The perfect guide to the casino

Fuld liste: Se alle Brøndbyspillernes EM-øjeblikke gennem tiderne – Fra Schmeichel til Pentz

EM i fodbold er i gang, og Brøndby er endnu en gang repræsenteret på den europæiske fodboldscene. I år er det målmand Patrick Pentz, der står klar til at vise sine evner for Østrig.
I anledning af EM-slutrunden har fanmediet Vilfortpark.dk dykket ned i historiebøgerne for at se nærmere på de Brøndby-spillere, der har sat sit præg på turneringen gennem tiden. 

I alt 16 Brøndby-spillere har haft æren af at repræsentere deres land ved en EM-slutrunde. De har leveret uforglemmelige øjeblikke, der har skrevet sig ind i både Brøndbys og dansk fodbolds historie.

1988: Legenden Peter Schmeichel stod sit første landskamp i EM-åbningskampen mod Spanien. Senere kom John “Faxe” Jensen og Lars Olsen på banen, og Kim Vilfort var også med i truppen.

Læs også: Patrick Pentz storhyldes i verdens store medier – stjæler rampelyset fra Mbappé

1992: Brøndby var med til at vinde EM, og Kim Vilfort og John “Faxe” Jensen scorede begge i den ikoniske finale mod Tyskland. Kim Christofte og Mogens Krogh var også en del af den triumferende trup.

1996: Fem Brøndby-spillere deltog, og Kim Vilfort satte klubrekord med sin tredje EM-slutrunde. Allan Nielsen scorede i Danmarks 3-0-sejr over Tyrkiet.

2000: Magnus Svensson var den første Brøndby-spiller til at repræsentere et andet land ved EM, da han spillede for Sverige. Søren Colding var med i Danmarks trup.

2004: Mattias Jonson og Andreas Jakobsson var med for Sverige, og Thomas Kahlenberg var en del af Danmarks trup uden at komme på banen.

2012: Michael Krohn-Dehli og Dennis Rommedahl var med til at sikre Danmark en sejr i åbningskampen mod Holland. Krohn-Dehli scorede to mål i turneringen, hvilket gør ham til den mest scorende Brøndby-spiller ved EM.

2024: Patrick Pentz er efter 12 den første Brøndbyspillere til igen at bære den blå-gule ved en EM-slutrunde. Han imponerede i sin første EM-kamp mod Frankrig, selvom det blev til et knebent nederlag mod de franske verdensmestre.
Ikke desto mindre blev Pentz storhyldet for sit bidrag i kampens af verdens store medier. Læs mere om det her

OVERSIGT

bet365

Scroll to Top