The perfect guide to the casino

Ekspert: Bendtner slog til, da Hareide og DBU mindst håbede på det

Torben Aakjær har begået et blogindlæg om Nicklas Bendtner, efter han trods sin manglende holdsudtagelse gik ud og headede Rosenborg mod Europa League-gruppespillet i går aftes.

Torben Aakjær har i mange år arbejdet som først elite-ungdomstræner i Danmark, og de seneste 10 år som scout og rådgiver, hvor han har været ansat i Herfølge BK, Hamburger SV, Manchester United, og aktuelt brasilianske Sport Club Corinthians Paulista. Herudover arbejder han for et par unavngivne tyske klubber med scouting i Europa.

Han har skrevet nedenstående blog. Indholdet repræsenterer kun forfatterens holdning.

_________________________________________________________________________

Om man bryder sig om manden eller ej (og jeg er en af dem der ikke ligefrem er fan), så forstår han på nærmest absurd udansk vis, at slå til når modgangen er størst, ja eller når man måske mindst ønsker det.

Det er naturligvis dansk fodbolds “enfant terrible” alias Nicklas Bendtner, som jeg refererer til. Den langlemmede, selvovervurderede Amar`dreng, som siden han var 16 år, har været et navn hele Danmark kendte. I dag er han hverken en ung mand, et talent eller for den sags skyld en speciel dygtig fodboldspiller, men derimod en fuldvoksen mand, som næste gang han har fødselsdag, runder det skarpe hjørne, 30 år, og i (for) mange år, efter de flestes mening, rent ud sagt har spildt en ellers særdeles lovende karriere på gulvet, simpelthen ved at pjatte, drikke, sjuske og dumme sig i tide og utide.

Morten Olsen har holdt hånden over ham

I mange år holdt Morten Olsen hånden over ham, men efter forfærdelige kampe på landsholdet, stedet hvor han ellers havde for vane at score vigtige mål, uanset hvor skidt han forvaltede klubkarrieren, sluttede Olsens tålmodighed, og Bendtner kunne nu pludselig kalde sig både klubløs og eks landsholdsspiller, og så var han endda kun 28 år på det tidspunkt.

Rosenborg forbarmede sig, og tog gadedrengen til sig, og væk fra de europæiske storbyer, helt oppe i det kolde nord, kunne han spille fodbold, ikke kun for pengenes skyld, for lønnen er efter sigende ikke prangende på de kanter, men måske simpelthen fordi han savnede legen med den lille runde.

19 kampe og 9 mål senere i den bedste norske række, måtte Bendtner så konstatere at han heller ikke i denne omgang blev indlemmet i landsholdstruppen, i det Hareide (og jeg var enig i den beslutning) valgte at se bort fra ham, og i stedet udtage det sikre, men måske knapt så sprudlende i skikkelse af Jørgensen, Dolberg og Cornelius. En trio der indtil videre i sæsonen har scoret 1 mål tilsammen, og nu har ansvaret for at sikre en yderst tvivlsom dansk deltagelse i næste sommers VM.

Om Bendtner kunne bidrage med mere end de 3 nævnte, er selvsagt hypotetisk, alt den stund at han ikke er udtaget, men her torsdag aften i Euroleague kvalifikationsopgøret mod Ajax, og netop den spiller, der af mange er udråbt til at blive hans efterfølger i den rød/hvide trøje, Dolberg, sørgede Bendtner med en scoring for at hans norske klub skabte sensationen, og med en samlet sejr på 4-2 sendte storfavoritterne fra Amsterdam helt ud i det europæiske mørke.

Bendtner var blevet udtaget, hvis kampen mod Ajax faldt inden landsholdsudtagelsen

Havde denne kamp fundet sted før Hareides landsholdsudtagelse, kunne man måske godt foranlediges til at tro, at Bendtner var blevet udtaget, for hans umiddelbare konkurrent, Dolberg, så bestemt ikke godt ud, og blev da også udskiftet selv da hans hold var bagud, og ellers jagtede en scoring.

Men Bendtner, han var sikkert ligeglad med Dolbergs deroute, eller Hareides ærgelser, for han jublede sammen med hold-kammeraterne, og kan nu se frem til europæisk gruppespil, og så måske håbe på et senere comeback i landsholdstrøjen.

Fodboldens veje er uransagelige.

OVERSIGT

Scroll to Top