The perfect guide to the casino

Footy.dk i Italien: Frendrup har vendt svær periode til succes

Footy.dk har været i Italien for at snakke med Genoa-danskeren Morten Frendrup om tilværelsen i Genoa.

Af Kenneth Hansen

(Footy.dk i Italien):

Det startede med en nedrykning få måneder efter skiftet fra Brøndby i januar 2022, men i stedet for at panikke over degraderingen til anden klasse, tog Morten Frendrup skeen i den anden hånd.

Nu, godt to år senere, oplever den 22-årige dansker stor succes i Serie A-klubben Genoa, der trods titlen som oprykker har bidt sig fast som midterhold i denne sæson. Succes, der forhåbentlig kaster en plads i Kasper Hjulmands EM-trup til sommer af sig.

Lærte en masse i Serie B

Først en række kampe på bænken. Så to fulde kampe som højre back. Så en vikartjans i venstresiden, og derefter kampe på den centrale midtbane og igen på højre back. Det startede alt andet end stille og roligt for Morten Frendrup, da han i januar 2022 byttede den københavnske vestegn ud med en tilværelse i støvlelandets største havneby, Genoa.

– Jeg gik gennem en svær og hård periode, lige da jeg kom til Italien. Der skete meget i klubben – mest negativt. Stemningen var trykket til træning. Det var ikke rart at opholde sig i omklædningsrummet, husker jeg.

– Det var en stor omvæltning for klubben dengang med nyt ejerskab, nye trænere og sådan. Det hele skulle lige finde sig selv, siger Frendrup til footy.dk.

Den store omvæltning på ledelsesgangene forplantede sig til grønsværen, hvor resultaterne ikke flaskede sig for traditionsklubben med de ni italienske mesterskaber.

For første gang siden 1997 rykkede klubben ud af Serie A, og den præmis og det projekt, danskeren havde købt ind på i forbindelse med skiftet, tog en uventet drejning. Nu, halvandet år senere, ser Frendrup dog tilbage på tiden i Serie B som enormt givende for hans karriere.

– Det var enormt lærerigt at være i Serie B. Både for mig som spiller, men også for klubben, der måske havde behov for en rusketur og for at komme “back to basics”.

– Jeg lærte meget om italiensk fodbold i den næstbedste række og lærte mange af grundprincipperne i at forsvare og organisere sig hernede. Det har jeg i den grad taget med mig videre og bruger stadig mange af facetterne nu her i Serie A, siger Morten Frendrup til footy.dk.

Morten Frendrup har kontraktudløb i Italien i sommeren 2026 og kan næste gang fejre et mindre jubilæum i Genoa-trøjen, da han står foran sin kamp nummer 75 for klubben, når de møder Atalanta i weekenden.

OVERSIGT

Scroll to Top