The perfect guide to the casino

FCK vinder jo nok ikke Europa League – men hvem gør så?

Foto: Ritzau Scanpix

FC København møder Manchester United og den professionelle danske ekspert er helt sikker: Dette spilforslag til odds 45.00 går hjem!

FC København er for første gang nogensinde nået til en kvartfinale i en af de europæiske turneringer. Holdet er ikke det bedste bud på en samlet vinder af Europa League, men helt uden muligheder er den danske hovedstadsklub nu ikke.

Skulle det ligefrem ende med, at FC København vinder Europa League, er klubben klar til næste sæsons Champions League. Men – indrømmet – opgaven ser på forhånd svær ud.

Umiddelbart vurderet er FC København det svageste af de otte hold, der er tilbage – bl.a. fordi mandskabet jo ikke ligefrem viste kanonform i medaljeslutspillet i Superligean, hvor det kun blev til tre sejre ud af ti mulige.

Men det viste Ståle Solbakken og hans tropper så mod de tyrkiske mestre fra Istanbul Basaksehir, at de var ret ligeglade med. De vandt ottendedelsfinalen 3-0 (3-1) samlet. Og på den baggrund kom holdet i kvartfinalen i Europa League for første gang i klubbens historie.

Læs også: Er dét Brøndby-bomben? KÆMPE fan-favorit på vej tilbage til Vestegnen

Her venter så en af Europas giganter i form af Manchester United, der vandt turneringen i 2017, og som jo er engelske rekordmestre med 20 titler.

Det har man så ikke mærket så meget til i de senere år, og det var kun med hiv og sving, det overhovedet lykkedes at klatre op på tredjepladsen i denne sæsons Premier League – langt væk fra mestrene fra liverpool og de larmende naboer fra Manchester City.

Men ‘De Røde Djævle’ sluttede godt af i Premier League, hvor de var ubesejrede siden januar, så de kommer til Europa League-kampene i Tyskland i god form og med en vis selvtillid.

Læs også: Breaking: Tidligere FCK-stjerne vil hjem – Klar til at sluge lønnedgang

Spørgsmålet er nu, hvor alvorligt Manchester United tager turneringen.

På den ene side vil det være ikke så lidt af et udråbstegn fra manager Ole Gunnar Solskjær, hvis han kan slutte en svær sæson af med en europæisk titel.

På den anden side set er det heller ikke livet om at gøre for Manchester United at vinde turneringen. Tredjepladsen i Premier League betyder, at holdet er sikre på at komme med i næste sæsons Champions League, og det var det altoverskyggende mål i denne sæson.

Endelig er der selve formatet, som umiddelbart taler til FCKs fordel.

Der er tale om enkeltkampe på neutral grund i Tyskland i stedet for de normale dobbeltkampe. Det hele skal altså afgøres på to halvlege i stedet for fire. Og det betyder, at held og tilfældigheder kan komme til at spille større roller, end vi normalt ser i både Europa League og Champions League.

Og da det som nævnt ikke er Manchester Uniteds allervigtigste tunering nogensinde, så kan FCK – hvis de scorer først – måske lukrere på, at Manchester United ikke har tonsvis af tid til at ændre på kampens udfald.

Kvartfinalen spilles mandag, og de tre øvrige kvartfinaler mandag-tirsdag lyder som følger:

Inter – Bayer Leverkusen (mandag)
FC Basel – Shakhtar Donetsk (tisdag)
Wolverhampton – Sevilla (tirsdag)

Her springer et enkelt hold umiddelbart i øjenene.

Inter var i en stenhård Champions League-pulje med både FC Barcelona og Borussia Dortmund, og efter en tredjeplads måtte Antonio Contes hold over i Europa League.

For Antonio Conte vil det være en kæmpefjer at få i hatten, hvis det kan ende med, at holdet vinder denne turnering.

De blåsorte fra Milano missede det italienske mesterskab til Juventus med et enkelt point. Og de virker som et hold, der er på vej tilbage til den europæiske elite efter en hel del interessante indkøb – herunder CHristian Eriksen, som dog endnu ikke har indfriet sit potentiale.

Sevilla er kongerne af Europa League for sydspanierne har vundet Europa League/UEFA Cup’en fem gange i 2000-tallet, så de har bestemt en vis rutine og en flot historie.

Holdet sluttede som nummer fire i den spanske liga – á point med Atlético Madrid – og det tyder jo også på en vis styrke. Og med Wolverhampton i første runde burde der være en fair chance for i hvert fald at nå i semifinalen.

Skal man pege på en outsider, må det næsten være Shkahtar Donetsk.

Ukrainerne – der spiller med en hel del brasilianske spillere – har vundet det nationale mesterskab i de seneste fire år i træk, og klubben når næsten altid langt i de europæiske turneringer.

Tilbage i 2009 vandt klubben UEFA Cup’en med finalesejr over Werder Bremen, så pokalen har altså stået i Donetsk før. Og med FC Basel i kvartfinalen må de også stå med gode muligheder for at komme i semifinalen, hvor man imidlertid må gå ud fra, at de ryger ind i forhånds-favoritterne fra Inter.

(På videoen øverst på siden kan du se et interview med FCKs nye spiller, Kamil Wilczek, der imidlertid ikke er spilleberettiget for FCK i denne sæsons Europa league).

Læs også: Blev købt som den helt store stjerne: Nu overvejer Brøndby at købe ham ud af aftalen

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

SPILFORSLAG FRA ODDSPROFIT

Scroll to Top