The perfect guide to the casino

Aakjærs blog: Solbakken er færdig i FCK!

Ståle Solbakken er færdig i FC København, mener footy.dk’s blogger Torben Aakjær.

Torben Aakjær har i mange år arbejdet som først elite-ungdomstræner i Danmark, og de seneste 10 år som scout og rådgiver, hvor han har været ansat i Herfølge BK, Hamburger SV, Manchester United, og aktuelt brasilianske Sport Club Corinthians Paulista. Herudover arbejder han for et par unavngivne tyske klubber med scouting i Europa.

Han har skrevet nedenstående og indholdet repræsenterer kun forfatterens holdning.

_________________________________________________________________________

Indrømmet, det er særdeles sjældent at undertegnede ser en kamp i den danske Superliga, endsige følger med i resultater, og hvem der vinder mesterskaber og pokaler, men selvom man ikke nødvendigvis er Superliga fan, kan man alligevel ikke undgå at høre blot en smule om hvad der foregår i den hjemlige andedam, og et hurtigt check på diverse internetsider, giver relativt hurtigt et klart billede af at det langt fra kører optimalt i den eneste danske klub, der i de seneste vel 10-15 år, reelt har skaffet point til landet jfr. UEFA`s kringlede ranking system, og tager man et kig på landsholdet, står det lysende klart for selv den største ignorant, og mulige Brøndby eller FCM tilhænger, at hovedstadsklubben aktuelt er den klub der har været med omkring udviklingen af flest spillere, dog tæt fulgt af Brøndby og FCM.

Decideret at udråbe FC København som den store talentudviklingsmaskine, vil dog være en overdrivelse af dimensioner, illustreret ved seneste opgør i Parken i den forgangne weekend, hvor blot een` spiller i startformationen har trådt sine barnesko i klubbens ungdoms-afdeling, nemlig den aldrende William Kvist, men det overgår dog utroligt nok den vindende modstander, Brøndby, som simpelthen præsterede ikke at have en eneste spiller med hverken i startopstillingen, eller blandt de 3 indskiftere, som har været forbi Brøndby i ungdomsårene. Det er trist læsning under alle omstændigheder, men nu gælder det jo trods alt ikke kun om at producere egne spillere, nej det gælder først og fremmest om at vinde fodboldkampe og dermed titler, også selvom turneringen man deltager i blot hedder Superligaen.

Og netop titler, det må man i allerhøjeste grad sige at FC København har været nærmest garant for i nyere tid, hvor det alene under den nuværende træner, Ståle Solbakken, er blevet til ikke færre end 7 mesterskaber og 4 pokaltitler, og undervejs har holdet klaret sig fint i Europa, hvor det i Solbakkens tid er blevet til 4 gruppespil i CL, og i 2010/11 tilmed en plads i 1/8 finalerne i samme turnering. Meget mere kan man dårligt forlange af hold fra disse breddegrader, både når man ser på det niveau som spillerne besidder, dem der er mulige at tiltrække, samt den konkurrence der unægteligt er i den lukrative turnering.

Uanset hvordan man vender og drejer det, står der mere eller mindre Solbakken på alt hvad der nærmer sig succes i klubben, og siden 2014 har den temperamentsfulde nordmand da også siddet på noget nær al den sportslige magt i klubben, hvor hans nærmeste rådgiver er novicen Johan Lange, en teoretisk velfunderet herre, der bestemt har papirerne på plads, men som, hvis ikke han havde snakketøjet i orden, ikke burde kunne besidde en så afgørende rolle han trods alt har i klubben, hvor han aktuelt fungerer i en underlig defineret rolle som assistenttræner samt udviklings- og teknisk chef, eller sagt med andre ord, han er Solbakkens højre hånd på både godt og ondt.

Holder vi os til Solbakken, som jo, til trods for Lange, og andres roller i og omkring det sportslige setup, uden sammenligning er manden det hele drejer rundt om, så er han det seneste års tid begyndt at lyde mere og mere skinger, ikke mindst i pressen, hvor han en overgang decideret mindede om en person med forfølgelsesvanvid, da han åbenlyst udtalte at pressens repræsentanter, som bestemt ikke altid kan påstås at være objektive i deres vurderinger af danske fodboldhold og disses kampe/aktører, overvejende holdt med Brøndby, og helst så at FC København tabte deres kampe. Uden at vide det med sikkerhed, vil jeg påstå at det er noget vrøvl, og typisk noget der primært kommer fra en presset mand. Og presset, ja det er Solbakken bestemt, ikke mindst efter gårsdagens fatale hjemmebane nederlag til ærkerivalen Brøndby, som betyder at de forsvarende mestre er helt nede på en 5 plads, med hele 11 point op til duksen fra Vestegnen, og 1 point efter en klub som Hobro, hvis samlede spillerbudget incl. trænere, ledere, pølsesælgere og telefondamen m.v. næppe overstiger FCK`s eneste egen avlede spiller, William Kvist`s løn.

FCK skal kigge på nye emner – Ståle skal ud

Det er pinligt, uhørt, skidt og frem for alt elendigt træner- og lederarbejde, og hvis ikke bestyrelsen allerede nu kigger efter mulige emner som afløsning for Solbakken, så tangerer det decideret tjenesteforsømmelse.

Nuvel nordmanden med den skingre og knap så maskuline stemme, har meritterne på plads, men som de fleste ved, så er man aldrig bedre end sin sidste kamp, og hvis man sammenholder holdets elendige form, med flere deciderede fejlkøb, og alskens hjemtagelse af psykisk udpinte spillere, primært med dansk pas, ja så peger pilen alvorligt på en fyre seddel til manden der efter sigende tjener på den gode side af dk.kr. 10 millioner.

Fyr ham og hans lakej Lange, og hiv nyt blod ind omkring holdet, det er åbenlyst det som man trænger til. Der er masser af emner derude, og den aktuelle succes med tysk blod hos ærkerivalen, burde medføre at man startede med at kigge syd for grænsen, hvor navne som Thomas Tuchel, Labbadia eller Veh naturligvis ikke er mulige emner, men det er derimod spændende navne som 38 årige Alexander Nouri, der senest stod i spidsen for Werder Bremen, rutinerede Norbert Meier, som i forrige måned blev fritstillet i Kaiserslautern, og som også har stået i spidsen for klubber som Gladbach, Bielefeld og Fortuna Düsseldorf m.fl., eller hvad med Dirk Schuster, der er jævnaldrende med Solbakken, og som senest trænede Augsburg, og ligesom førnævnte Meier, har repræsenteret Tyskland som aktiv spiller.

Interessante navne i Tyskland

Også Tysklands naboer har interessante navne som f.eks. Rene Troest eller Mario Been, eller hvad med den tidligere belgiske landsholdskeeper, Michel Preud`Homme, som har trænet større klubber i såvel Belgien som Holland. De er alle uden job, og alle har indenfor den seneste tid udtrykt interesse for at komme retur i gamet, og med en lønpakke på omkring 10 millioner plus muligheden for forskerordning, relativt tæt på hjemlandet, samt det at FC København ofte er med i Europa, i hvert fald som minimum i kval kampene, gør at det bestemt ikke er umuligt at tiltrække en af disse fyre, som ganske givet vil kunne friske noget op i en tilsyneladende fastlåst klub, frem for at ledelsen holder sig til at kigge på “Tordenskjolds soldater” i enten Superligaen eller rundt omkring i Norden, som er de primære steder, hvorfra danske klubber tiltrækker trænere fra.

Så farvel og tak for denne gang Hr. Solbakken – nye kræfter må tage over, forhåbentlig til gavn for både FC København og Superligaen!

OVERSIGT

Scroll to Top