The perfect guide to the casino

UEFA sparer kampe væk: Kortere vej til Champions League i næste sæson

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: FC København kan lave vanvidssalg: Stenrig storklub vil betale 100 mio. kroner for Mohamed Daramy

Det europæiske fodboldforbudn (UEFA) vil nøjes med at afgøre kvalifikationen til Champions League over én kamp – mod normalt to.

Det betyder, at klubberne ikke skal spille helt lige så mange kampe, som det tidligere har været nødvendigt for at komme med i Champions League. Men antallet af runder er det samme, så det er stadig lige svært for de små landes mestre at kvalificere sig.

Undtagelsen er play-off runden, som er den sidste runde, førend det går løs med gruppspeillet. Her

Læs også: FC København-emne skifter til italiensk klub for 13 millioner kroner

Årsagen til ændringen er corona-pandemien, som i foråret lagde Fodbold-Europa ned. Den har forsinket programmet for denne sæsons turnering, og derfor er der ikke ledige datoer nok til at afvikle dobbeltkampe i kavlifikationen.

– Vi anerkender til fulde, at situationen er helt ekstraordinær, og at det derfor har været en utroligt vanskelig udfordring for UEFA at finde en løsning, siger Daniel Rommedahl fra FCK, der er klubbens Director of Football Operations & International Affairs, og som er med i bestyrelsen for ECA (de europæiske klubbers sammenslutning).

Læs også: FC Midtjylland gør det igen: Sætter ild til Twitter med provokerende opslag

– På den baggrund mener vi, at det er en nødvendig løsning, men at det naturligvis også forandrer turneringens natur radikalt, når man ikke længere afgør det over to kampe, men i stedet ved én kamp, siger Daniel Rommedahl til FCKs hjemmeside.

FCK får svært ved selv at nå med i næste sæsons udgave af Champions League, da Danmark kun har en plads i turneringen, og da FC Midtjylland fører Superligaen med 11 point inden de sidste ni runder. Den anden mulighed for at kvalificere sig for FCK er, at de vinder den igangværende Europa League.

(På videoen øverst på siden kan du se og høre diskutere eksperterne diskutere, hvem der vinder denne sæsons Champions League).

Læs også: Ekspert med kryptisk melding: Jores Okore laver Superliga-skifte

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top