The perfect guide to the casino

Footy Inside: Udlandsdanskerne – hvem har toppet og floppet i denne sæson?

Fodboldsæsonen går snart på hæld i de fleste europæiske ligaer, og her tager Footy et kig på et par af de danske spillere, som viser sig frem uden for Danmarks grænser.

Mens der i Alka Superligaen stadig resterer seks spillerunder, er Europas mest prominente fodboldligaer ved at gå på hæld for denne omgang.

Derfor tager Footy her et kig på et par af de danske fodboldspillere, der slår deres folder uden for landets grænser. Vi udvalgt henholdsvis fem, der har toppet, og fem der har floppet i denne sæson. Rækkefølgen er mere eller mindre tilfældig.

De har floppet:

Nicklas Bendtner
Den danske angriber er nærmest blevet synonym med flop, og det gør næsten helt ondt at skrive, når han i topform ubestridt er Danmarks bedste angriber. Sandheden er dog, at skiftet til Wolfsburg slet ikke blev en succes, hvorfor parterne forleden ophævede kontrakten efter en række uoverensstemmelser – for at sige det mildt. Sæsonen startede ellers fantastisk for Bendtner, der kom ind fra bænken i Super Cup-opgøret mod Bayern, udlignede til 1-1 og scorede det afgørende mål på straffe, der sikrede Wolfsburg trofæet. Siden gik det dog voldsomt ned ad bakke for Bendtner, der leverede en række ugidelige indsatser, som gjorde at han røg helt ud i kulden. Og derfra kom det til at handle om skandalerne – igen, fristes man til at sige. Vi håber og tror dog på, at han efter næste sæson kan placeres i toppen, for han har uden tvivl et kæmpe talent. Den tyske disciplin var bare ikke god for Bendtner.

Pierre-Emile Højbjerg
I det danske land har vi længe haft enorme forventninger til Pierre-Emile Højbjerg, men mens vi efterhånden har indstillet os på, at han får mere end svært ved at spille sig til en fast plads på det stjernebesatte mandskab, så var det nok de færreste af os, der havde forventet, at han ikke ville kunne spille sig til en fast plads Schalke-mandskabet, som han blev udlejet til sidste sommer. Danskeren har dog måttet sande, at konkurrencen i Gelsenkirchen har været en tand for hård. Og med navne som Leon Goretzka, Johannes Geis, Roman Neustädter og Marco Höger er det måske ikke så uforståeligt, at en lejet dansker ofte har siddet på bænken. Det er dog blevet bedre for Højbjerg efter jul, men det ændrer ikke på det faktum, at vi alle havde forventet mere og spændt venter på danskerens næste træk.

Anders Lindegaard
I sommers valgte Anders Lindegaard, langt om længe vil nogen sige, at forlade Manchester United, efter fem år på Old Trafford som bænkevarmer og tredjekeeper. Hans arbejdsgiver ved starten af denne sæson hed West Bromwich Albion, men heller ikke her formåede danskeren at få spilletid. Det var endda på trods af, at den normale førstekeeper i klubben, Ben Foster, var skadet ved Lindegaards ankomst. I stedet foretrak man Boris Myhill, og derfor blev danskeren efter nytår udlejet til Presten i Championship. Her har Lindegaard langt om længe fået førsteholdsfodbold, men skiftet til WBA var en kæmpe fejl, som han også selv har erkendt.

Viktor Fischer

Godt nok er Ajax blot en enkelt sejr fra at vinde det hollandske mesterskab, men for en sjælden gangs skyld har holdets danske profil ikke spillet sin ellers vante store rolle. Godt nok står Viktor Fischer noteret for otte kasser i sæsonen, men offensivspilleren har ikke formået at være en fast mand i startopstillingen i denne sæson. I gennemsnit har han spillet knap 43 minutter per kamp, hvilket han næppe selv kan være tilfreds med. Fischer var heller ikke med, da Åge Hareide i marts udtog sin første landsholdstrup, hvor han i stedet blev degraderet til U21-holdet.

Casper Sloth

Drømmet om et udlandseventyr har mildest talt udviklet sig til et mareridt for Casper Sloth, der i sommeren 2014 skiftede fra AGF til engelske Leeds. Han har siden skiftet været langt fra startopstillingen, og faktisk har midtbanespilleren slet ikke fået et eneste minut for førsteholdet i denne sæson. Kun på U21-holdet er det blevet til spilletid, og selvom han før nytår ønskede at blive udlejet, er han stadig at finde i Championship-klubben. Højt at flyve, langt at falde, må man i den grad sige for det nu tidligere stortalent, som inden skiftet til engelsk fodbold var inde omkring det danske landshold.

De har toppet:

Andreas Christensen
AC er beviset på, at en lejeaftale for alvor kan sparke gang i karrieren. Modsat Bendtner fik AC en dårlig start på sæsonen sammen med Gladbach, men et trænerskifte gjorde underværker for Die Fohlen, der gennem hele sæsonen har haft AC på en af de to pladser i det centrale forsvar, hvor han har imponeret i så stor en grad, at Gladbach hellere end gerne beholder ham længere end de to sæsoner, som de har lejet ham for i Chelsea. AC’s imponerende sæson i Bundesligaen har desuden givet ham en fast plads i Åge Hareides landsholdstrup, hvor han desuden ser ud til at være fast mand. Uanset om det har været som oftest i det centrale forsvar eller på den defensive midtbane har det danske forsvarstalent leveret på et utrolig højt niveau.

Daniel Wass
Celta Vigo har haft en forrygende sæson i La Liga, hvor de ligger godt til i kampen om Europa League-kvalifikation. Den danske midtbanespiller Daniel Wass har haft sin andel i succesen, da han gennem sæsonen har været fast mand for Celta-mandskabet. Han kom til klubben sidste sommer fra franske Evian, og han har i den grad vist, at han kan mere end at sparke frispark, som han ellers er blevet kendt for at være fremragende til. Han har i denne sæson spillet 34 kampe i La Liga, og det er blevet til to scoringer og fem assists, hvorfor det må siges at være en godkendt debutsæson for Wass.

Kasper Schmeichel
Leicester og Kasper Schmeichel er snublende tæt på et sensationelt mesterskab, og selvom Jamie Vardy, Riyad Mahrez og N’Golo Kanté er løbet med det meste af opmærksomheden, så har Kasper Schmeichel helt bestemt sin andel i det overraskende mesterskab, der sandsynligvis bliver hentet til Leicester. De kongeblå har nemlig holdt nullet hele 15 gange, og det er kun Petr Cech i Arsenal, der overgår det, da han også har 15 clean sheets, men i færre kampe. Selvom han ikke selv ønsker at blive sammenlignet med farmand, har niveauet i denne sæson fået danskernes tanker hen mod Peters eminente år hos Manchester United. Vejen til dette niveau har været lang for den nu 29-årige Kasper Schmeichel, men han har rigtig mange gode år i sig endnu, og han ligner bestemt en mand, der kan leve op til de store forventninger.

Mike Jensen
Selvom den norske sæson løber noget anderledes sammenlignet med størstedelen af de europæiske ligaer, kan man ikke lade værre med at kigge på Mike Jensen. Den tidligere Brøndby-spiller havde en eminent sæson for Rosenborg, der ved afslutningen i november lå nummer et i Tippeligaen. Derudover vandt man også den norske pokalturnering, og Mike Jensen spillede en stor rolle i begge triumfer. I alt noterede den hårdtarbejdende midtbanespiller sig for 40 optrædener med ni mål og hele 16 assists til følge. Samtidig blev han i den forgangne sæson udpeget til anfører for Rosenborg, som også har fået en fantastisk start på den nye sæson, som startede i april. Her har Mike Jensen allerede noteret sig for fire mål i blot otte kampe.

Christian Eriksen
Den danske kreatør har ikke været den Tottenham-spiller, der har skilt sig mest ud i denne sæson. Det har i stedet være spillere som Harry Kane, Dele Alli og Toby Alderweireld, men Christian Eriksen har sæsonen igennem været yderst stabil. Når man er fast mand på et hold, der alt efter dømme bliver nummer to i Premier League, har man gjort sig fortjent til en plads på denne liste. Nu mangler vi bare, at Eriksen for alvor folder sig ud på det danske landshold, hvor han har været usynlig under Morten Olsen. Åge Hareides spillestil og opstilling giver dog plads til Eriksen i en fri rolle, og forhåbentlig vil han også vise sine sublime evner frem i den rød-hvide trøje.

Boblere:

På flop-siden har Uffe Bech langt fra haft den bedste sæson. Den tidligere FCN-profil har været meget skadet, og så har han ikke kunnet forhindre en stensikker nedrykning til Hannover 96.

På top-siden er Twente-talentet Joachim Andersen værd at nævne. Den tidligere FCM-spiller har fået 18 optrædener for det hollandske hold, hvor det også er blevet til et enkelt mål.

Mest læste på footy.dk

1. Har Bale fået måne? Se det afslørende billede her
2. BREAKING: Adam Johnson overfaldet i fængslet – dette sagde han til en af fangerne
3. Bekræftet: 19-årigt Bundesliga-stortalent død efter bilulykke
4. Goal: Liverpool erstatter Mignolet med denne keeper
5. Cristiano Ronaldo skal være far igen – med endnu en rugemor

Leave a Comment

OVERSIGT

Scroll to Top