The perfect guide to the casino

Her er topklubbernes hemmelige plan: Champions League bliver en lukket fest

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


De samme klubber i Champions League vil mødes om og om igen – og de vil helst ikke have nogle nye med.

Daily Mirror skriver, at tanken er, at klubberne fremover i højere grad skal kvalificere sig til Champions League takket være de resultater, som de opnår i de europæiske turneringer end i de nationale turneringer.

Systemet skal især tilgodese de traditionelt store klubber i de store lande. Det er stadig meningen, at mestrene i et land skal have chancen for at komme med i Champions League, selvom det også bliver svært nok.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

Men nummer to, tre og fire i for eksempel Premier League skal ikke længere kvalificere sig på denne måde fra 2024.

I stedet kvalificerer vinderne af Premier League sig, og så skal der kigges på, hvilke tre af de øvrige engelske klubber, der har klaret sig bedst i perioden 2021-24. Og disse tre vil så få chancen.

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

I denne sæson har klubber som Leicester, Sheffield United og Wolverhampton blandet sig i Premier League sammen med mere etablerede klubber som Chelsea, Manchester United og Tottenham.

Men fremover vil de mindre klubber kun kunne kvalificere sig til Champions League, hvis de enten vinder mesterskabet eller har nået semifinalen i enten Champions League eller Europa League inden for de seneste tre år.

Den sidste bestemmelse vil ikke få nogen stor betydning i praksis, da en klub, der når til semifinalen i en af de to store europæiske turneringer, også vil skrabe mange point sammen. De vil derfor i langt de fleste tilfælde også blive blandt de tre klubber i et land, der har fået flest point i de europæiske turneringer.

Men de europæiske topklubber peger på Ajax og Roma, som i de senere år har nået semifinalen i Champions League, men som ikke er med i de afgørende faser i denne sæson.

Roma havde ikke kvalificeret sig til Ã¥rets turnering, men her mener topklubberne, at det mÃ¥ske ikke er helt retfærdigt, at Atalanta repræsenterer Italien ‘bare fordi de har haft en enkelt god sæson’.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top