværere at spille sig ind på holdet. Det er mit fokus.

Vemodigt farvel

Selvom danskeren har sikret sig et stort skifte, så var det bestemt ikke nemt at sige farvel til Tromsø efter godt tre år i klubben.

– Det har været en rigtig god tid. Det har været nogle af mine bedste fodboldår men også personligt.

– Tromsø betyder rigtig meget for mig, og det kunne jeg mærke, da jeg skulle tage afsked. Det var meget følelsesladet, fordi der er utroligt mange mennesker, som jeg holder af, siger Niklas Vesterlund til footy.dk.

Vesterlund har skrevet under på en kontrakt med FC Utrecht, og den gælder til sommeren 2027 med option på et ekstra år.

Backen skiftede fra FC København til Trelleborg i februar 2019, og han nåede at spille enkelt førsteholdskamp i pokalen for FCK.

FC Utrecht er nummer ni i Æresdivisionen, og klubben har i alt fire danskere i truppen. De andre er Victor Jensen, Jeppe Okkels og Oscar Fraulo.

Foto: FC Utrecht

FCK-legende afslører stor nyhed

OVERSIGT

Scroll to Top