The perfect guide to the casino

Danske klubhold har ikke fået nok ranglistepoint i år – Bodø/Glimt har overtaget

– Vi er Skandinaviens største klub – og det forpligter.
Sådan lyder det selvsikkert fra FC Københavns egen hjemmeside. Klubben ser sig selv som regionens fodboldmæssige flagskib med både størrelse og ambitioner til at gøre en forskel.

Men virkeligheden på grønsværen og i de europæiske ranglister fortæller en anden historie. I øjeblikket er det nemlig ikke FC København, men norske Bodø/Glimt, der fører an i Skandinavien, når det gælder internationale præstationer.

På UEFA’s klubrangliste er Bodø/Glimt i øjeblikket placeret som nummer 45 – fire pladser foran FCK, der har haft en skuffende sæson i Conference League og derfor er faldet til plads nummer 49. Det er en opsigtsvækkende udvikling, ikke mindst fordi FC København investerer markant flere midler i spillertruppen. Klubbens samlede udgifter til spillere ligger omkring 250 millioner kroner – mere end dobbelt så meget som Bodø/Glimt.

En af hovedårsagerne til Bodø/Glimts fremgang skal findes i klubbens langsigtede strategi og stabilitet på ledelsesgangen. Træner Kjetil Knutsen har stået i spidsen for klubben siden 2018 og været central i udviklingen af både spilfilosofi og talentarbejde.

Ifølge VG-journalist Øyvind Herrebrøden har Knutsen været en nøglefigur:

– Han har været med til at skabe en tydelig identitet og langsigtet plan, som har givet sportslig kontinuitet. Det har givet pote i Europa.

Køb og videresalg af spillere er blevet en anden succesfaktor for Bodø/Glimt. Købet af Albert Grønbæk fra AGF for 25 millioner kroner blev i Norge betragtet som en risikabel investering – men den blev en bragende succes, da franske Rennes senere betalte 112 millioner for ham.

Bodø/Glimt har nu kvalificeret sig til kvartfinalen i Europa League, hvor de skal møde italienske Lazio. Det placerer dem i selskab med internationale sværvægtere som Chelsea, Manchester United og Lyon – og markerer kulminationen på en imponerende europæisk sæson.

For de danske klubber har resultaterne i Europa været langt mere blandede. FCK og FC Midtjylland har hentet flest point til landets europæiske rangliste, mens klubber som Brøndby og Silkeborg ikke har bidraget nævneværdigt.

Tidligere FCK-leder Daniel Rommedahl, der har siddet i ECA (den europæiske kluborganisation), udtaler:

– Vi må erkende, at de danske klubber ikke har leveret i forhold til deres investeringer. Det her bør være et klart signal til dansk fodbold om at se indad.

Mens Bodø/Glimt til efteråret får chancen for at blive seedet i Champions League-playoff, skal den danske mester gennem tre kvalifikationsrunder. Det illustrerer forskellen i udgangspunkt og potentiale. Og det sætter spørgsmålstegn ved, om Danmark for alvor formår at udnytte sine ressourcer i den europæiske kontekst.

OVERSIGT

SPILFORSLAG FRA ODDSPROFIT

bet365