The perfect guide to the casino

Superliga-klub slår alarm: Vi går konkurs, hvis vi ikke får lov at spille kampene

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


Hvis det ikke lykkes at komme i gang med Superligaen igen, går Hobro konkurs. Så klar er meldingen fra klubbens formand.

– Vi går konkurs, hvis vi ikke kommer i gang med at spille igen. Vores eksistens er afhængig af, om statsminister Mette Frederiksen giver grønt lys til superligafodbold på denne side af sommeren, siger Hobro-formand, Lars Kühnel, til Nordjyske.

På grund af udbruddet af coronavirus har der ikke været spillet nogle kampe i halvanden måned. Dermed har de danske Superliga-klubber ikke fået ret mange indtægter, mens udgifterne i store træk er de samme. Det er den helt store udfordring, som altså har ramt Hobro ekstra hårdt.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

Kommer Superligaen ikke i gang igen, mister klubber tre millioner kroner i tv-penge og to millioner kroner i sponsor-penge. Dertil kommer tabte entre-indtægter.

– Uden de penge kan vi ganske enkelt ikke se, hvordan vi skal få regnestykket til at hænge sammen. For konsekvensen bliver jo også, at vi så bliver tvangsnedrykket til 1. division og fremadrettet vil gå glip af endnu flere indtægter, siger Lars Kühnel.

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

– Vi har gennem de sidste 10 år bygget Hobro IK op fra nærmest ingenting til en professionel arbejdsplads med 50 ansatte. Det ville ikke være til at bære, hvis det arbejde skulle ryge på gulvet, siger Hobro-formanden.

Går en klub konkurs, rykker den efter reglerne to rækker ned. Da Hobro i givet fald anbringes på bundlinjen i Superligaen, ender den altså i Danmarksserien, hvis den går konkurs.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top