The perfect guide to the casino

Stort footy.dk-interview: Bo Henriksen taler ud om exit

Onsdag kom det frem, at Bo Henriksen har valgt at stoppe i FC Zürich til sommer. Footy.dk har snakket med den danske cheftræner om beslutningen.

Onsdag var noget af en dag for Bo Henriksen.

Et var, at Henriksen havde 49-årsfødselsdag, men der tikkede også en stor nyhed ind.

Den schweiziske klub FC Zürich skrev nemlig på sin hjemmeside, at den tidligere Superliga-træner Bo Henriksen stopper som cheftræner til sommer.

Footy.dk har haft en længere snak med den tidligere AC Horsens- og FC Midtjylland-cheftræner om den store beslutning.

– Det vigtigste for mig er, at jeg har en god fornemmelse i forhold til, hvad jeg har lyst il og drømmer om i livet i forhold til udfordringer. Der har jeg valgt igennem længere betænkningsperiode, hvad jeg vil som det næste skridt. Det er at prøve mig af et andet sted her.

– Nu har jeg prøvet det, og det har været fantastisk. Det har været fantastisk og spændende, og det har også været lærerigt. Nu vil jeg gerne have nogle nye udfordringer.

– Det er der ikke noget graverende i eller store kriseting, der står bag beslutningen. Det er mere som menneske, at jeg vil nye udfordringer, siger Bo Henriksen til footy.dk.

Hvad har tankerne været bag at melde det ud nu?

– Der har været en masse snak hernede mest i de schweiziske aviser, om jeg skulle forlænge eller ej. Jeg synes, at det var tiden, at det skulle ud, at jeg skal videre. Også i forhold til de resultater, som har været på det seneste, der ikke har været ret gode. Det kan give en masse usikkerhed i truppen og så kan man tabe fodboldkampe.

– Det, er jeg overbevist om, er en af grundene til, at vi ikke har vundet voldsomt mange fodboldkampe på det seneste, da der har været en usikkerhed. Det er også derfor, at jeg ville have det ud nu.

Hvornår blev beslutningen taget?

– Det er en ongoing-proces, men vigtigst af alt holder jeg det internt med min familie. Hvornår beslutningen lige nøjagtigt er truffet, har jeg ingen interesse i at dele med pressen.

– Det vigtigste for mig er, at jeg føler, at jeg har taget den rigtige beslutning. Så kan man diskutere, om det skulle være ude lidt før eller senere. Det har man aldrig en sikker facitliste på.

– Det får man først at se efter kampene. Jeg håber på, at det giver den effekt, at vi vinder en masse fodboldkampe.

Elsker de vanvittige fans

Bo Henriksen overtog at kriseramt FC Zürich-mandskab i oktober 2022, men han formåede at vende skuden i Zürich-klubben. Han endte med at få klubben op i sikkerhed på en ottendeplads.

Det seneste stykke tid har danskeren dog kommet en smule i modvind resultatmæssigt, da FC Zürich ikke har vundet i de seneste syv ligakampe. Klubben var ubesejret i de første 12 kampe af sæsonen.

49-årige Henriksen fortæller, at det har været sjovt at være en del af schweizisk fodbold, og nu ønsker han at slutte eventyret af med manér.

– Det er en helt anden form for pres. Det er mere sydlandsk. Der er nogle ejere og menneskerne omkring, der er passionerede, og de vil have det på deres måde. Det skal man navigere rundt, samtidig med at man skal lave resultater og være i en ny kultur.

– Der er nogle fans, der er fuldstændige vanvittige og unikke. Jeg har elsket dem. Der er mellem 2-3000 fans på udebane. Det har været fedt at være en del af, og det er en kæmpe klub i Schweiz, siger Bo Henriksen til footy.dk.

Dette er den første del af footy.dk’s interview med Henriksen. I artikel nummer to kommer Henriksen ind på sine tankerne om fremtiden.

Foto: FC Zürich

OVERSIGT

Scroll to Top