The perfect guide to the casino

Aftalen er hjemme: Danmark får både EM i fodbold og Tour de France til næste år

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


Danmark bliver værter både for fire kampe i EM-slutrunden og de tre første etaper i Tour de France i sommeren 2021.

Danmarks sportssommer 2021 er reddet. Aftalen er i hus. Det bekræfter DBU på et pressemøde der netop har fundet sted.

Her blev det bekræftet, at begge arrangører har bøjet sig for, at det kan lykkes, at Danmark kan være vært for begge dele.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

Problemet har været, at den sidste EM-kamp i Danmark skal spilles kun fem dage før Tour de France-starten. I forbindelse med Tour de France-starten i København skal hele byen spærres af, og dertil kommer problemer med logistikken, fordi alle fodboldfans skal ud af byen, mens der gøres plads til cykelfolket.

Men det allervigtigste har været de kommercielle interesser hos henholdsvis det europæiske fodboldforbund (UEFA) og Tour de France-arrangørerne (ASO).

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

ASO har siddet med de bedste kort på hånden, fordi Tour de France kom først. Det er EM-slutrunden, der er blevet flyttet fra sommeren 2020 til sommeren 2021 på grund af udbruddet af coronavirus.

Men begge parter har nu givet sig i forhold til den synlighed i landskabet, som de ønsker sig. Og konsekvensen bliver altså, at Danmark får sine tre EM-kampe i puljespillet på hjemmebane mod Finland, Belgien og Rusland. Derefter kommer der en ottendedelsfinale mellem to endnu ukendte hold. Og fem dage efter begynder Tour de France med en enkeltstart i København.

Du kan læse hele DBU’s bekræftelse herunder:

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top