The perfect guide to the casino

Fra Brøndby til hård tid i SIF: Skuffende og irriterende

Andreas Pyndt forlod Brøndby IF i sommer for at skifte til Silkeborg. Nu er han allerede blevet udlejet til IFK Göteborg. Footy.dk har interviewet Pyndt om et svært efterår i Silkeborg og lejeopholdet i Sverige.

Andreas Pyndt tog skridtet fra Brøndby IF til Silkeborg IF i sommer efter ti år i Vestegnsklubben, men efteråret var alt andet end vellykket for den 22-årige midtbanespiller.

Pyndt fik nemlig kun 22 Superliga-minutter for Silkeborg i efteråret, og 8. februar blev danskeren udlejet til svenske IFK Göreborg indtil sommer.

Footy.dk har interviewet Pyndt om lejeopholdet i Sverige og den første tid i Silkeborg. Han starter med at fortælle, at IFK Göteborg er en god mulighed for at få spillet en masse.

– Det var en mulighed, der opstod på vores træningslejr i Portugal. Jeg havde mødt Göteborg i ungdomsårene, og jeg ved, at det er en kæmpe klub med en stor fanbase.

– Jeg synes, at det lød utrolig tiltalende i forhold til min situation i Silkeborg, hvor det lignede, at jeg ikke ville få så mange spilleminutter. Jeg troede, at det kunne være en god mulighed, og indtil videre har jeg været stærkt tilfreds, siger Andreas Pyndt til footy.dk.

Følte du, at du var nødt til at forlade Silkeborg for at få spillet?

– Ja, helt sikkert. Samtidig er det også på et rigtig højt niveau. Den svenske liga er på et fint niveau.

– Jeg tror personligt, at det er godt for mig at komme uden for landets grænser i et helt nyt setup og prøve mig selv lidt af. Det er utrolig spændende, så der har været lidt run på med det praktiske.

Pyndt fortæller, at han er blevet taget rigtig imod i den svenske klub, og det eneste, der halter, er det svenske sprog, men han prøver.

– Jeg arbejder lidt på det svenske. Jeg synes, at det går lidt stærkt, når de snakker, men jeg prøver at lære det, siger han med et smil.

Skuffende – men vil kæmpe sig tilbage i SIF

Midtbanespilleren håber, at opholdet i Sverige kan give ham en masse selvtillid, så han bliver endnu stærkere. Pyndt lægger dog ikke skjul på, at det var svært med de få spilleminutter i efteråret.

– Jeg vil gerne have en masse spilletid og kampe, hvor det gælder om noget. I Danmark har jeg primært spillet reserveholdskampe det seneste halve år. Jeg tror, at det bliver rigtig sundt for mig at spille om point, hvor det betyder noget. Det glæder jeg mig til.

Hvordan var det for dig at være i Silkeborg uden rigtigt at spille?

– Det var da svært, men jeg var måske forberedt på, at det kunne ende sådan. Når man tager min sæson i Hvidovre (lejet ud fra Brøndby, red.), hvor jeg havde spillet alle kampe, og så gik man fra at spille 90 minutter hver gang til ikke at spille.

– Jeg vidste godt, at det er meget unikt system i Silkeborg, og det tager tid at lære. Det er de færreste, der ryger direkte ind på holdet. Det var op og ned, og man vil allerhelst spille, så det var touch til tider. Derfor giver den her mulighed super god mening.

Vil du forsøge at kæmpe dig tilbage i Silkeborg?

– Helt sikkert. Jeg synes stadig, at jeg har noget at bevise og give det et skud. Jeg tror, at det her halve år gør, at jeg står endnu skarpere, når jeg ryger tilbage til sommer, som det ser ud nu. Et halvt år med spilletid og kampe hjælper på min udvikling.

Men sidder der også noget skuffelse i dig?

– Ja, det er klart. Selvfølgelig er der det, men man må prøve at vende til noget positivt. Det eneste, man kan gøre, er at smadre igennem til træning og vise sig frem.

– Det prøvede jeg bedst muligt at gøre hver dag, selvom det kunne være frustrerende, skuffende og irriterende, at man ikke spiller. Man må prøve at få det bedste ud af det, og det synes jeg, at jeg har fået i Silkeborg, siger Andreas Pyndt til footy.dk.

Pyndt og IFK Göteborg begynder først sæsonen i Allsvenskan 1. april, hvor modstanderen er Djurgården.

Göteborg har flere danskere i truppen og ledes af danske Jens Berthel Askou.

Foto: Silkeborg IF

OVERSIGT

Scroll to Top