Officielt: Danmark går glip af Tour de France næste år

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Frisør afslører det på Instagram: Brøndby-angriber færdig

Tour de France kommer alligevel ikke til Danmark til næste år. Det bliver først til 2022.

Danske sportsfans må væbne sig med lidt tålmodighed, for der bliver ingen start på Tour de France i Danmark i 2021. Arrangørerne af verdens største cykelløb (ASO) har besluttet sig for at udskyde den danske Tour-start til 2022.

Årsagen er, at ASO ønsker starten på Tour de France rykket frem, så løbet begynde 26. juni. Da der skal spilles sidste puljekamp ved EM i fodbold i København 23. juni og ottendedelsfinale fem dage senere, er der ikke plads til begge dele – dels af kommercielle årsager og dels fordi den danske hovedstad skal spærres af i forbindelse med cykelløbet.

Læs også: Er dét Brøndby-bomben? KÆMPE fan-favorit på vej tilbage til Vestegnen

Årsagen til, at ASO ønskede flytningen, er, at Tour de France ellers kommer for tæt på OL, og da der er ryttere, som er med i begge dele, går det ikke.

I stedet skal den danske Tour-start finde sted 1.-3. juli 2022.

(Video: Danmark får både EM og Tour de France).

Læs også: Breaking: Tidligere FCK-stjerne vil hjem – Klar til at sluge lønnedgang

– Jeg er glad for, at det er lykkedes at sikre en dansk Tour-start i 2022. Vi er mange, der har glædet os til at få Tour de France til Danmark næste år, og nu må vi desværre vente lidt længere, siger bestyrelsesformand for Grand Départ Copenhagen Denmark og overborgmester i København, Frank Jensen (S), ifølge Ritzaus Bureau.

– Til gengæld kan danskerne se frem til et endnu større brag af en gul folkefest i 2022, når Tour-starten ikke bliver klemt af EM og OL, og vi forhåbentlig har fået coronaen på større afstand, siger Frank Jensen.

Læs også: Blev købt som den helt store stjerne: Nu overvejer Brøndby at købe ham ud af aftalen

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top