Vinder Champions League

Manchester City vandt UEFA Champions League-finalen 2023, som blev afholdt på Atatürk Olympiske Stadion i Istanbul, Tyrkiet.

Dette var den første gang, at Manchester City vandt Champions League-titlen, hvilket gjorde dem til det andet engelske hold nogensinde til at fuldføre en kontinental treble, da de tidligere havde vundet Premier League og FA Cup i samme sæson.

De spillede mod det italienske hold Inter Milan, og kampen endte 1-0 til Manchester City​.

Kampens eneste mål blev scoret af Rodri i det 68. minut efter en tilbagespil fra Bernardo Silva. Rodri sidefodede bolden i nettet, hvilket sikrede Manchester City sejren. Dette var en tættere kamp, end mange eksperter havde forudset, men Rodris mål gjorde forskellen.

Dette var også den tredje Champions League-titel for Manchester Citys manager Pep Guardiola, der tidligere har vundet den to gange med Barcelona​​.

De to hold var meget konkurrencedygtige i hele kampen. Første halvleg sluttede 0-0, og begge hold kæmpede hårdt for at skabe klare målchancer. Inter Milan viste sig at være en hård konkurrent, på trods af at mange eksperter havde forventet en klar sejr til Manchester City​​.

Begge hold havde chancer på begge sider, med Lautaro Martinez fra Inter Milan, der havde en vigtig chance reddet af Manchester Citys målmand Ederson. På den anden side var der et godt samarbejde mellem Haaland og Foden for Manchester City, men den resulterende chance blev aldrig realiseret​.

I de sidste 10 minutter af kampen var det klart, at Manchester City havde fordelen. De blev sat under pres af Inter Milan, men flertallet af chancerne faldt faktisk for det engelske hold. Tæt på slutningen af kampen havde Romelu Lukaku en stor chance for Inter Milan, men hans hovedstød fandt Ederson, og stillingen forblev 1-0 til Manchester City​​.

Til sidst vandt Manchester City kampen og blev Champions League-mestre for første gang i klubbens historie​​. De startende hold for de to klubber var:

Manchester City: Ederson, Akanji, Dias, Ake, Stones, Rodri, Bernardo Silva, De Bruyne, Gundogan, Grealish, Haaland​.

Inter Milan: Onana, Darmian, Acerbi, Bastoni, Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Dimarco, Dzeko, Martinez