The perfect guide to the casino

Blev kasseret i Brøndby: Nu har han kæmpe succes

Som ungdomsspiller blev Louka Prip droppet af Brøndby IF. Nu er angriberen blevet 26 år og har stor personlig succes i tyrkiske Konyaspor. Footy.dk har interviewet Prip om den store succes i Tyrkiet. 

Den danske angriber Louka Prip har været på noget af en rejse.

Som ung var Prip et talent i Brøndby IF, men den danske offensivspiller blev kasseret i klubben, da det spidsede til.

Herefter gik rejsen til Hvidovre i de danske divisioner, inden han drog videre til AC Horsens og AaB, hvor han var topscorer i begge klubber i en periode.

Nu står den på varmere himmelstrøg for 26-årige Prip. Han tørner nemlig ud for tyrkiske Konyaspor i Süper Lig i øjeblikket, og det gør han med bravur.

I 2024 har danskeren nemlig scoret hele fire mål, og han har været særdeles afgørende for det nedrykningstruede mandskab i Tyrkiet.

Footy.dk har haft en længere snak med danskeren om den personlige succes, og han indrømmer, at han har været på noget af en fodboldmæssig rejse.

– I Brøndby blev jeg sorteret fra, da jeg var 15 år, og så var glæden der ikke rigtigt. Så spillede jeg U17 og U19, og det vigtigste for mig var at være glad for fodbold.

– Jeg kunne se, at jeg kom hurtigt op på førsteholdet i Hvidovre, og der havde jeg nogle drømme, at jeg gerne ville nå så højt som muligt. At jeg står her seks år senere, ved jeg ikke, om jeg havde troet, men jeg er meget tilfreds, siger Louka Prip til footy.dk.

Danskeren fortæller, at han er stolt over sin egen udvikling, og han havde måske ikke lige regnet med, at han skulle duellere mod tyrkiske storhold, da angriberen rendte rundt på kolde stadions i de danske divisioner.

– Da jeg spillede i Hvidovre i 1. og 2. division, handlede det mere, om jeg kunne nå at få nogle Superliga-kampe under bæltet. Da jeg spillede i 2. division, tænkte jeg ikke, at jeg ville få lov til at spille på nogle af de største stadions i Galatasaray og Fenerbahce.

– Det er noget, som jeg kigger tilbage på med stor stolthed hver dag. Jeg er meget glad for at være nået, hvor jeg er kommet til. Da jeg fyldte 20 år, var jeg lige rykket op fra 2. til 1. division, så jeg har været meget tilfreds med mit arbejde. Jeg har hele tiden været fokuseret på at kunne gøre det bedre. Jeg er super stolt over at være her i dag, det er der ingen tvivl om.

Trænerskift har givet pote

26-årige Prip giver også sin forklaring på den store målform i øjeblikket, og det kan i høj grad tilskrives den nye træner Fahrudin Omerovic, der kom til klubben i januar.

Han kender klubben indgående qua sin tidligere rolle som assistent i Konyaspor.

– Det var lidt en turbulent tid. Vi skiftede træner tæt op af julen, fordi vi manglede nogle resultater. De tog fat i noget af det, som Konyaspor var rigtig god til for tre-fire år siden. Der fandt de en mand, der skulle være vores coach, så vi er gået tilbage til den tid, hvor det gik godt.

– Det har hjulpet mig meget. Træneren vil gerne have, at vi spiller meget fodbold. Vi har fået nye spillere ind, der har givet et ekstra boost, som vi har haft brug for efter en svær periode.

– Jeg føler, at vi bliver bedre og bedre, og så kommer jeg også helt naturligt til flere chancer og score flere mål. Forhåbentlig kan jeg fortsætte den gode stime.

Handler det også om, at du skulle vænne dig til en ny kultur?

– Jeg flyttede til en ny kultur, og jeg skulle lige ind i, hvordan man spillede fodbold hernede, og hvordan jeg kunne få mine kompetencer i spil bedst muligt.

– Jeg har spillet hele vejen igennem, hvilket har været godt, så jeg har hurtigt kunnet lære det. Nu begynder jeg også at kunne blive afgørende i kampene, som har været med mit mål hele vejen igennem, siger Louka Prip til footy.dk.

I alt har Louka Prip scoret syv mål i 27 kampe for Konyaspor siden ankomsten i sommer.

Konyaspor er næstsidst i den bedste tyrkiske række, Süper Lig.

Dette er den første del af interviewet med Prip, og du kan læse flere artikler om Prip senere denne mandag.

Foto: Konyaspor

Afvist: Forsøgte at hente Schwartau i Brøndby

OVERSIGT

Scroll to Top