The perfect guide to the casino

Ståle Solbakken advarer: Pas på Barcelona-sygen

Foto: Ritzau Scanpix

Læs også: Bombe: UEFA overvejer at aflyse finalerne i Champions League og Europa League


Ståle Solbakken er ikke ubetinget vild med, at en landsmand i Norge har etableret et fodboldakademi for børn i 11-12-års alderen.

– Børn skal have lov til at være børn, og de skal have lov til at prøve noget forskelligt, siger Ståle Solbakken til Verdens Gang.

Terje Lübeck har etableret Norsk Fotball Akademi, og han peger på glæden hos børnene ved, at de har været med til Mundialito, hvor de spillede mod jævnaldrende hold fra bl.a. Real Madrid og FC Barcelona – og tabte.

Læs også: Barcelona har kig på smuthul i reglerne: Vil hente Neymar hjem til spotpris

– Men de fik at se, hvor gode man kan være. Det var meget inspirerende for dem, siger Terje Lübeck.

Ståle Solbakken er ikke nødvendigvis imod, at 11-12 årige kommer på sådan et akademi.

Læs også: Barcelonas bøn til Messi og co. midt i corona-tiden: Gå ned i løn!

– Det kommer meget an på de voksne. Nogle 11-12 årige er måske klar til sådan et akademi. Andre vil gerne have lov at prøve noget forskelligt. Jeg har altid advaret imod Barcelona-sygen. Hvis man allerede som 12-årig har spillet mod de bedste, så bliver alting småt bagefter, siger Ståle Solbakken og tilføjer.

– Der kommer et stort pres på de unge mennesker – og især fordi forældrene betaler for, at de kan gå på akademiet. Jeg tror ikke, man nødvendigvis bliver en bedre fodboldspiller af at gå på sådan et akademi frem for at spille i klubberne. Derimod kan det få nogle til at stoppe i en tidlig alder, mener Ståle Solbakken.

Du kan se meget mere til Oddsprofit lige her.

OVERSIGT

Scroll to Top