The perfect guide to the casino

Kasper Hjulmand er træt af sit mærkat: – Jeg er IKKE fodboldromantiker!

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: FC København kan lave vanvidssalg: Stenrig storklub vil betale 100 mio. kroner for Mohamed Daramy

Kasper Hjulmand er træt af at være kendt som ham fodboldromantikeren.

Danmarks landstræner forstår ikke helt opdelingen mellem de trænere, der bliver kaldt kynikere, og dem, der bliver kaldt fodboldromantikere.

Den sidste gruppe bliver han ofte rubriceret i, fordi han insisterer på at spille offensivt – også mod stærke mandskaber. Det var mest tydeligt, da han som klubtræner for FCN i 2012-13 deltog i Champions League i en pulje, der også talte engelske Chelsea, italienske Juventus og ukrainske Shakhtar Donetsk. FCN sluttede sidst i puljen med blot et enkelt point.

Læs også: FC København-emne skifter til italiensk klub for 13 millioner kroner

– Jeg forstår ikke, at man påklæber romantisme og kynisme til en måde at spille fodbold på. Man siger lidt det samme om Pep Guardiola. Da jeg arbejdede i Tyskland, og vi skulle møde Bayern München i den 16. kamp i Bundesligaen, var der gået tre mål ind på dem i de foregående 15 kampe. Er det ikke kynisk på den måde at have bolden hele tiden, at vinde og score mange mål og sørge for, at de andre ikke rører bolden? Jeg synes, fodboldspillet er meget mere nuanceret, og jeg mener, at de bedste hold kan mange forskellige ting, siger Kasper Hjulmand i et interview med dr.dk

– Hvis du skal vinde mange kampe over en længere periode, så skal man kunne mange ting. Hvis det kun var resultatet, hvorfor så ikke bare sove på sofaen og åbne for nyhederne bagefter, og se, om man har vundet eller tabt? Nej. Selve spillet, kampen og det, der foregår derude, gør noget ved os. Og jeg tror på, at vi i Danmark også har en smag. Vi har en måde at se ikke bare fodbold, men verden på. siger den danske landstræner.

Læs også: FC Midtjylland gør det igen: Sætter ild til Twitter med provokerende opslag

Han fortæller om den danske smag, at en bekendt sagde til ham, at når hans svigerfar skulle forklare sin indiske familie om den danske smag inden for møbler handlede det om, at det skulle være smukt uden at være prangende og funktionelt uden at være kedeligt.

Det kan sagtens bruges til at forklare den danske smag inden for fodbold, mener landstræneren.

– Der ligger lidt en dobbelthed i, at vi stadigvæk synes, at vi skal repræsentere noget. Vi har også en smag. Men det skal være funktionelt, og det må ikke være kedeligt. Det synes jeg er en meget god måde at betegne det på, siger Kasper Hjulmand.

(Øverst på siden kan du se en video med en målkavalkade fra Superligaen. Der er mange flotte scoringer imellem).

Læs også: Ekspert med kryptisk melding: Jores Okore laver Superliga-skifte

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top