Hårdere straf end Brøndby og OB: FCM får bøde for bøsse-smædesange

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: FC København kan lave vanvidssalg: Stenrig storklub vil betale 100 mio. kroner for Mohamed Daramy

FC Midtjylland får en bøde på 40.000 kroner, fordi nogle fans sang homofobiske smædesange mod dommertrioen i klubbens nederlag mod AGF.

AGF vandt kampen 4-3, og undervejs i kampen var der en gruppe FCM-fans, der var utilfredse med dommerens kendelser. Det fik dem til at synge, at bøsser går i grønt – med henvisning til, at dommerne havde grønne trøjer på.

Det er homofobisk og derfor ikke tilladt, og fredag har Disciplinærudvalget afgjort, at FC Midtjylland skal af med 40.000 for tilskuernes ukvemsord.

Læs også: FC København-emne skifter til italiensk klub for 13 millioner kroner

Det er mere, end Brøndby og OB sidste år fik som straf for homofobiske smædesange mod FCKs Viktor Fischer. Det kostede begge klubber 25.000 kroner.

– Jeg har ikke rigtig nogen kommentar til bødens størrelse. Angående tilråbene tager vi naturligvis afstand fra den slags optræden. Det kan vi ikke acceptere på stadion eller andre steder. Det har vi også haft en tydelig dialog med vores fans om, siger Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland, til Alt om Herning.

Læs også: FC Midtjylland gør det igen: Sætter ild til Twitter med provokerende opslag

Faktisk kunne straffen godt være blevet større, da FCM tidligere har fået en bøde for et lignende forhold i en kamp mod OB. Men det er så længe siden, at Disciplinærudvalget har valgt at give ‘en rabat’.

– Henset til den tid der er gået mellem de to tilfælde har vi givet en mindre rabat i forhold til normalstraffen, siger formanden for Disciplinærudvalget, Jens Hjortskov, i en pressemddeelelse.

(Du kan se et sammendrag af kampen mellem FCM og AGF på videoen øverst på siden).

Læs også: Ekspert med kryptisk melding: Jores Okore laver Superliga-skifte

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top