The perfect guide to the casino

Pris på begravelse og bisættelse

Det er selvfølgelig ikke det man vil tænke på, midt i sorgen, men det er relevant at tage stilling til, hvad bisættelse og begravelse vil koste, når man som pårørende skal arrangere dette. Lad os se nærmere på, hvad det egentlig vil koste her.

Bisættelse eller begravelse?

Mange ved ikke, at de skal vælge mellem bisættelse eller begravelse, når de skal tage farvel med en af sine nærmeste. Der kan faktisk være store prisforskelle, når man vælger mellem begravelse og bisættelse, men dette er også noget der varierer meget mellem bedemænd. Ved en begravelse, sænkes kisten ned i jorden og ved en bisættelse brændes den i et krematorium.

En begravelse er som regel dyrere, end en bisættelse, og det er fordi mange bedemænd beregner anskaffelse af urne og ekstra kørsel med i prisen. Kirkegården er dog billigere ved bisættelser, så der er flere ting at tage hensyn til, hvis du gerne vil finde den billigste løsning. Man kan bisætte på mange forskellige måder, mens begravelse foregår på en bestemt måde. Der er flere valgmuligheder med en bisættelse.

En begravelse kan typisk koste mellem 12-16.000 kr, men udgifterne samlet kan hurtigt løbe op i 20-25.000 kr.

Også miljømæssige omkostninger

Der er faktisk også ret store miljømæssige forskelle på begravelse og bisættelse. Det er fordi der kræves stor energi for at brænde kisten, en opvarmning til 750-1150 grader celsius i 75 minutter. Det svarer faktisk til et gennemsnitligt elforbrug på en måned, når man regner om til kW.

Derfor er det ikke bare prisen i kroner, man skal tænke over, når man skal vælge mellem bisættelse og begravelse. Det kommer også i stor grad an på, hvad den afdøde har ønsket. Derfor er det meget vigtigt at tage alle faktorer med i beregningen, når du skal finde frem til hvad det koster, og finde en bedemand, der kan give dig den bedste pris.

OVERSIGT

Scroll to Top