The perfect guide to the casino

Blog: Henning Jensen æres alle steder han spillede – NÆSTEN!

Torben Aakjær hæfter sig ved, at Henning Jensen ikke er blevet hædret på DBU’s hjemmeside. Læs hans skriv her.

Torben Aakjær har i mange år arbejdet som først elite-ungdomstræner i Danmark, og de seneste 10 år som scout og rådgiver, hvor han har været ansat i Herfølge BK, Hamburger SV, Manchester United, og aktuelt brasilianske Sport Club Corinthians Paulista. Herudover arbejder han for et par unavngivne tyske klubber med scouting i Europa.

Han har skrevet nedenstående og indholdet repræsenterer kun forfatterens holdning.
_________________________________________________________________________

Blot 68 år gammel sagde en af dansk fodbolds bedste spillere nogensinde, Henning Jensen, farvel til livet, da han i går efter kort tids sygdom sov ind. Æret været hans minde, og alle tænkelige kondolencer til hans efterladte.

Manden med leen er ubarmhjertig, og det er sjældent at den store offentlighed hører om hans ofre, men i dette tilfælde var der tale om en af vor lille nations største fodboldnavne nogensinde, illustreret ved at han som den første danske spiller, var med til at vinde mesterskabet i tre forskellige europæiske ligaer, først med Gladbach i Tyskland, dernæst med Real Madrid i Spanien, og til sidst med Ajax i Holland, inden turen gik hjem til nogle års aftægt i Aarhus og AGF.

Henning Jensen kom ud af nærmest ingenting, dvs. fra serieklubben Nørresundby, til dengang mægtige Gladbach, der var blandt de stærkeste klubber i Europa, og sammen med bl.a. Bayern Münchens nuværende træner, Jupp Heynckes og landsmanden Allan Simonsen, gaflede de titler i hobetal, inden Real Madrid hentede Jensen, der således blev den første dansker nogensinde i den spanske kongeklub. I Real Madrid spillede han sammen med verdensnavne som Paul Breitner og Uli Stielke, men også den senere hen så populære Real Madrid, og Spaniens træner, Vincente Del Bosque.

Efter triumferne i det spanske blev han købt formedelst 300.000 Euro i slut 70èrne til Ajax Amsterdam, der på daværende tidspunkt var på et noget stærkere niveau end i dag, og selvom tiden i det hollandske ikke blev så fantastisk, som den havde været i henholdsvis Tyskland og Spanien, fik Jensen dog hevet nogle titler til sig, inden AGF blev hans sidste destination i karrieren.

Sideløbende med klubkarrieren var han også sporadisk inde omkring det danske A landshold, hvor det dog blot blev til 21 kampe, og han blev aldrig for alvor en del af det hold som Piontek byggede op fra 79 og fremefter. Jensen var, ligesom mange andre i sin sid, herunder før omtalte Allan Simonsen, så uheldige at de store udenlandske klubber dengang bestemt ikke frivilligt afgav deres stjerner til landsholdstjeneste, og da slet ikke når det drejede sig om lilleput nationer som Danmark.

Da Henning Jensen var bedst i midt 70èrne blev han betragtet som en af Europas bedste offensivspillere, hvilket udtagelse til diverse sammenbragte verdenshold m.v. vidnede om.

I dag (i går red.), hvor Real Madrid spiller i CL, har klubledelsen for at hædre end af deres tidligere store spillere, valgt at indlede kampen mod Dortmund, med 1 minuts stilhed i respekt for Jensen, og på klubbens hjemmeside står som overskrift “Fallecio Jensen”, ligesom man på Gladbachs hjemmeside kan læse overskriften “Borussia trauert um Henning Jensen”. På Ajax`s hjemmeside har hollænderne i respekt skrevet “Deens oud-Ajacied Jensen overleden”, og naturligvis finder man også ord hans tidligere klubber i Danmarks hjemmesider, henholdsvis hos AGF, hvor der noteres “Henning Jensen gået bort”, og Nørresundbys side, hvor et større afsnit er separeret udelukkende til minde om deres tidligere helt.

Det er respekt for en af de helt store i dansk landsholdsfodbold, men hvis man tager et kig på Dansk Boldspil Unions ellers altid ømtåeligt politisk korrekte hjemmeside, hvor elite, bredde og pigefodbold vægtes lige højt, finder man blot overskrifter som “Superligadommer indstiller karrieren” og “Motionsfodbold kan målrettes helt forskellige målgrupper”. Men ikke et komma eller et bogstav omkring en af nationens store fodboldheltes alt for tidlige død, hvilket vist siger ikke så lidt om Den Bovlamme Unions nuværende ledelse, anført af teoretikerne Claus Bretton-Meyer, Kim Hallberg og en person der beskrives som leder af A lands-holdet, ved navn Steen Dahrup. En trio aldeles ukendt af den store offentlighed, og tilsyneladende en ledelse der overhovedet ikke føler behov for at nævne Henning Jensens død.

Deres åbenlyse ligegyldighed ses også i “Hall of Fame” som også er et DBU konstrueret projekt. Her finder man 32 navne, hvoraf
de 30 er mandlige fodboldspillere, og herudover nogle hold og trænere, bl.a. Richard Møller Nielsen, der var så “heldig” at komme med i det fine selskab 12 år efter at han og Danmark havde vundet EM i 92, og 14 dage efter sin død.

Om Henning Jensen får samme store “glæde” her efter sin død, og bliver indlemmet i dette selskab, som efter sigende rummer Danmarks bedste fodbold-spillere igennem tiderne, vides ikke endnu, men mon dog ikke, for hvis der er noget som DBU og dens ledelse er eksperter i, så er det at handle på baghånd!

OVERSIGT

Scroll to Top