The perfect guide to the casino

Hvem vinder EM i fodbold?

Hvem vinder EM til sommer? Bliv klogere her med denne skarpe analyse.

Det er der mange bud på – og med god grund, for der er ikke en klar favorit. Men netop derfor bliver det også rigtig spændende til sommer.

Det vender vi tilbage til, Først ser vi tilbage på nogle af de mest spændende kampe fra kvalifikationen

Schweiz – Danmark 3-3

Det er en af de mest mærkelige kampe, det danske landshold har spillet i nyere tid.

Schweiz dominerede forestillingen i langt det meste af kampen, men mod slutningen blev de grebet af panik, og Danmark scorede tre mål på mindre end et kvarter. Det rakte til at få et temmelig heldigt point med hjem fra Basel.

Remo Freuler bragte alpelandet foran efter et kvarters spil, Granit Xhaka fordoblede føringen midtvejs i anden halvleg, og da Breel Embolo efter et hovedstød på tværs af målet fra Manuel Akanji kunne score fra kort afstand, var den sag vel klar (?)

Men sådan skulle det altså ikke gå.

Se også: Hos Bet365 får du altid de bedste odds på EM

Den schweiziske anfører, Granit Xhaka, var i løbet af kampen blevet småskadet, og han måtte lade sig udskifte et kvarter før tid. Det kostede på den schweiziske organisation, og derfra begyndte det danske comeback.

Mathias ’Zanka’ Jørgensen headede først en frisparksbold fra Christian Eriksen i kassen, som også stod fadder til målet til 2-3, som indskfitede Christian Gytkjær scorede.

Langt inde i overtiden udnyttede Henrik Dalsgaard så den schweiziske forvirring til at heade bolden ind bag Yann Sommer til slutfacit 3-3.

Danmark vandt senere returkampen 1-0, og dermed gik Åge Hareides mandskab i modsætning til Schweiz ubesejret igennem kvalifikationsturneringen.

Schweiz var til gengæld mere effektive mod Irland og Georgien og tog på den baggrund førstepladsen.

Begge hold er dermed klar til EM-slutrunden.

Danmark før EM-kvalifikationskampen mellem Danmark – Schweiz i Parken lørdag den 12. oktober 2019.. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Hos Oddsprofit får du altid de bedste spilforslag på det danske landshold

Norge – Sverige 3-3

I samme runde som Danmark spillede 3-3 i Schweiz, spillede de skandinaviske naboer uafgjort med de samme cifre.

Norge og Sverige var anbragt i en svær pulje med Spanien som forhåndsfavoritter og Rumænien som en besværlig forhindring.

Nordmændene begyndte kampen bedst, og Bournemouth-angriberen Joshua King havde et par gode muligheder i kampens start, som han imidlertid misbrugte.

I stedet kom Sverige bedre med, men lige pludselig kom hjemmeholdet alligevel foran, da Bjørn Johnsen skubbede bolden i mål efter en flad afslutning fra Joshua King.

Målet burde være annulleret for offside, men der var ingen VAR, og derfor endte første halvleg 1-0 til Norge.

Se også: ComeOn har Danmarks måske bedste bonus

Joshua King headede værterne på 2-0 efter et kvarters spil af anden halvleg, men så overtog Sverige fuldstændig begivenhederne.

Svenskerne fik først et straffespark, som Andreas Granqvist misbrugte. Men Victor Claesson fulgte op på riposten og sendte bolden i kassen.

Dernæst udlignede Robin Quaison på et langskud, der blev rettet af, inden samme Robin Quaison i første minut af dommerens tillægstid sørgede for svensk føring på 3-2.

Men seks minutter inde i tillægstiden fik Norge alligevel et point ud af opgøret, da Ola Kamara steg til vejrs på et hjørnespark fra Martin Ødegaard og headede bolden ind til slutresultatet.

Returkampen i Sverige endte også uafgjort (1-1), og i sidste ende blev det dyrt for Norge, at de spillede uafgjort to gange mod Rumænien, som Sverige slog. Både ude og hjemme.

Dermed tog Spanien og Sverige de to første pladser, mens Norge fik en ekstra chance i Natons League-slutspillet.

Sweden’s defender Pierre Bengtsson (R) and Norway’s midfielder Stefan Johansen vie for the ball during the UEFA Euro 2020 Group F qualification football match Sweden v Norway on September 8, 2019 in Solna, Sweden. (Photo by Jonathan NACKSTRAND / AFP)

Danmarks bedste eksperter sidder klar hos Oddsprofit til at hjælpe dig

Holland – Tyskland 2-3

De to ærkerivaler var havnet i samme kvalifikationspulje, og det var tyskerne, der havde revanche til gode efter et nederlag på 0-3 i Holland i den nyoprettede Nations League i efteråret 2018.

Ved den lejlighed endte Holland med at vinde puljen og nåede siden helt frem til finalen, som de tabte til Portugal.

Tyskland røg til gengæld ud af A-gruppen, men de slap for nedrykningen, fordi turneringen bliver lavet om til næste gang.

I denne EM-kvalifikationskamp kom tyskerne bedst fra start, da Leroy Sané efter et kvarters spil sendte bolden forbi Jasper Cillessen i det hollandske mål og op i det lange hjørne.

Hans kollega i den anden ende, Manuel Neuer, havde et par fine redninger, inden Neuers klubkammerat fra Bayern München, Serge Gnabry, knaldede bolden i mål til 2-0 føring efter en halv time.

I anden halvleg kom hollænderne imidlertid tilbage.

Se også: Spiller du med på EM? Se hvilke odds Bet365 har

Matthijs de Ligt headede bolden i mål efter tre minutters spil efter et godt indlæg fra Memphis Depay, og samme Memphis Depay udlignede selv til 2-2 efter 20 minutter.

Det lignede en remis-løsning, men i overtiden lagde indskiftede Marco Reus bolden fra venstre side tilbage til Nico Schulz, der scorede sit andet landskampsmål ved fra kanten af straffesparksfeltet at placere kuglen tæt op ad modsatte stolpe.

I efteråret hævnede hollænderne sig ved at vinde 4-2 i returkampen i Hamborg, hvorefter de to store fodboldnationer begyndte jagten på Nordirland, der på daværende tidspunkt førte puljen ved at have tævet både Estland og Hviderusland to gange.

Det gjorde Holland og Tyskland imidlertid også, og tyskerne og hollænderne var også for stærke for Nordirland og tog derfor de to første pladser i kvalifikationspuljen.

Soccer Football – Euro 2020 Qualifier – Group C – Germany v Netherlands – Volksparkstadion, Hamburg, Germany – September 6, 2019 Germany’s Serge Gnabry celebrates scoring their first goal REUTERS/Morris Mac Matzen

Vil du gerne have daglige spilforslag? Se meget mere til Oddsprofit lige her

Bulgarien – England 0-6

Kampen blev spillet 14. oktober, og tre dage forinden havde England tabt 1-2 i Tjekkiet. Det var englændernes første nederlag i en EM- eller VM-kvalifikationskamp i næsten 11 år.

Bulgarien havde spillet ganske elendigt i denne kvalifikationspulje, og derfor var der ingen overraskelse, at England vandt og på den måde kom meget tæt på at kvalificere sig til EM-slutrunden.

Kampen vil mest blive husket for, at den to gange måtte afbrydes på grund af racisme fra nogle af de bulgarske fans, der både råbte abelyde mod de mørkeste af de engelske spillere og løftede deres højre arme adskillige gange.

De engelske spillere truede med at udvandre fra opgøret, hvis den racistiske opførsel ikke stoppede. Hvad den kun delvist gjorde.

Bulgarien kan ikke påstå, at de ikke var advarede om, at det kunne få konsekvenser, for en del af stadion var allerede afspærret som straf for lignende opførsel i en tidligere kvalifikationskamp.

Nu fik Bulgarien en bøde på godt en halv million kroner samt to hjemmekampe uden tilskuere – den ene af dem dog betinget.

Spøgelseskampen uden tilskuere afsonede bulgarerne i kvalifikationens sidste hjemmekamp mod Tjekkiet, som ingen betydning havde.

Det fik både de engelske spillere og mange andre til at betegne straffen som latterlig.

Se også: Hos ComeOn kan du også spille med på Europas største turnering

Konsekvenser fik kampen dog, da præsidenten for det bulgarske fodboldforbund, den tidligere landsholdsmålmand, Borislav Mihailov, endte med at måtte trække sig på grund af historien.

Selve fodboldkampen? Ja, det blev en ret så ensidig affære, som cifrene også antyder.

I syvende minut driblede Marcus Rashford i venstre side af det bulgarske straffesparksfelt og drønede bolden op i hjørnet til 1-0. Ross Barkley fulgte op ved at score fra kort afstand to gange – nummer to på hovedstød – og Raheem Sterling sørgede for 4-0 kort før pausen med et af Manchester City-spillerens nemmere mål.

I anden halvleg kom Raheem Sterling endnu en gang alene med Plamen Iliev og udplacerede let den bulgarske målmand, inden Harry Kane udnyttede en fæl bulgarsk forsvarsfejl til at sørge for tenniscifre.

England slog dernæst både Montenegro og Kosovo stort og kvalificerede sig på den baggrund direkte til EM-slutrunden sammen med Tjekkiet.

England’s striker Harry Kane (R) celebrates scoring his team’s fourth goal, from the penalty spot, and his hatrick, during the UEFA Euro 2020 qualifying first round Group A football match between England and Bulgaria at Wembley Stadium in London on September 7, 2019. (Photo by Ben STANSALL / AFP) / NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Hos Oddsprofit får du altid de bedste spilforslag på de største kampe

Finland – Liechtenstein 3-0

Inden denne kvalifikationsturnering var Finland det land, der havde forsøgt flest gange at komme med til en EM- og en VM-slutrunde, uden at det nogensinde var lykkedes.

Det gjorde det denne gang, selvom holdet var i pulje med Italien, der viste sig at være aldeles suveræne ved at vinde alle holdets ti kampe.

Finlands nærmeste rivaler var Grækenland og Bosnien/Hercegovina, men både grækerne og bosnierne kludrede i det med nederlag til Armenien og uafgjorte kampe mod Liechtenstein, og så kunne finnerne selv afgøre sagen i næstsidste hjemmekamp mod Liechtenstein.

På det finske hold var der tre gode bekendte af dansk fodbold. Det var målmand Lukas Hradecky med en fortid i Brøndby og Esbjerg, angriberen Teemu Pukki, der også har spillet for Brøndby, samt FC Midtjyllands Tim Sparv.

Se også: Se hvem Bet365 har som favorit til at vinde EM lige her

Der var nerver på i kampens start, men dem fik angriberen Jasse Tuominen fra svenske BK Häcken lagt en dæmper på efter godt 20 minutters spil, da han modtog en bold i venstre side af starffesparksfeltet og sendte den i nettet med et fladt skud i det korte hjørne.

I anden halvleg fik Finland straffespark, som Teemu Pukki sikkert omsatte til mål, og samme Teemu Pukki sikrede definitivt den store finske triumf ved – i to forsøg – at score til 3-0 et kvarter før tid.

I den sidste kamp tabte Finland ude mod Grækenland, men det fik ingen betydning for den direkte kvalifikation til EM-slutrunden, hvor finnerne skal møde Danmark, Rusland og Belgien.

Luxembourg er herefter det land, der har forsøgt sig flest gange med at komme med til EM og VM, men som endnu ikke er lykkedes med det.

Finland’s forward Teemu Pukki (R) scores past Armenia’s goalkeeper Aram Airapetyan during the UEFA Euro 2020 Group J qualification football match Finland v Armenia in Turku, Finland on October 15, 2019. (Photo by Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / AFP) / Finland OUT

Spiller du med på EM til sommer?

Favoritterne

Nu kigger vi lidt på favoritterne.

Der er ni favoritter til at vinde EM – og så er der Danmark, men Åge Hareides mandskab ligner trods alt ikke en kommende europamester.

Frankrig

Det var en kæmpe skuffelse for Frankrig, at holdet for fire år siden tabte finalen på hjemmebane efter forlænget spilletid til Portugal. Og derfor er der ingen tvivl om, at franskmændene satser benhårdt på at nappe titlen denne gang.

I mellemtiden er ’Les Bleus’ blevet verdensmestre, og det blev de i ret så overlegen stil, hvor de egentlig kun var i vanskeligheder i en enkelt kamp – nemlig ottendedelsfinalen mod Argentina, hvor de var bagud 1-2 i fem minutter, inden backen Benjamin Pavard udlignede med et drømmemål.

0-0 kampen mod Danmark i puljespillet skal man ikke lægge ret meget i, da Frankrig allerede var sikre på at gå videre inden denne kamp.

Se også: Hos ComeOn har de også en favorit til at vinde EM

I kvalifikationen til EM viste franskmændene dog lidt svaghedstegn, da de kun var i stand til at nappe et enkelt point i de to kampe mod Tyrkiet.

Kun to lande har tidligere som forsvarende verdensmestre vundet EM. Det er Spanien i 2012 og Frankrig selv i 2000.

Franskmændene råder over dygtige spillere som Kylian Mbappé (Paris SG9, Antoine Griezmann (FC Barcelona); N’Golo Kanté (Chelsea), Raphaël Varane (Real Madrid) og Clément Lenglet (FC Barcelona), og kan træner Didier Deschamps igen få alle stjernerne til at svinge sammen, kan de såmænd sagtens også blive europamestre – ligesom han selv var som spiller.

France’s forward Antoine Griezmann (C) is congratulated by teammates after scoring a goal during the Euro 2020 Group H football qualification match between Albania and France at the Air Albania Stadium in Tirana, on November 17, 2019. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Tror du at Frankrig vinder EM til sommer? Besøg Oddsprofit og se hvad eksperterne siger der

Belgien

Belgierne dummede sig for fire år siden i kvartfinalen mod Wales, men de tog revanche ved VM, hvor det blev til en flot tredjeplads.

I kvalifikationen til EM viste belgierne skræmmende styrke ved at vinde samtlige deres ti kampe og scorede 40 mål, selvom de 13 af dem retfærdigvis var mod San Marino.

Det ændrer ikke på, at belgierne vælter sig i stærke offensive spillere som Kevin De Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Real Madrid), Thorgan Hazard (Borussia Dortmund), Romelu Lukaku (Iner) og Dries Mertens (Napoli).

Se også: Tror Bet365 at Belgien vinder i år? Klik her for at finde ud af det

Belgiernes mål kommer også mange steder fra, og det blev understreget af, at deres 16 mål ved VM i 2018 blev scoret af ti forskellige spillere.

Selvom belgierne råder over spillere som Tottenham-duoen Jan Vertonghen og Toby Alderweireld og Real Madrid-målmanden Thibaut Courtois, kan det dog ikke skjules, at den defensive del af holdet ikke er på helt samme niveau som den offensive, og det kan blive et problem i længden.

Belgium’s forward Eden Hazard celebrates after scoring the team’s third goal during the Euro 2020 football qualification match between Russia and Belgium at the Gazprom Arena in Saint Petersburg on November 16, 2019. (Photo by Olga MALTSEVA / AFP)

Tror du at Belgien endelig får udløst deres potentiale? Besøg Oddsprofit og blev en del af Danmarks bedste fælleskab

Italien

Ligesom belgierne fejede italienerne også al modstand til side i kvalifikationen, men det skal med, at puljen heller ikke går over i historien som EM-turneringens sværeste nogensinde.

Italien var i chok, da landet gik glip af VM-slutrunden for to år siden efter to uafgjorte kampe mod Sverige i playoff-kampene. Det var den første slutrunde, støvlelandet havde misset siden EM i 1992, som Danmark som bekendt vandt.
Ved EM i 2016 var Italien uheldige med at ryge ud i kvartfinalen mod de daværende verdensmestre fra Tyskland efter straffesparkskonkurrence.

Se også: Savner du en ny bookmaker med gode odds? Så bør du besøge ComeOn

Italien indkasserede i deres ti kvalifikationskampe til årets slutrunde kun fire mål. De har med andre ord nok en gang en stærk defensiv, som Juventus-spilleren Leonardo Bonucci styrer. Bag ham står Gianluigi Donnarumma fra AC Milan, der er en af verdens bedste målmænd.

Men også længere fremme har italienerne stærke spillere som Ciro Immobile (Lazio) og Lorenzo Insigne (Napoli), og da Italien har det med at blive bedre, efterhånden som en turnering skrider frem, må de bestemt regnes med blandt favoritterne.

Italien har dog traditionelt været bedre til VM end til EM, hvor det kun er blevet til samlet sejr en gang. Det var helt tilbage i 1968.

Italy national football players pose before the UEFA Euro 2020 Group J qualifier football match between Italy and Greece at the Stadio Olimpico stadium in Rome, on October 12, 2019. From L bottom : forward Federico Chiesa, midfielder Nicolo Barella, forward Lorenzo Insigne, midfielder Marco Verratti, defender Leonardo Bonuccio (from R up) goalkeeper Gianluigi Donnarumma, forward Ciro Immobile, defender Armando Izzo, defender Leonardo Spinazzola, midfielder Frello Filho Jorge Luiz Jorginho. (Photo by Alberto PIZZOLI / AFP)

Tror du at Italien kan tage titlen? Besøg Oddsprofit og blev en del af Danmarks bedste fælleskab

Spanien

Efter EM- og VM-titler på stribe i 2008, 2010 og 2012 har de senere år ikke været helt lige så succesfulde for spanierne.

De faldt med et brag ved VM i 2014, og de røg ud i ottendedelsfinalen ved EM i 2016 til Italien og ved VM i 2018 til værterne fra Rusland.

Men det spanske landshold holder stadig høj klasse, og det blev understreget af, at de også gik ubesejrede igennem kvalifikationen.

De spillede to kampe uafgjort i Norge og Sverige, men det var i slutfasen af kvalifikationen, så det skal man nok ikke lægge så meget i.

Se også: Spil på om Spanien vinder EM igen her hos Bet365

Spanien har spillere fra Real Madrid og FC Barcelona som Sergio Ramos og Segio Busquets, men de har traditionelt problemer længere fremme på banen, hvor franske Karim Benzema og argentinske Lionel Messi af gode grunde ikke er med.

Det bevirker ofte, at de skal bruge mange chancer for at score deres mål. Men da de typisk også har bolden meget, så kan man sagtens forestille sig, at spanierne kan skabe chancer nok til at vinde deres fjerde EM-titel. Og det vil i givet fald være rekord.

TOPSHOT – with Spain’s defender Sergio Ramos (L) argues with Polish referee Szymon Marciniak during the UEFA Nations League football match between Spain and England on October 15, 2018 at the Benito Villamarin stadium in Sevilla. (Photo by JORGE GUERRERO / AFP)

Tror du at Spanien kan genvinde trofæet igen? Besøg Oddsprofit og blev en del af Danmarks bedste fælleskab

England

Tidligere var Spanien de kroniske underperformere ved EM- og VM-slutrunder, men den rolle har englænderne overtaget.

Fodboldens moderland har kun været i en slutrunde-finale en eneste gang, og det var, da holdet på hjemmebane vandt VM med en finalesejr på 4-2 over Vesttyskland tilbage i 1966.

Men ved seneste VM var det godt nok takter, der viste, at der måske kan blive lavet om på den statistik.

England nåede helt frem til semifinalen, som de tabte efter forlænget spilletid til Kroatien, inden holdet så også tabte til Belgien i bronzekampen.

Se også: Har du ikke besøgt ComeOn endnu? Modtag deres vilde bonus lige her

I kvalifikationen til årets EM scorede England hele 37 mål i otte kampe, så offensiven er i orden.

Harry Kane scorede 12 af målene, så det kan jo vise sig at blive problem, at Tottenham-angriberen er i stykker og måske går glip af EM: Men England råder også over bl.a. Raheem Sterling (Manchester City) og Marcus Rashford (Manchester United), der begge nok også godt ved, hvor målet står.

Svagheden hos England er målmandsposten, der en gang var et engelsk adelsmærke, men hvor Jordan Pickford i dag stadig virker som det bedste valg, selvom han har modtaget en del kritik for sine indsatser for Everton i denne sæson.

Desuden er truppen smal. De første elleve ser stærke ud, men så snart England skal til at bruge reserver, falder standarden mærkbart. Og det var bl.a. derfor det gik galt i de sidste kampe ved VM i Rusland.

England’s Harry Winks (C) celebrates with teammates after scoring a goal during the UEFA Euro 2020 qualifying Group A football match between Kosovo and England in Prishtina on November 17, 2019. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)

Tror du at England endelig vinder EM? Besøg Oddsprofit og blev en del af Danmarks bedste fælleskab

Tyskland

Ved VM for to år siden skuffede Tyskland fælt og røg for første gang i VM-sammenhæng ud af turneringen allerede efter puljespillet.

De på daværende tidspunkt regerende verdensmestre tabte først til Mexico, slog dernæst Sverige på et frisparksmål i sidste minut, inden det højst overraskende blev til nederlag mod et sydkoreansk hold, der var uden chance for at gå videre.

Joachim Löw fik lov at fortsætte som landstræner, men holdet måtte igennem en foryngelseskur.
Det gav ikke umiddelbart bonus til Nations League, men det blev bedre i løbet af EM-kvalifikationspuljen, som holdet vandt foran Holland.

Se også: Hos Bet365 kan du spille med på alle Tysklands kampe

Tyskerne råder over stærke spillere som Timo Werner (RB Leipzig), Ilkay Gündogan (Manchester City), Serge Gnabry, Joshua Kimmich og Manuel Neuer (alle Bayern München), og Tyskland er traditionelt et stærkt turneringshold, som ofte er bedst, når det gælder.

Det er dog ved at være længe siden, landet sidst har fejret triumf ved EM. Sidste guldmedaljer ligger helt tilbage til 1996, mens landet tabte finalen til Spanien i 2008.

Germany’s forward Luca Waldschmidt (C) celebrates with teammates after he scored a penalty during the semi-final match of the U21 European Football Championships between Germany and Romania on June 27, 2019 at the Renato Dall’Ara stadium in Bologna. (Photo by Isabella BONOTTO / Update Images Press / AFP)

Tror du at Tyskland tager den europæiske trone tilbage igen? Besøg Oddsprofit og blev en del af Danmarks bedste fælleskab

Holland

Hollænderne gør comeback ved en slutrunde, efter at de gik glip af både EM i 2016 og VM i 2018, og der er nok ingen tvivl om, at landet brænder for at vise, at det var en fejl, de ikke var med ved disse to slutrunder.

Ligesom tyskerne har Holland lidt begyndt forfra, men de viste styrke i Nations League, hvor Ronald Koemans tropper nåede helt til finalen, som de tabte 0-1 til Portugal.

Se også: Hos ComeOn får du gode odds på at Holland vinder EM

Den tidligere FC Barcelona-storskytte råder over fine spillere som Virgil van Dijk (Liverpool), Frenkie de Jong (FC Barcelona), Matthijs de Ligt (Juventus), Donny van de Beek (Ajax) og veteranen Ryan Babel (Galatasaray), så spillerne har Holland til at vinde EM for første gang siden 1988.

For Holland gælder imidlertid lidt det samme som for England, at målmandsposten ser tyndt besat ud med Jasper Cillessen, og at bredden på holdet umiddelbart vurderet kan blive et problem i en lang turnering.

Netherlands’ forward Ryan Babel celebrates scoring the opening goal with his teammates during the UEFA Euro 2020 Group C qualification football match Estonia v the Netherlands on September 9, 2019 in Tallinn, Estonia. (Photo by Raigo Pajula / AFP)

Tror du Holland endelig vinder EM igen? Besøg Oddsprofit og blev en del af Danmarks bedste fælleskab

Portugal

De er forsvarende europamestre, de er såmænd også Nations League-vindere, og så har de Cristiano Ronaldo.

Den femdobbelte Ballon d’Or-vinder kan bære holdet langt, men han kan trods alt ikke klare det hele. Og det blev understreget ved sidste VM, hvor Cristiano Ronaldo godt nok med et hattrick mod Spanien sørgede for 3-3, men hvor han også faldt sammen i de efterfølgende kampe, hvor portugiserne havde store problemer med både Marokko og Iran, inden det efter en bleg indsats blev til nederlag mod Uruguay.

EM-kvalifikationen var heller ikke alt for overbevisende, og det blev kun til en andenplads i puljen efter Ukraine.

Se også: Tror du at Portugal forsvarer deres titel? Hos Bet365 kan du spille med på EM

Ved sidste EM viste Portugal imidlertid stor kynisme ved at gå videre fra den indledende pulje med tre uafgjorte kampe, hvorefter holdet vandt over Kroatien efter forlænget spilletid og over Polen efter straffesparkskonkurrence, inden det mod Wales endelig lykkedes at vinde en kamp efter ordinær tid.

I finalen mod Frankrig skulle der også forlænget spilletid til, men hvis portugiserne kan udvise samme kynisme og mentale styrke en gang til – og Cristiano Ronaldo virkelig tryller – kan man ikke udelukke en gentagelse.

Portugal’s forward Cristiano Ronaldo celebrates after scoring a penalty during the Euro 2020 Group B football qualification match between Portugal and Lithuania at the Algarve stadium in Faro, on November 14, 2019. (Photo by PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

Tror du at Portugal vinder EM to gange i streg? Besøg Oddsprofit og blev en del af Danmarks bedste fælleskab

Kroatien

VM-finalisterne fremstår som Central- og Østeuropas bedste hold over tid. De er som regel med ved VM og EM, og nogle gange når de langt.

De havde ikke store problemer i kvalifikationen til årets EM, og de viste ved sidste VM stor mental og fysisk styrke, da de måtte ud i forlænget spilletid mod såvel Danmark som Rusland og England for at komme i VM-finalen.

Se også: Hos ComeOn kan du spille på at Kroatien vinder EM

Men siden da er Mario Mandzukic (Al-Duhail) ikke længere med på landsholdet, og spillere som Luka Modric (Real Madrid) samt Ivan Rakitic (FC Barcelona) har vist set deres bedste tid.

I forsvaret holder folk som Domagoj Vida (Besiktas) og Dejan Lovren (Liverpool) nu stadig høj klasse. Derfor kan man måske ikke helt afskrive dem, selvom der er mange gode hold, de skal overvinde for at komme i endnu en finale.

Soccer Football – World Cup – Final – France v Croatia – Luzhniki Stadium, Moscow, Russia – July 15, 2018 Croatia’s Ivan Perisic celebrates scoring their first goal with team mates REUTERS/Carl Recine

Tror du at Kroatien laver overraskelsen og vinder EM? Besøg Oddsprofit og blev en del af Danmarks bedste fælleskab

Derfor vinder Danmark ikke

Danmark har en god historik, hvor holdet ikke har tabt en landskamp under Åge Hareides ledelse siden efteråret 2016.

Nederlaget til Kroatien ved VM kom efter straffesparkskonkurrence, og nederlaget til Slovakiet i 2018 var med et sammenskrab af halvtidsprofessionelle under ledelse af John ’Faxe’Jensen.

Det vidner om høj moral og et stærkt forsvar med en så lang stime som ubesejrede. Men til gengæld har der været mange uafgjorte.

Danmark har en stærk målmand i Kasper Schmeichel, der på sine bedste dage ene mand holder Danmark inde i kampene, men holdet lider under savnet af en klasseangriber. De rød-hvide skal bruge alt for mange chancer til at score deres mål.

I 2018 lavede Danmark for eksempel kun12 mål i 13 landskampe, og det kan jo ikke for alvor imponere nogen, Det samme kan siges om 0-0 kampene i Georgien og Irland.
Men håbet – det har man jo altid.

Holdfoto af Danmark før UEFA EURO 2020 gruppekampen mellem Danmark og Gibraltar fredag den 15. november 2019. Fra venstrebagerst Kasper Schmeichel, Danmark, Simon Kjær, Danmark, Martin C Braithwaite, Danmark, Mathias Jørgensen, Danmark, Robert Skov, Danmark, Christian Gytkjær, Danmark Forrest fra venstre Lasse Schöne, Danmark, Jens Stryger Larsen, Danmark, Thomas Delaney, Danmark, Christian Eriksen, Danmark, Daniel Wass, Danmark(Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix 2019)

OVERSIGT

Scroll to Top