The perfect guide to the casino

Brøndby-status: Nu fører de Superligaen – og de KAN faktisk vinde guld i år!

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Frisør afslører det på Instagram: Brøndby-angriber færdig

Brøndbys holdt er ungt, angrebet halter, og bredden er ikke stor. Men de kan faktisk godt vinde DM-guld i år.

Fra 1985 til 2005 vandt Brøndby ti danske mesterskaber. Siden er det ikke blevet til guld en eneste gang. Bliver 2020-21 sæsonen, hvor Brøndbys mange fans kan juble over DM-titlen for ellevte gang?

Der er nogle ting, der taler imod det. Men der er faktisk også noget, der taler for, at det godt kan ske.

Læs også: Er dét Brøndby-bomben? KÆMPE fan-favorit på vej tilbage til Vestegnen

– Nogle vil sige, at det er for tidligt, og at det ikke holder i længden. Og at Brøndby tværtimod skal regne med nogle magre år. Og det kan godt være, at skeptikerne får ret. Men sandheden er bare den, at et år er lang tid i fodbold. Der kan ske meget. Spillere kan blomstre op, unge spillere kan tage ansvar hurtigere end forventet, og hold kan undergå forvandlinger, der nærmest er dramatiske.

– Holdet er ungt. Og det er normalt sådan med unge spillere, at de svinger i niveau. Men noget tyder på, at de unge Brøndby-spillere både har niveau til at spille i Superligaen, og at de kan stå for presset. Morten Frendrup og Jesper ‘Jobbe’ Lindstrøm på midtbanen ligner klare profiler i Superligaen, og Andreas Bruus gjorde det i hvert fald i mesterskabsslutspillet rigtig godt på højre back. Kan klubben også få gang i Rezan Corlu som playmaker, ser det virkelig godt ud.

Læs også: Breaking: Tidligere FCK-stjerne vil hjem – Klar til at sluge lønnedgang

– Brøndby spillede et rigtig flot mesterskabsslutspil og sluttede som nummer fire. Ud af ti kampe mod svære modstandere tabte de kun de to kampe til AaB. Udgangspunktet er lidt mere defensivt, end man normalt ser hos de blå-gule, men det virker faktisk som om, træner Niels Frederiksens 3-5-2 system passer spillerne rigtig godt. Femmandsmidtbanen kan både støtte angrebet og skærme forsvaret – i hvert fald mod de store hold.

– Brøndby slipper for europæiske kampe i denne sæson. Det er ikke ligefrem Brøndbys strategi, men det kan ende med at blive en fordel, at der ikke bliver kampe i Europa League. Af konkurrenterne er FCM sikre på at komme i europæiske gruppespil – enten Champions League eller Europa League – og FCK vil også meget gerne i Europa Leagues gruppespil. Det kan forstyrre indsatsen i Superligaen.

– I denne sæson har Brøndby lagt fra land med to sejre, og det er naturligvis meget tidligt at udråbe klubben til guldfavoritter på den baggrund. Men sejrene har været over FCN (3-2) og FCK (2-1), og sandheden om dem er, at de er kommet i hus, selvom spillet ikke har været i topklasse. Hvordan skal det så ikke gå, når og hvis spillet bliver bedre? Brøndby kan ende med at få et super-momentum, der nærmest kan give holdet vinger, som Niels Frederiksen udtrykte det efter sejren over FCK. Og de vinger kan give dem en del point og måske et forspring, de kan tære på senere i turneringen. (Du kan se højdepunkter og mål fra sejren over FCK på videoen øverst på siden).

– Det bliver til gengæld interessant at se, hvordan holdet klarer sig mod nogle af de mindre klubber. Kan de også sætte sig igennem mod modstandere, der vil være godt tilfredse med uafgjort på Brøndby Stadion? Vejen til mesterskaber går ikke gennem uafgjorte kampe mod Horsens, Sønderjyske, Lyngby og Vejle. Det kan man tværtimod tabe mesterskaber på.

– her er det så, at man kan blive bekymret for Brøndby, der stadig slider med angrebet, der ser ud til at være holdets svageste led. De skulle i foråret bruge for mange chancer til at score deres mål. Mikael Uhre er blomstret op, og så har klubben fået fat i den tidligere FCK-angriber Andrija Pavlovic. Han viste i glimt i FCK, at han er en dygtig angriber. Men han havde mange kampe, hvor han leverede grå og anonyme indsatser og ikke var i nærheden af at score. Her venter der en opgave for Brøndbys trænerstab, hvis det er fra serberen, klubben vil satse på målscoringen.

– Derudover er truppen smal. De første 11-16 spillere ser gode ud. Men herefter begynder det at være noget mere tvivlsomt. Hvis Brøndby bliver ramt af skader og karantæner, vil de ganske givet begynde at tabe point, for bredden i truppen er simpelthen ikke stor nok til at kunne bære det.

– Endelig er der den joker, der hedder økonomi. Brøndby lavede i 2019 et formidabelt underskud på 78 millioner kroner. Siden er der solgt spillere, som Kamil Wilczek, Dominik Kaiser og Hany Mukhtar, der har givet transferindtægter og sparet mange lønkroner. Men Brøndby forventer også et underskud i 2020, og derfor kan det være fristende at sælge spillere, hvis tilbuddene er store nok. Det kan koste på det sportslige plan, men det kan være helt nødvendigt for at redde økonomien.

FCK-status: Ståles tropper ligger næstsidst – rykker de ud af Superligaen?

Liverpool-status: Nu vinder de igen – spadserer de lige til andet mesterskab på stribe?

Læs også: Blev købt som den helt store stjerne: Nu overvejer Brøndby at købe ham ud af aftalen

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top