The perfect guide to the casino

TV-penge uddeles: Så meget får Brøndby, FCK og alle de andre

Når 11. spillerunde er færdigspillet mandag aften, udbetales der TV-penge til Superligaens klubber. Du kan her se, hvor mange penge din klub får.

Tre gange om året uddeles der TV-penge til Superliga-klubberne. Efter 11., 22. og sidste spillerunde. Den første portion udbetales efter mandagens kamp mellem FC Nordsjælland og Randers FC er spillet.

De to klubber kæmper en direkte kamp om førstepladsen, og der er millioner på højkant. Der er nemlig 2,1 millioner kroner i forskel på at ligge nummer et og nummer to, så det er en vigtig kamp for både økonomien såvel som mesterskabsambitionerne.

Så meget får hver klub udbetalt:

  1. Randers FC – 12 millioner kroner
  2. FC København – 10,3 millioner kroner
  3. FC Nordsjælland – 9,6 millioner kroner
  4. Brøndby IF – 8,9 millioner kroner
  5. AGF – 8,9 millioner kroner
  6. Silkeborg IF – 8,5 millioner kroner
  7. FC Midtjylland – 8,2 millioner kroner
  8. Viborg FF – 7,9 millioner kroner
  9. OB – 6,7 millioner kroner
  10. AaB – 5,7 millioner kroner
  11. AC Horsens – 5,5 millioner kroner
  12. Lyngby Boldklub – 4,2 millioner kroner

Denne liste er baseret på den nuværende stilling i Superligaen. 

Der er tre forskellige faktorer, der spiller ind i, hvordan TV-pengene fordeles.

Den primære er den såkaldte markedspulje. Her bliver 39 millioner fordelt alt efter, hvornår en klubs kampe bliver vist. Tv-stationerne vælger ved hver runde, hvilke kampe de vil vise. Nent vælger som nummer et, tre, fire og seks, imens Discovery vælger som nummer to og fem. Jo højere en given klub bliver valg i en runde, jo flere penge får de. Det er på grund af denne pulje, at Brøndby og FC København kan ligge i toppen af indtjeningslisten på trods af, at de har skuffet gevaldigt rent sportsligt. De to klubber bliver nemlig altid valgt som enten nummer et eller to på grund af deres mange fans.

Derudover fordeles der 30 millioner kroner baseret på ligastillingen fra placeringspuljen. Her får nummer et selvfølgelig flest penge, så nummer to og så videre.

Sidst men ikke mindst er der solidaritetsbetalingen. Her er der 23 millioner kroner, der ligeligt fordeles mellem de 12 Superliga-klubber. Det giver 1,9 millioner kroner til hver.

Denne fordeling sker som sagt efter 11., 22. og sidste spillerunde. Det er derfor vigtigt ikke kun at ligge i toppen, når sæsonen er slut, men også efter 11. og 22. spillerunde.

OVERSIGT

Scroll to Top