Brøndby vandt over FCK efter kæmpe forsvarsfejl

Brøndby IF endte med at vinde med 2-1 over FC København i mandagens opgør ved Atlantic Cup. Denis Vavro stod for en kæmpe fejl i forbindelse med 2-0-målet.

Brøndby IF og FC København bragede sammen i den varme, portugisiske sol ved Atlantic Cup denne mandag, og her startede Brøndby IF bedst ud.

Oscar Schwartau forsøgte sig mod FCK-målet efter seks minutters spil, men skuddet røg over Rúnar Alex Rúnarssons mål.

Få minutter efter ville Filip Bundgaard også lege med for Brøndby, men Denis Vavro stod i vejen for Brøndby-nyindkøbets skud.

Brøndby IF sad mest på spillet i det første kvarter, hvor Clement Bischoff blandt andet viste sin hurtighed og tekniske snilde.

Efter et kvarters spil bragte Brøndby IF sig i spidsen. Rasmus Lauritsen stod helt fri i midten af FCK’s felt efter et hjørnespark, og forsvareren kunne meget nemt heade bolden ind bag Runarsson til 1-0.

FCK kom bedre med, og Lucas Lerager vred sig fri i Brøndby-feltet og fik snittet et indlæg. Det hele løb dog ud i sandet og endte med et målspark til Brøndby.

Clement Bischoff tilspillede sig en fin chance efter godt 25 minutter, da Brøndby brød igennem i venstre side. Bischoff havde listet sig med i feltet, men han mistimede sit skud.

De helt store chancer udeblev indtil det 44. minut, hvor Victor Froholdt havde gigantisk chance. Den unge FCK-spiller blev spillet fri på kanten af Brøndby-feltet, men Froholdt skød over mål fra en fri position.

Der kom ikke flere scoringer i første halvleg, og derfor kunne Brøndby gå til pause med en 1-0-føring.

Kæmpe forsvarsfejl kostede for FCK

I anden halvleg startede begge mandskaber fint ud, hvor FCK forsøgte at jagte det udlignende mål.

Brøndby endte dog med at få en drømmestart på anden halvleg efter en kæmpe fejl af FCK’s Denis Vavro. Bolden blev spillet tilbage til Vavro, der nærmest snublede i bolden.

Det opfangede 17-årige Oscar Schwartau, og så løb han fra Vavro. Forsvareren kom tilbage, men Brøndby-talentet snød Vavro i feltet og sendte et fladt skud i det korte hjørne forbi Runarsson til 2-0 for Brøndby.

Der var kun spillet 53 minutter af opgøret.

Brøndby havde taktstokken, mens FCK kæmpede med at komme frem til de store chancer.

Med en halv time igen var Orri Oskarsson dog tæt på at bringe FCK en smule tilbage i opgøret, da han kom fri i dybden. Brøndby-keeper Jonathan Ægidius leverede dog en fin fodparade og forhindrede en scoring.

Kort efter fik Jordan Larsson muligheden, men forsøget blev rettet af og gik til hjørnespark.

Brøndby var tæt på at komme på 3-0, da Emmanuel Yeboah fandt en helt fri Bertram Kvist, men selvom Brøndby-spillere var helt fri, forsøgte han sig med en aflevering, der endte med et hjørnespark efter 71 minutters spil.

Efter 87 minutter fik Roony Bardghji reduceret til 1-2 for FCK efter fornemt forarbejde af Jordan Larsson, der chippede bolden ind i feltet til stortalentet.

Brøndby endte med at snuppe sejren på 2-1 over FCK. Dermed står Brøndby noteret for to sejre ud af to mulige ved Atlantic Cup.