The perfect guide to the casino

Danmarks chancer i EM-gruppespillet

EM står for døren, og hele Danmark gør sig klar til at følge de rød-hvides vej gennem gruppespillet.

Det ekstra specielle ved årets EM er, at man for første gang nogensinde får muligheden for at følge landsholdet på tæt hold, da EM denne gang blandt andet er placeret i Danmark. Det tilgodeser naturligvis det danske landshold, som får lov til at spille alle sine kampe i Parken i København. Et unikum som aldrig har tidligere har fundet sted for dansk vedkommende i en slutrunde ved hverken VM og EM. Så der er noget helt specielt over EM-udgaven anno 2021. Spørgsmålet er så, hvor meget det betyder for de danske spillere, og hvor store chancerne i sidste ende er for dansk avancement fra gruppespillet.

Solide præstationer har skabt ganske store forventninger

Danmark leverede en flot kvalifikation til EM. Trods andenpladsen i gruppen leverede man alligevel ekstremt flotte takter i især den sidste halvdel af kvalifikationsspillet, hvor landsholdet imponerende inden- og udenlands. Man gik som det eneste hold i gruppen ubesejret gennem samtlige 8 gruppekampe og leverede efterfølgende flotte resultater i Nations League senere. Det har for alvor øget danskernes tro på landsholdet, som måske for første gang i mange år går ind til en slutrunde med reelle forventninger om store præstationer. Selvom det var Åge Hareide, som stod i spidsen for holdet gennem kvalifikationen, så har den nye træner, Kasper Hjulmand, vundet de flestes hjerter med sin offensivt inspirerede fodboldstil.

3 sikre point mod Finland er nødvendigt

Dykker vi ned i materien i slutrundens gruppe B finder vi først og fremmest vores skandinaviske tango-dansende naboer fra Finland. Den kamp bliver næppe nogen (tango) dans på roser, men der kan ikke herske tvivl om, at netop dette opgør kræver 3 point. Når man kaster et blik på de øvrige deltagere i gruppen, så er Finland med al respekt det hold, der absolut skal besejres. Normalt har danskerne taget på finnerne, som er blevet besejret 2 ud af de seneste 3 gange siden 2003. Hvor Danmark møder op i god statistisk form, har Finland faktisk ikke formået at vinde en eneste af sine 5 seneste kampe i både trænings-regi, VM-kvalifikation eller Nations League. Der er desværre ikke mulighed for, at alle de, der ønsker, kan være til stede på stadig. Har du ikke billetter til kampen kan den naturligvis ses online – her kan sider som Sefodbold.dk hjælpe dig, eller du kan se kampen på TV som altid.

Belgien er måske det bedste hold

Belgien har rejst sig fra mange års fodboldtørke med sprudlende offensiv fodbold gennem de seneste par år. Der er kommet et helt nyt snit over belgiernes spil, som efterhånden kan måle sig med stort set alle de største fodboldnationer i verden. De går ind til EM-gruppespillet som klare favoritter til at vinde gruppen. Danmark mødte dem i Nation League tilbage i november sidste år, hvilket resulterede i et 2-4 nederlag til følge. Det skal naturligvis helst ikke gentages, men der er dog stadig håb for videre avancement, hvis det alligevel ikke bliver til 3 point eller point overhovedet mod belgierne. Det kræver dog vigtige ting i den sidste og afgørende kamp mod Rusland.

Rusland-kampen kan blive altafgørende

Hvis det går, som de fleste forventer, så står Danmark formodentligt med tre point, når de når frem til allersidste gruppekamp mod Rusland. Man må forvente, at Danmark napper sejren i den indledende kamp mod Finland og må kapitulere til det stærkere belgiske hold i anden gruppekamp. Russerne kan meget vel gå ind til sidste gruppekamp mod Danmark med præcist samme pointhøst, da også de forventes at slå Finland og formodentligt tabe til Belgien. Dermed vil kampen mod Rusland blive afgørende for hvem, der følger med Belgien videre ind i knockout kampene. Andre forudgående scenarier kan naturligvis udspille sig. Danmark kan snuble mod Finland og være presset til at præstere mod Belgien, eller worst case: Danmark møder op til sidste gruppekamp mod Rusland uden nogen chance tilbage for videre avancement.

Meget tyder på et succesfuldt EM

Det er de berømte marginaler, der oftest afgør en fodboldkamp, men når man tænker på det danske landsholds ekstreme run af kampe over de seneste mange år, og hvor lidt man faktisk har tabt, så borger det for noget stort. Og det er ikke kun statistikken, der taler for Danmark. Spillet på banen har været stærkt, og man får ros fra alle kanter for sin offensive og teknisk stærke stil. Det er måske første gang i mange år, at Danmark står med så stærkt et hold af tekniske profiler, som kan løfte holdet frem til noget stort. At håbet og forventningerne er store, det giver sig selv. For det danske landshold har sjældent set så stærkt ud, som det gør lige nu.

OVERSIGT

Scroll to Top