The perfect guide to the casino

Skræk-scenariet: NUL tilskuere i hele næste sæson

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


I England kan der gå et helt år, førend der kan komme tilskuere til kampene.

Udbruddet af coronavirus har gjort, at al engelsk fodbold er lagt ned. Håbet er, at ligaen kan komme i gang igen til juni – men uden tilskuere, da det er alt for risikabelt at samle tusindvis af mennesker tæt på hinanden.

Men den situation kan vare meget længere.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

Strategien i Storbritannien er, at indbyggerne skal undgå kontakt med hinanden, indtil der er fundet en vaccine mod den potentielt dødelige virus.

Det kan tage op til et år, og ifølge The Times (kræver login) kan det så betyde, at HELE næste sæson må spilles uden tilskuere i Premier League og de øvrige divisioner.

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

Indtægterne fra kampene er vigtige for Premier League, men de udgør trods alt mindre end 20 procent af deres samlede omsætning. De lever især af tv-rettigheder og sponsorater.

For de mindre divisionsklubber vil det til gengæld være en katastrofe, hvis der ikke må komme tilskuere på stadion i et år, da entreindtægter og salg til publikum er deres hovedindtægt.

Avisen skriver, at det kan koste engelsk fodbold op til en milliard pund (8,5 milliarder kr.), og at det er helt givet, at nogle af de mindre klubber vil gå bankerot med et år uden tilskuere på stadion.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top