The perfect guide to the casino

Sådan finder du de bedste banker i Danmark

Selvom man nemt kan være af den opfattelse, at banken er en gratis service, så er dette langtfra tilfældet. Om du har penge til at stå i banken, eller har optaget et lån, så vil du som kunde skulle betale for det. Det kan være i form af gebyrer og omkostninger, negative renter eller fordi du får for lidt i rente på de penge, du har stående i banken. Alt afhængig af bank, så varierer prisene, og med udgangspunkt i dit behov som kunde, så findes der måske en bedre bank for dig. I nedenstående finder du en guide til, hvordan du finder de bedste banker i Danmark.

Hvad er vigtigt for dig i en bank?
Af den årsag, så kan du med fordel overveje, hvad du har brug for fra din bank. Er du eksempelvis på boligjagt, og er i den forbindelse snublet over den ejendom du altid har drømt om, men mangler den fornødne kapital til at finansiere købet, så kan et behov for dig være, at kunne optage et boliglån.

Har man derimod brugt flere år på at etablere en opsparing med det formål at investere den, så kan det være essentielt at have en sparringspartner hos banken. Det kan enten være i form af en traditionel bankrådgiver, men nogle banker har også investeringsrådgivere, der kan hjælpe med at forvalte dine penge.

Dette er blot to eksempler på potentielle behov man som kunde kunne have in mente, når man er på udkig efter en ny bank. Der findes flere parametre at måle ud fra. Det kan være i form af pension, økonomisk rådgivning, et realkreditlån eller brugervenligheden hos den pågældende banks netbank.

Hvad koster banken?
Man kan endvidere overveje prisen på de respektive ydelser man har brug for. Til trods for, at bankerne varetager dine interesser, så skal de også tjene penge. Derfor kan man med fordel undersøge de forskellige bankers renter på lån, negative renter på indestående beløb, gebyrer på investeringer samt gebyrer på services som Visa/Dankort. Det kan være svært at gennemskue, hvorfor det er vigtigt at være kritisk, så man ikke betaler for en ydelse, man ikke ved, hvordan fungerer.

Ser kundetilfredsheden fornuftig ud?
Det er bankens opgave at give dig en tilfredsstillende og tilstrækkelig rådgivning, der tager udgangspunkt i dine behov. Typisk foregår denne proces ved hjælp af en bankrådgiver. Dog skal man være opmærksom på, at denne rådgiver også fungerer som sælger, der skal sælge dig bankens produkter. Har man modtaget dårlig rådgivning, eller sidder tilbage med en følelse af at være blevet manipuleret, så kan du klage til Det Finansielle Ankenævn. For at være på den sikre side, så kan du hos Det Finansielle Ankenævn undersøge, hvor mange klager de forskellige banker har fra nuværende og forhenværende kunder.

OVERSIGT

Scroll to Top