The perfect guide to the casino

Sådan forbedrer du din nattesøvn

Sådan forbedrer du din nattesøvn

Dette indhold er sponsoreret

Mange danskere døjer med søvnproblemer i kortere eller længere perioder. En god søvn er vigtig for et godt helbred, fordi immunsystemet svækkes, hvis vi sover dårligt. Samtidigt viser forskning, at træthed øger sandsynligheden for trafikuheld, fordi vores evne til at reagere bliver langsommere, når vi er trætte. For mange hænger deres søvn også sammen med deres livskvalitet. Der er derfor mange gode grunde til at tage dine søvnproblemer alvorligt og forsøge at gøre noget ved dem. I denne artikel kan du få tre gode råd til, hvordan du forbedrer din nattesøvn.

Køb en elevationsseng
Din søvnkvalitet forbedres, hvis du investerer i en ordentligt seng af høj kvalitet, for eksempel i en elevationsseng. En elevationsseng er både langt mere praktisk og fleksibel end en almindelig seng, idet den kan hæves og sænkes. Samtidigt har sengen også et højt komfortniveau, så du simpelthen ligger bedre i sengen. Køb din seng et sted, hvor du kan få en individuelt tilpasset elevationsseng, som tager højde for dine behov og ønsker. Så får du langt bedre søvn. Du bruger i gennemsnit en tredjedel af dit liv i din seng, så hvorfor gå på kompromis med kvaliteten af din seng?

Skærmene ud af soveværelset
Mange af de skærme, vi bruger i hverdagen, udsender blåt lys, hvilket kan påvirke søvnen negativt. Det gælder for eksempel telefoner, ipads, computer og fjernsyn. Det blå lys sænker kroppens produktion af melatonin, som er et søvnhormon, fordi lyset får kroppen til at tro, at det er dag og ikke tid til at sove. Et godt råd til en bedre søvn er derfor at undgå skærme mindst en time inden sengetid og særligt at undgå at tage skærmene med ind i soveværelset. Du kan i stedet læse, høre lydbøger eller podcasts, inden du går til ro.

Gå i seng på faste tidspunkter
Det klassiske råd om faste sengetider kender du sikkert godt, men for mange af os kan det være svært at overholde. Særligt i weekenden, hvor mange ofte kommer til at gå for sent i seng og stå tilsvarende sent op. Faste søvnrytmer har den fordel, at kroppens indre år bliver styrket. Det betyder, at du vil blive træt helt naturligt på det tidspunkt om aftenen, hvor du bør gå i seng og vågne udhvilet op af dig selv om morgenen. Det kan derfor være en god idé at gå i seng i ordentlig tid, også selvom andre aktiviteter frister.

OVERSIGT

Scroll to Top