The perfect guide to the casino

Brøndbys største brøler? Haaland kunne være endt på Vestegnen

Norske Erling Haaland var i går med til at smadre FC København med 5-0 for Manchester City. Hvis tingene var gået bare en lille smule anderledes, kunne han have gjort det samme for Brøndby i Superligaen.

Manchester City-stjernen er verdens måske allerbedste fodboldspiller lige nu. Han har slået rekorder på stribe i både tysk og engelsk fodbold, og i går scorede han to mål imod FC København i Champions League.

Tilbage i 2017 var han dog i dialog med både Brøndby og FC København. Det er en velkendt historie, at han var på en uges prøvetræning i FC København, men klubben fra Vestegnen var faktisk tæt på at hente nordmanden. Det fortalte Troels Bech, der var sportsdirektør for Brøndby dengang, i sin podcast Troels Bech Bag Bolden i 2020.

– Jeg kan jo ikke sige, at jeg ikke kender Haaland lidt, for mens jeg var i Brøndby, syntes vi, at vi var meget tæt på at få ham ned – men det gik desværre ikke sådan, sagde Troels Bech dengang.

Det gik faktisk så langt, at Brøndby havde flere samtaler med både Erling Haaland og hans far, Alfie, omkring et skifte til Brøndby.

Brøndby var faktisk den første klub, der forsøgte at hente Haaland, da han var helt ung.

– Både Brøndby og FCK var interesserede. Det var lidt tilfældigt, at vi besøgte Brøndby, men det var den første klub, som tog kontakt til os, fortalte Alfie Haaland til bold.dk i 2020.

– Jeg tror, at både Brøndby og FCK ville have været fine klubber for Erling. Man skal også huske, at København ligger tættere på Stavanger, end Molde gør. Men det blev Molde, hvilket i høj grad var på grund af Ole Gunnar Solskjær, og at klubben bruger mange unge spillere, afsluttede han.

Det blev altså ikke til et Superliga-skifte for Haaland, der i stedet skiftede til Molde. Her bragede han igennem allerede som 16-årig, hvorefter han blev solgt til Red Bull Salzburg. Og resten er, som man siger, historie.

OVERSIGT

Scroll to Top