The perfect guide to the casino

Kamp nummer 100: Brøndby plejer at vinde – men ikke i Aarhus

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: FC København kan lave vanvidssalg: Stenrig storklub vil betale 100 mio. kroner for Mohamed Daramy

Det er kamp nummer 100 mellem Brøndby og AGF, når de mødes søndag. Brøndby har vundet de fleste kampe, men AGF har et lille overtag i Aarhus.

Når AGF og Brøndby løber på banen søndag aften, er det kamp nummer 100 imellem de to klubber i Superligaen.

AGF vandt det allerførste opgør imellem klubberne i 1982, efter at Brøndby lige var rykket op i den gamle 1. division, som dengang var navnet på landets bedste række.

Læs også: FC København-emne skifter til italiensk klub for 13 millioner kroner

Brøndby vandt i første runde hjemme 7-1 over med-oprykkerne fra B 1909, og så mødte der 10.500 tilskuere op i AGF, der lige skulle se, hvad det var for noget. De så AGF vinde 1-0 på et mål af Niels Peter Therkelsen.

Men allerede i samme sæson fik Brøndby revanche ved at vinde 5-2 på hjemmebane – blandt andet fordi Michael Laudrup scorede to mål.

Læs også: FC Midtjylland gør det igen: Sætter ild til Twitter med provokerende opslag

Siden da har Brøndby haft fat i den lange ende, for de blå-gule har vundet 52 af de indbyrdes opgør. AGF har vundet 28 gange, mens 19 kampe er endt uafgjort.

På hjemmebanen i Aarhus har AGf dog haft et lille overtag, da de har vundet 22 ud af de hidtidige 50 opgør. Brøndby har vundet de 20 gange i Aarhus, mens otte kampe er endt uafgjort.

Den mest berømte af de uafgjorte kampe er ganske givet den fra 1996, som sluttede 3-3. Det var her, hvor Brøndby-målmand Mogens Krogh løb med frem ved et hjørnespark til sidst og headede bolden ind bag sin AGF-kollega, Lars Windfeld. Kampen kom i sidste ende til at afgøre, at Brøndby vandt mesterskabet i den sæson med et forspring på et point til aarhusianerne.

Selve jubilæet kunne godt have fundet sted noget før, men i tre sæsoner mødte de to klubber ikke hinanden, for AGF måtte ned at vende i 1. division både i 2006, 2010 og 2014. Hver gang kom de dog tilbage i første forsøg.

Brøndby er sluttet over AGF i tabellen hvert eneste år siden 1992. Dengang blev Brøndby nummer syv, mens AGF tog fjerdepladsen. Lyngby vandt guld foran B 1903, der kort efter slog sig sammen med KB til FCK.

Men i år slutter AGF øverst af de to klubber, og de er så afgjort det af de to hold, som har mest på spil.

AGF kan vinde sølv, men de skal slå Brøndby, og FCK må ikke samtidig få fuld gevinst hjemme mod FCN.

Ellers må AGF nøjes med bronze, men det er under alle omstændigheder det første sæt medaljer, aarhusianerne får siden 1997, hvor det også blev til bronze.

Brøndby kan maksimalt blive nummer fire, og dermed bliver der ikke europæisk fodbold i den kommende sæson. Fjerdepladsen kræver sejr i Aarhus. Uafgjort kan dog være nok, hvis ikke AaB ikke samtidig ligefrem laver målfest mod mestrene fra FCM.

I denne sæson er det endnu ikke lykkedes for Brøndby at få skovlen under ¨De Hviiie’.

De to hold har mødt hinanden tre gange, og Brøndby tabte den første kamp på hjemmebane med hele 0-3. Returkampen i Aarhus vandt AGf med 2-1.

Da de to hold mødtes første gang i grundspillet, endte kampen 0-0 – men det var dog en ganske underholdende kamp.

Underholdende bliver det garanteret også søndag i jubilæumskampen, som spilles kl. 19.00 på Ceres Park i Aarhus.

(Se video øverst på siden: Målkavalkade fra Superligaen)

Læs også: Ekspert med kryptisk melding: Jores Okore laver Superliga-skifte

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top