The perfect guide to the casino

Inden kampene om en milliard: Derfor rykker Thomas Frank og Brentford op alligevel!

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: FC København kan lave vanvidssalg: Stenrig storklub vil betale 100 mio. kroner for Mohamed Daramy

Brentford går ind til play-off kampene efter at være blevet nummer tre i The Championship. Statistikken viser, at de fleste vindere af play-off kampene er det øverst placerede hold.

Det var en kæmpe skuffelse for Brentford, at holdet gik glip af den automatiske oprykning tidligere på ugen efter nederlag i de to sidste kampe mod Stoke og Barnsley (du kan se på videoen øverst på siden, hvordan det gik til i Brentfords kamp mod Barnsley).

En enkelt sejr mod enten Stoke eller Barnsley ville have været tilstrækkelig. Men nu blev det i stedet West Bromwich Albion, der rykkede op i Premier League sammen med rækkens vindere fra Leeds.

Læs også: FC København-emne skifter til italiensk klub for 13 millioner kroner

Men selvom skuffelsen er stor, så er der opmuntring at hente i statistikken for Brentford, der sluttede som nummer tre efter grundspillet.

Den siger nemlig, at det hold, der er sluttet øvert af play-off holdene, også er det hold, som oftest vinder play-off kampene, der spilles som to semifinaler af to kampe og så en finale på Wembley.

Læs også: FC Midtjylland gør det igen: Sætter ild til Twitter med provokerende opslag

Play-off systemet begyndte tilbage i 1987, og de to første år var der tale om et hold fra den øverste række, der spillede mod tre hold fra den næstbedste. Men fra 1989 har det været fire hold fra den næstbedste række, der har dystet om at komme i det forjættede land.

Statistikken siger, at det hold, der sluttede øverst af de fire (normalt nummer tre) har vundet play-off kampene 11 gange.

Næstøverste (normalt nummer fire) har vundet seks gange, mens tredjeøverste hold (normalt nummer fem) har vundet hele ni gange. Det sidste hold har taget fusen på de tre oerliggende hold seks gange.

Play-off kampene er ladet med spænding, og især finalen kan sagtens blive meget nervøse opgør. Vinderen af finalen rykker op i Premier League og får en milliard. Taberen må nøjes med entreindtægterne fra finalen som en lillebitte trøst.

Crystal Palace må siges at være kongerne af play-off. De er rykket op ved at vinde play-off hele fire gange – senest i 2013. Og de spiller altså i Premier League endnu.

Den klub, der har klaret sig bedst, efter at være rykket op via play-off, er til gengæld nok Blackburn. De rykkede op i 1992, og de blev mestre og kom i Champions League kun tre år efter. Siden er det dog gået dem temmelig galt, for nu roder de rundt i Championship igen.

I det hele taget er det ikke nødvendigvis lig med en gylden fremtid at rykke op i Premier League via play-off.

Hull rykkede op første gang på den måde i 2008, og dermed kom klubben for første gang nogensinde i Premier League. Dengang var Hull den største by i Europa der aldrig haft et hold i sit lands øverste fodboldrække.

I 2016 vandt Hull igen play-off finalen (over Sheffield W.). Men klubben kom hurtigt retur, og efter en helt igennem elendig afslutning af den nuværende sæson stiller Hull til næste år op i League One efter nedrykning som nummer sjok i The Championship-

Også Blackpool er et eksempel på, at det kan ende galt.

I 2010 rykkede klubben op i Premier League, men efter en imponerende start rykkede de ned igen.

To år senere var de meget tæt på at gentage kunststykket, men de tabte milliard-kampen til West Ham, og derfra gik det virkelig galt for Blackpool.

De røg ud af Championship med et brag i 2015 efter kun fire sejre i 46 kampe. Og i 2017 var de såmænd helt nede at spille i kælderdivisionen – også kendt som League Two.

Nu spiller Blackpool i League One, som Brentford rykkede op fra i 2014. Nu håber Thomas Frank og hans danskerhold at forlade The Championship – den rigtige vej.

Læs også: Ekspert med kryptisk melding: Jores Okore laver Superliga-skifte

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top