The perfect guide to the casino

Læs alt om det vilde stadion som VM-finalen skal spilles på

 


 

Som optakt til VM-finalen 2018 har vi valgt, at kigge lidt på det stadion, som lægger græs til finalekampen.

Klokken 17:00 fløjter dommeren finalen igang mellem Frankrig og Kroatien. Begge landshold vil måske føle sig hjemme, da det franske landshold også var på banen under den trejde og sidste gruppespilskamp mod Danmark D. 26 juni, mens Kroatien spillede på dette stadion under deres semifinale mod England.

Luzjniki stadion er beliggende i Moskva, og det er lige før at byen Moskva ikke behøver en længere introduktion, da hovedstaden i Rusland er så unik og en næsten legendarisk by. Det er ikke blot den største by i Rusland, men tilmed også i hele Europa med omkring 12 millioner indbyggere.

Luzjniki stadion er det største stadion i hele Rusland. Mange andre stadions under slutrunden er blevet bygget med VM som formål, men Luzjniki stadion er næsten ligeså gammel som Vladimir Putin ham selv. Byggeriet begyndte dengang Putin var begyndt at gå, og 31. juli 1956 åbnede stadionet for første gang nogensinde. Tidligere har det været benyttet som hjemmebane af klubberne FC Torpedo Moskva og FC Spartak Moskva.

Byen og regionen

I mere end 850 år har Moskva været landets politiske, kulturelle, finansielle, uddannelsesmæssige og transportmæssige centrum. Ligesom i Samara er vejret ligeså forskelligt som himmel og jord. Moskva oplever nemlig varme og fugtige somre, med virkelig lange og kolde vintre. Om sommeren er gennemsnitstemperaturen på omkring 22 grader, så det er ikke decideret hedebølger der rammer holdene under VM-finalen i Moskva.

Herunder ses beliggenheden på Luzjniki Stadion i Moskva.


Ruslands største stadion

Luzjniki Stadion kan rumme helt nøjagtigt hele 81.006 tilskuere, og det blev også meget hurtigt klart, at dette stadion ville blive brugt til finalen, da Rusland blev bekræftet som værtsnation.

Men et stadion til en VM-finale skal opfylde nogle helt specifikke krav, og derfor har Luzjniki stadion måtte gennemgå en stor ombygning. Sidste fodboldkamp på banen blev spillet i maj 2013, og da IAAF Atletics World Championships sluttede i august 2013 begyndte byggeriet.

Ombygningsarbejdet indebar en komplet rekonstruktion af tribunerne, tilføjelse af endnu et niveau af tribuner, fjernelse af løbebanerne/atletikbanerne rundt om fodboldbanen og en udvidet tagkonstruktion.

Kampene under VM

Udover finalen har Luzhniki stadion også været vært for åbningskampen, tre yderligere gruppespilskampe, én 1/8 delsfinale kamp og en semifinale. Så hele 7 kampe har der efter finalen været spillet på Ruslands største stadion:

14 Juni 2018 17:00 – Rusland vs Saudi Arabien – Gruppe A
17 Juni 2018 17:00 – Tyskland vs Mexico – Gruppe F
20 Juni 2018 14:00 – Portugal vs Marokko – Gruppe B
26 Juni 2018 16:00 – Danmark vs Frankrig – Gruppe C
1 Juli 2018 16:00 – Spanien – Rusland
11 Juli 2018 20:00 – Kroatien – England
15 Juli 2018 17:00 – Frankrig – Kroatien

Et legendariske stadion fyldt med minder

Champions League-finalen mellem Manchester United og Chelsea i 2008 blev også spillet på Luzhniki stadion, hvor at Manchester United endte med sejren, da John Terry gled og misbrugte sit straffespark. Tidligere har der også været afholdt VM i atletik i 2013, Europa League-finalen i 1999, OL i 1980, utallige kæmpe Rugby begivenheder og meget mere indenfor sportsverdenen.

Der har også været afholdt utallige koncerter med Metallica, Rolling Stones, Madonna, Michael Jackson, Bon Jovi, Scorpions, Ozzy Osbourne, Red Hot Chili Peppers og U2 som de mest prominente navne.

OVERSIGT

Scroll to Top