The perfect guide to the casino

Voldsproblemer i Superligaen. Superligaklub laver samarbejde med politiet

Flere Superliga-klubber udtrykker bekymring over en stigende tendens til vold og uro blandt en lille, men problematisk del af fodboldtilskuerne. Selvom de to millioner fans, der årligt besøger stadionerne, primært er fredelige, er der en voksende gruppe af voldsparate, som skaber uro. Senest har voldelige episoder ved lokalopgør mellem Brøndby og FC København tiltrukket opmærksomhed, hvor fem frivillige vagter blev overfaldet af en gruppe på over 100 personer under Sydsiden på Brøndby Stadion.

AaB har også oplevet en bekymrende udvikling i miljøet omkring klubbens fans. Ved sæsonpremieren i Farum blev AaB-tilhængere angrebet efter kampen, hvilket førte til slagsmål. Kort tid efter stormede en gruppe voldelige AaB-sympatisører et værtshus fyldt med FC Midtjylland-fans, hvilket eskalerede situationen yderligere.

AaB’s direktør, Michael Tuxen Boll, tager afstand fra disse episoder og erkender behovet for handling.

– Der er en udvikling blandt nogle af de personer, der færdes i miljøet, som vi er nødt til at handle på, udtaler han til DR Sporten.

For at bekæmpe problemet er AaB i gang med at etablere et samarbejde med Nordjyllands Politi, inspireret af lignende initiativer i Østjylland, hvor klubber som Randers og AGF har opnået positive resultater i samarbejde med politiet. Horsens er et andet eksempel på, hvordan en koordineret indsats mellem klub og politi kan forebygge vold.

– Vi kommer til at praktisere nogle af de samme metoder, som vi har set succesfuldt anvendt andre steder, siger Tuxen Boll.

Justitsministeriet undersøger i øjeblikket, hvordan klubberne kan få yderligere hjælp til at håndtere hooliganisme, mens politiet holder detaljer om specifikke metoder fortrolige.

AaB har allerede taget konkrete skridt for at holde urolige elementer væk fra stadion. Hooligan-registret gør det muligt at udelukke personer, som mistænkes for vold eller narkohandel i forbindelse med kampe. Samtidig diskuterer klubberne brugen af ansigtsgenkendelse som en potentiel løsning, hvilket Datatilsynet i øjeblikket vurderer.

Michael Tuxen Boll fremhæver, at en direkte dialog med fangrupperne også har haft en positiv effekt. Efter en række bøder for brug af fyrværkeri tog klubben en skarp dialog med tilskuerne, hvilket har båret frugt.

– Vi tog en meget direkte snak, og siden har vi ikke fået yderligere bøder, fortæller han.

For at anerkende den positive udvikling besøgte direktøren tilhængernes stamværtshus før en hjemmekamp mod Lyngby og gav dem en omgang som en gestus.

– Jeg tror, det betyder meget, at de føler, vi møder dem i øjenhøjde. Det handler om, at de skal føle sig set og hørt, siger han.

Superliga-klubberne står over for en kompleks udfordring, hvor voldelige episoder skal håndteres hurtigt og effektivt. Samarbejde med politi, brug af teknologi og dialog med fansene er alle elementer i kampen for at sikre, at fodbold forbliver en festlig og fredelig begivenhed for de mange millioner tilskuere, der støtter deres hold hver sæson.

OVERSIGT

SPILFORSLAG FRA ODDSPROFIT

bet365