The perfect guide to the casino

FC København profiler: Thorup blev uretfærdigt behandlet

Rasmus Falk og Peter Christiansen fra FC København anklager nu den danske presse for uretfærdig behandling af Jess Thorup, der blev fyret af københavnerne i går. 

Under sin tid som FCK-træner måtte Jess Thorup flere gange stille op til kritiske interviews med den danske presse. Her blev der gået hårdt til ham, og han skulle ofte forholde sig til sit eget arbejde og jobsikkerhed. Den journalistiske tilgang kritiserer FCK-midtbanespiller Rasmus Falk samt sportsdirektør Peter Christiansen nu.

– Jeg synes, der har været et ekstremt pres på Jess. Et urimeligt hårdt pres i mine øjne, lød det fra midtbaneprofilen, inden han forklarede, hvordan han søndag sad hjemme foran tv-skærmen og så, hvordan hans træner blev behandlet i et tv-interview efter nederlaget mod FC Midtjylland.

– Der må jeg indrømme, at jeg sad og krummede tæer derhjemme. Ikke på grund af Jess – han gjorde det fantastisk – men på grund af den måde, der blev spurgt ind til tingene, udtaler Falk til Ekstrabladet.

Selvom Falk anerkender, at resultaterne ikke har været gode nok, savner han nuancer i tilgangen til Thorup og københavnernes krise.

– Jo, men vi har også tabt alt for mange kampe. Der ligger vi også fladt ned og siger. 100 procent. Vi skal vinde mesterskabet, og det tror vi stadig fuld og fast på. Men det er den samme træner, som lige har fået os i Champions League og lige har fået et dansk mesterskab.

– Så jo, det er fair. Men lidt nuancer i det kunne jeg godt godt tænke mig, afslutter den dygtige midtbanespiller.

Dette er sportsdirektør Peter Christiansen enig i.

– Jeg sagde også, da vi vandt mesterskabet, at noget var under bæltestedet. Jeg kan også føle en trang til at nævne det igen, men jeg synes, det er noget, I (pressen, red.) selv skal tage vare på. I skal kunne se jer selv i spejlet, når I står op om morgenen og står og børster tænder. Om I gør det godt nok, og om I behandler folk ordentligt.

– Det er jo graden af det. Det tror jeg også, I lærer, når I bliver uddannede journalister. Hvor langt man kan gå, og hvad man kan tillade sig.

– Vi lever i en verden, hvor det bliver grimmere og grimmere, konsekvenserne bliver større og større for dem, der bliver hængt ud. Der har vi nok godt af at tænke os om, inden vi sætter os til tasterne, ytrer noget eller laver en overskrift. Det er måske også bare et ønske herfra, fortæller sportsdirektøren til Ekstrabladet.

FC København ligger i øjeblikket på niendepladsen i Superligaen. De har tabt seks af deres første ti Superliga-kampe.

OVERSIGT

Scroll to Top