The perfect guide to the casino

Ekspert: Eriksen kan snuppe vild rekord fra Schmeichel som 32-årig

Christian Eriksen er den helt store stjerne for Danmark, og nu har Torben Aakjær kigget nærmere på den offensive fynbo.

Torben Aakjær har i mange år arbejdet som først elite-ungdomstræner i Danmark, og de seneste 10 år som scout og rådgiver, hvor han har været ansat i Herfølge BK, Hamburger SV, Manchester United, og aktuelt brasilianske Sport Club Corinthians Paulista. Herudover arbejder han for et par unavngivne tyske klubber med scouting i Europa.

Han har skrevet nedenstående og indholdet repræsenterer kun forfatterens holdning.

________________________________________________________________________

Meget er blevet sagt om Danmarks eneste reelle topspiller, Christian Eriksen, men uanset om man mener han er for god til Tottenham, for dårlig til Barcelona, eller for ofte svigter når Danmark spiller, hvis man lige ser bort fra 2017, så kan man ikke komme uden om at den 25 årige fynbo er særdeles stabil, sjældent er skadet og således rent faktisk er den europæiske spiller fra årgang 92, som har spillet flest A landskampe for sit land, i skrivende stund 73 af slagsen.

Eriksen debuterede tilbage i marts 2010, hvor han i en testkamp mhp. det forestående VM, erstattede Daniel Jensen efter 57 minutter, i en kamp mod Østrig (1-2), hvor i øvrigt en anden fremtrædende 92èr, David Alaba fra Bayern München spillede sin tredje landskamp. Senere hen har Eriksen distanceret Alaba betragteligt, i det østrigeren aktuelt “blot” har spillet 59 landskampe.

Efter VM 2010 har Eriksen stort set været fast inventar på landsholdet, og i gennemsnit har han spillet 9,1 kamp for Danmark pr. år, med 2010 og 2011 som de hidtil bedste, med hver 11 kampe. Her i 2017 har han været med i alle Danmarks kampe, indtil videre 7, et tal som jo minimum forøges til 9, da der i november venter et par kvalifikationskampe ift. VM 2018, så med mindre Eriksen er skadet, kommer han op på imponerende 75 landskampe stadig i en alder af 25 år, i det han først fylder 26 år medio februar næste år.

På verdensplan overgås han af Neymar, der med sine 81 kampe, er den eneste 92èr med et snit på over 10 landskampe pr. år, og da Neymar (og Brasilien) jo er med til alle slutrunder, indtil videre 2 x Copa America, 1 x Confederations Cup samt VM 2014, så får Eriksen nok svært ved at indhente, endsige overhale den karismatiske brasser lige foreløbig.

Kun Neymar er over Eriksen

Top 5 over A landskampe for spillere født i 92 har som nævnt Neymar i front, med Eriksen på 2 pladsen, og så finder vi Tysklands finalehelt, Mario Götze på 3 pladsen med 62 kampe. Herefter er det Cameroons Vincent Aboubakar med 60, og så Alaba med 59 kampe.

Disse tal er dog ingenting ift. den absolutte duks udi landskampe, nemlig Egyptens Ahmed Hassan der over en 16 årig periode fra 1995 til og med 2012 spillede i gennemsnit ca. 11,5 kampe om året, og sluttede på imponerende 184 kampe som den dag i dag er verdens-rekord. Af endnu aktive spillere kommer Gianlugi Buffon med sine 173 kampe tættest på, og såfremt Italien kommer med til VM 2018, hvilket jo afgøres over et par kval. kampe i november måned, så må man formode at italieneren overtager rekorden. Længere nede på kamprekord listen, hvor Peter Schmeichel som mest benyttede dansker med 129 kampe, er placeret som nr. 84, finder vi duoen Sergio Ramos og Ronaldo (Portugal), henholdsvis 31 og 32 år, med hver 147 kampe, hvilket aktuelt rækker til en placering som nr. 25. Med deres alder taget i betragtning, kunne de selvsagt godt nå den absolutte top, hvilket en spiller som Messi nede på plads nr. 128 med 121 kampe naturligvis også kan, men man sidder med en fornemmelse af at såfremt Argentina ikke vinder VM i Rusland, så stopper den lille troldmand sin karriere for Albicelestes, men det er kun en tanke.

Skal overhale 20 spillere, før rekorden er hjemme

Holder vi os til Danmark, hvor Peter Schmeichel som nævnt før, er indehaver af rekorden med 129 kampe efterfulgt af Dennis Rommedahl med 126, så er Eriksen placeret som nr. 21, lige bagved Willam Kvist med 75, og akkurat foran Simon Kjær med 72.
Af andre aktive på landsholdet, finder man Nicklas Bendtner på plads nr. 16 med 77 kampe.

I alt 436 spillere på verdensplan har opnået 100 eller flere landskampe, med Sergio Busquets som seneste medlem, efter at han var med i Spaniens 1-0 sejr over Israel i mandags, en kamp som før omtalte Ramos i øvrigt også medvirkede i. Den ranglede Busquets har i øvrigt opnået sit imponerende antal landskampe på blot 9 år, siden han fik debut i 2009 som knap 21 årig, men han har jo også været med i hovedparten af sit lands gyldne periode, hvilket selvsagt har afstedkommet mange kampe. Hans imponerende antal er dog ikke nok til at placere ham blandt sit lands 10 mest benyttede spillere, en liste som føres af Iker Casillas med 167 kampe, efterfulgt af Ramos, mens en anden endnu aktiv, Iniesta har 121 kampe. Også David Silva med 116, og Fabregas med 110 kampe er med på top 10.

Danmark har ikke ligeså mange spillere med 100 eller flere landskampe, som Spanien, men udover Schmeichel, har yderligere 7 opnået så mange kampe, hvilket er nok til at placere Danmark som en delt 6èr over europæiske nationer, som har spillere med 100 eller flere landskampe. Placeringen deler vi med Holland, og listen føres af Tyskland med 13. På verdensplan er det Saudi Arabien og USA der “dukser” med hver 17 spillere.

Som 32-årig kan han have rekorden

Det var en masse tal og navne, men det ligesom for at illustrere at der trods det imponerende antal kampe i rødt/hvidt, endnu er et godt stykke vej for stabile Eriksen, men fortsætter han med at spille de i gennemsnit 9 kampe pr. år, som han hidtil har formået, kan han rent teoretisk overhale Peter Schmeichel om 6 år, altså som knap 32 årig, og Ahmed Hassan om 12 år, hvor Eriksen i så fald er 37 år, så helt umuligt er det altså ikke, og får han og Danmark nogle EM og VM slutrunder på cvèt, går det naturligvis hurtigere, men indtil videre tror jeg både Schmeichel og Hassan “kan sove roligt om natten”!

OVERSIGT

Scroll to Top